Stäng

Hovrätten skärper straffet för Leonard Höglind till livstid

VÅLDSBROTT. Hovrätten över Skåne och Blekinge skärper straffet för Leonard Höglind, 23, efter styckmordet på Mikael Petersson, 57, i Karlskrona – både han och Anatoliy Petersson, 22, döms till livstids fängelse.

Leonard Höglind och Anatoliy Petersson. Foto: Polisen

”Även hovrätten finner det bevisat att de båda männen tillsammans och i samförstånd har mördat och styckat 57-åringen. Hovrätten, som skärper påföljden för 23-åringen, dömer dem båda till livstids fängelse”, skriver Hovrätten över Skåne och Blekinge i ett pressmeddelande.

I tingsrätten dömdes Leonard Höglind till 18 års fängelse, medan Anatoliy Petersson fick livstid även där. Både de dömda och åklagaren överklagade tingsrättens dom.

-Pettersson säger att det är fullt på landets fängelser, det borde finnas än bättre lösning än att kosta på drygt 3000 kronor per dygn för var och en av herrarna. I snitt sitter en livstidsfånge i 16 år. Det innebär 35-40 miljoner för dessa styckmördare.

***

TIDIGARE 2021-06-15. Anatoliy Petersson får livstids och Leonard Höglind 18 år för mord

VÅLDSBROTT. Blekinge Tingsrätt, mål: B 2028-20, dömde idag Anatoliy Petersson till livstids fängelse och Leonard Höglind till 18 års fängelse för mord och brott griftefriden på Anatoliys pappa 57-årige Mikael Petersson.

Höglind och Petersson åtalade för mord och brott mot griftefrid har dömts till fängelse 18 år respektive livstid. Båda männen har i olika omfattning erkänt delaktighet i gärningen. Den ena av männen har under utredningen frivilligt lämnat uppgifter som varit av väsentlig betydelse för utredningen av gärningen och får därför viss lindring vid straffmätningen.

Tingsrätten dömer de båda ”männen” för mord och brott mot griftefrid i enlighet med åtalet. Tingsrätten finner det klarlagt att den ena av ”männen” genom upprepat våld berövat sin far livet i faderns bostad, att den andra av ”männen” styckat kroppen och att de båda grävt ned kroppen på en ö i Karlskrona skärgård.

Tingsrätten konstaterar vidare att gärningen föregåtts av sådan planering av de båda ”männen” att de tillsammans och i samförstånd har gjort sig skyldiga till mord. Planeringen har påbörjats ungefär två veckor innan gärningstillfället och bestått i att de båda ”männen” utarbetat en gärningsplan i enlighet med vilken de vidtagit olika åtgärder, såsom inskaffande av olika hjälpmedel.

När det gäller påföljden konstaterar tingsrätten att försvårande omständigheter vid mordet som särskilt ska beaktas som skäl för livstids fängelse är att det föregåtts av noggrann planering och, även om det inte varit fråga om ett utdraget förlopp, haft karaktär av en avrättning. Brottet har därtill varit särskilt hänsynslöst eftersom gärningen begåtts i offrets hem och de båda männen varit i numerärt överläge. Till detta kommer att de båda männen skymfligt behandlat kroppen genom att stycka den och därefter gräva ned den. För den ena av männen är det även försvårande att brottet riktats mot hans far. För den andra av männen föreligger, utöver de försvårande omständigheterna, även den förmildrande omständigheten att han frivilligt lämnat uppgifter som varit av väsentlig betydelse för utredningen av brottet och återfinnandet av kroppen.

De båda ”männen” ska även betala skadestånd till offrets föräldrar. Rätten är enig i sin bedömning.

Enligt åklagaren var motivet till viss del ekonomiskt. Anatoliy Petersson disponerade vid tiden för mordet Mikael Peterssons lägenhet i Karlskrona, där han bodde tillsammans med 23-åringen. Men enligt vad som framkommit i polisutredningen hade Mikael meddelat att han själv avsåg flytta tillbaks till lägenheten. De båda mördarna drev även en förening som drogs med stora förluster, och här ska Mikael Petersson ha gått in med en hel del pengar.

-Pettersson säger att det är inte som det verkar…

Anatoliy är ryss, från Murmansk. Adopterad av den man som han mördade. 
Leonard Höglind är transsexuell, var från början en flicka som hette Rut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Hovrätten skärper straffet för Leonard Höglind till livstid

 1. En bestialisk våldtäkt och misshandel av en ung svensk man i Malmö. En flock primitiva utlänningar gav sig på den försvarslöse unge svensken, våldtog honom, använde bl.a. pistol att hota med och på andra sätt som jag här inte vill beskriva närmare, det är allt för rått och otrevligt.
  Tortyren pågick under sex timmar innan han svårt misshand ändå lyckades fly genom att kasta sig i kanalen.
  Han räddades av räddningstjänsten och var mer död än levande när han drogs upp ur vattnet.
  Den utländska flocken hade filmat händelsen och lagt opp klippet på youtube.
  Vid rättegången så satt förövarna och skrattade och hånade svensken och när han sa ifrån så blev dom helt vilda och fick bäras ut ur rättssalen!
  Förövarna gick i stort sett (nästan) fria, dom nekade i vanlig ordnding och har nu alla begått nya liknande brott, en av dom är dessbättre död!
  Svensken åtalades dock redan dagen efter för att i ha rättssalen ha kränkt utlänningarna när dom hånade och skrattade åt honom…
  Svensk ”rättvisa” när den är som mest orättvis!
  Skrämmande utveckling.

  29
 2. detta är ju sexuelt avikande ! ltsånpedofiler homofiler . altså den grupp som det påstås vara synd om enligt lagen om hets mot folkgrupp.. och om man granskar fallen närmare så kan man konstatera att det är just denna typ av folk som är ett hot mot andra i sammhälet mord på barn och övergrepp . det nya här är ju att den lagstiftning för att skydda dessa hbq personerna inte nås av den skydds lag för pedosa och hommo det är antagligen en effekt av geijer affären där det vissar sig att både statsministern och justitieminister är pedofiler ?

  15
 3. . -Pettersson brukar föreslå att Anders Gustaf Dalman kallas in. Som alternativ för dessa unga meen kan de placeras på ett fängelse med många MENA med fångare där de kommer att uppskattas och behandlas.

  15
 4. Det är klart att dessa döms stenhårt, de ser ju svenska ut.
  Då kan hyckleriet fortgå, och döma VINSTER FÖR SAMHÄLLET till mildare straff, och regering kan då säga att medel straffen är normala.

  Ljugeriet, hyckleriet, falskheten och förnedringen av svenskarna ska fortsätta enligt den Socialdemokratiska partiboken.

  Ps. Skit ska skit ha!

  14
   1. Rut hamnar väl på Hinsan? Hur eller hur så kommer han att få ett helvete var hon hamnar.

 5. ”-Pettersson säger att det är fullt på landets fängelser, det borde finnas än bättre lösning än att kosta på drygt 3000 kronor per dygn för var och en av herrarna.”

  Om jag inte minns fel så är det hälften så dyrt i Danmark och tiondelen så dyrt i Baltikum. Klart läge för outsourcing.

  OfT: Jag ser att fraktpriserna ökat till den grad att företag tar hem produktion från Kina. Åtminstone en sak som blivit bättre med COVID-19.

  18
 6. Hur kan någon sund person mörda sin far, det vore humanare med ett dödsstraff för de båda för att inte nämna kostnaden för deras långa semester. De kommer aldrig att bli bidragande samhällsmedlemmar.

  20

Kommentera

%d bloggare gillar detta: