Stäng

Grekiska regler kan porta ovaccinerade kunder

PANDEMI. I dag träder nya restriktioner i kraft i Grekland för personer som inte är vaccinerade mot covid-19, rapporterar grekiska Ekathimerini. Grekiska myndigheter oroas för att smittspridningen ska ta fart under hösten, något som hände i fjol. Därför införs nu flera nya restriktioner som gäller fram till slutet av mars nästa år.

Munskydd. Bild Alexandra Koch, Pixabay

Bland annat måste anställda inom både den offentliga och privata sektorn genomgå snabbtester varje vecka om de inte har ett covidbevis som visar att de är vaccinerade eller nyligen har tillfrisknat. För personer som arbetar inom exempelvis turismbranschen är det två test per vecka som gäller.

Ovaccinerade utan covidbevis kommer inte att få besöka restauranger, barer och caféer. Verksamheter får dessutom rätt att helt avvisa besökare som inte är vaccinerade om de så önskar.

På många platser blir det krav på munskydd, enligt de nya reglerna måste personer som arbetar inom turism, skola, underhållning och i restaurangbranschen kunna uppvisa två negativa testresultat i veckan. Övriga tvingas genomföra ett test i veckan. Testningen kostar 10 euro och ska genomföras via privata vårdgivare. Att vaccinera sig är gratis för alla över 12 år.

I och med de nya reglerna så får ovaccinerade inte lov att uppehålla sig inomhus på restauranger, barer och caféer, vilka begränsas till den som nyligen blivit frisk eller som tagit minst en vaccindos.

Däremot får ovaccinerade lov att gå på bio, teatrar, museum och gym – men bara om de kan uppvisa ett negativt testresultat som är högst 48 timmar gammalt. Myndigheterna tillåter dock verksamheter att själva välja om de vill stänga ute ovaccinerade helt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Grekiska regler kan porta ovaccinerade kunder

 1. Portade blev över 100.000 privata hushåll o. affärer i Dresden vid middagstid.
  Dessutom stod företagen still i området,flera timmar….
  Detta Effekt-fall på El-nätet, o,dämed underskott av tillgången,uppstod p.g.a. samma skäl som hotar oss i Abzurdistan…
  Stängning av Kärnkraften o minskning av kolkraften… Troligen har det varit brist på vindar åt deras Vindmöllor ! Solfångarna har också stått still,eftersom Solen lyst med sin frånvaro i stora delar av landet.
  Nåväl då sparade de på CO2-utsläppen,under några timmar.

 2. Jag förstår inte problemet, vem fan vill åka till Grekland??
  Har vi inte försörjt dessa lata och rökande små feta oduglingar länge nog!
  Dom kan behålla sitt skitland för sig själva!

  29
  35
  1. Hej herr Nilsson! Tack för den fina
   komplimangen! Jag är en liten, fet, lat, rökande oduglig grek som kommer from skitlandet Grekland. Jag är trots allt stolt för mitt land…ursäkta mitt skitland menar jag. Vi är inte dem bästa, jag håller med. Men vem är perfekt? Jo…kanske svenskarna. Vi har klarat oss i 3000 år och kommer att klara oss ett tag till. Det jag oroar mig mest är mitt andra hemland, Sverige. Undrar hur länge Sverige kommer att klara sig? 20,30 kanske 40 år. Och förresten, jag undrar vad dina förfäder gjorde under andra världskriget? Mina kämpade emot nazisterna, vad gjorde dina herr Nil SS on?

   14
   3
 3. Heja Hellas! Det finns förutseende politiker bland grekerna, de gör inte som våra svenska mesar öppnar upp då kylan kommer.
  Viruset sprids lättare i kyla än i värme så alla antivaxxare, håll er inne i vinter och läs om alla påhittade sagor om vådan att vaccinera sig.

  8
  32
   1. Julia Caesar har rätt vad gäller invandringen men ingen kan förneka att C-19 är en pandemi med dödsfall världen runt.

    Hur många skulle ha avlidit om inte vaccineringen kommit igång?
    Sent, men bättre än aldrig.
    Har svårt att första personer som inte vaccinerar sig p.g.a. något falskt de läst eller oftast av ren och skär dumhet.
    Men motvalls kärringar tycks det finnas gott om och i synnerhet på Petterssons blogg.

    5
    25
  1. Du har helt rätt grebom5.
   Antivaxarna är bara ett gäng foliehattar som tror att de har skådat ljuset och vet mer än alla andra.

   4
   22
   1. Jag kan bara citera Göran Persson när han varit i Kina ” tänk vad ett land kan utvecklas utan opposition”.
    Kent, det är bra med lite opposition ibland, vad än Göran Persson säger.

    5
    1
 4. Jag önskar detsamma gjordes emot den metabola pandemin. Ingen med över BMI 25 skulle släppas in på restaurang, med risk för att utveckla diabetes.
  Den metabola pandemin måste vara den kostsammaste pandemin ivärldshistorien, utan konkurrens.

  32
  6

Kommentera

%d bloggare gillar detta: