Stäng

80 procent av de utvisade lämnar inte EU

INVANDRING. En halv miljon människor som inte är EU-medborgare åläggs årligen att lämna EU. Nu visar det sig att mindre än 20 procent återvänder till sina hemländer utanför Europa, visar en färsk rapport från EU:s revisorer.

Socialdemokraten Ylva Johansson är EU-kommisionär med en grundlön på 245.000 kronor i månaden. Ylvas ansvar är bland annat migrationen, att stärka EU:s yttre gränser, reformera reglerna för asyl, återtagande och återvändande, främja integration samt säkra verkliga lagliga vägar till EU genom att vidarebosätta personer som behöver internationellt skydd och erbjuda jobbmöjligheter för kvalificerade arbetstagare.

Sedan 2008 har varje år ungefär en halv miljon människor som inte är medborgare från något EU land och som vistas illegalt i unionen blivit ålagda att lämna unionen och återvända hem.

Nu visar ny rapport från EU:s revisorer att färre än 20 procent faktiskt lämnar unionen. Något DN var först med att rapportera.

EU har sedan 2015 en handlingsplan för återvändande och utöver det har enskilda medlemsländer bilaterala avtal och EU-kommissionen har försökt att utveckla icke-bindande arrangemang, men samordningen fungerar dåligt enligt rapporten.

EU-kommissionär Ylva Johansson presenterade för ett år sedan ett förslag till ny asyl- och migrationspakt med syfte att migranter som inte har asylskäl snabbt ska återföras till hemländerna.

Det förslaget är ute på remiss bland de 27 medlemsländernas ministerråd och om några veckor väntas Europaparlamentet komma med sina synpunkter.

-Pettersson anser att det viktigaste är att inte släppa in illegala i Europa och på något vis måste de ut, i varje fall från Sverige…

Knappt 3 % av de som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “80 procent av de utvisade lämnar inte EU

 1. Betala en slant (prispengar) per illegal som hittas och deporteras dit de skall. Statlig militär organisation erhåller detta uppdrag. Inga utredningar. Verkställ. Inget samröre med Migrationsverket. Resultatet redovisas en gång i veckan på bästa sändningstid .Nationalitet, etnicitet, kön, ålder, kriminalitet och åsamkad kostnad uppges. Europa är dubbelt så tätbefolkat som Afrika. Satsa på Deportationscenter utanför EU.

  11
 2. EU-kommissionär Ylva Johansson förslag med syfte att migranter som inte har
  asylskäl snabbt ska återföras till hemländerna, visar synnerligen låg allmänbildning ty för asyl krävs endast en ansökan och om den avslås kan personen endast avvisas från staten Sverige.
  Personen kan således välja att stanna i eb annan EU stat med begäran asyl som inte beviljas där heller med följd avvisning från den staten också, till nästa och nästa och nästa EU stat och avvisade begår inget brott när de återkommer vilket ett stort antal gör hur många gånger som helst.

  Asylsökande som begått och är dömda i Domstol för grova oegentligheter kan också dömas till utvisning, men det finns inte lagstöd för att den utvisade ska deporteras till sitt hemland ty utvisning från Sverige betyder endast vad det låter som – utvisning från Sverige – ingenting annat!
  Dem med flera förnamn har under ansökan och vid beviljad asyl i Sverige skrivit sig i flera städer från söder till norra Sverige med följd att ”alla mantalsskrivningsorter” sätter in ekonomisk ersättning en gång i månaden på deras konton i något av förnamnen med samma efternamn.

  Här i Danmark väljer ett stort antal avvisade och eller efter Dom utvisade att självmant lämna DK med buss genom Europa och i EU stat efter EU stat söker de asyl varav ett stort antal har lyckats få asyl i flera EU stater samtidigt, med följd att de har bostad och fullständiga bidrag i alla EU stater de samtidigt har fått asyl!

  Senast idag kan ni läsa på DR text TV Sidan 173 man 13 sep
  Rubrik ASYLANSØGER STAK FEM NED I RIMINI
  En somalisk asylansøger er blevet arresteret af italiensk politi.
  Den 26- årige somalier mistænkes for lørdag aften at have knivstukket fire kvinder og et seksårigt barn i feriebien Rimini på den italienske Adriaterhavskyst.
  To af kvinderne var kontrollører, som forsøgte at få manden til at vise sin
  billet ombord på en bus i byen.

  Den 26-årige somalier har opholdt sig i Italien i nogle måneder. Han har været i Europa siden 2015, og han har tidligere søgt om asyl i både Danmark,
  Sverige,
  Tyskland
  og
  Holland.
  Umiddelbart forbindes knivoverfaldet ikke med terrorisme.

  Citerat med godkännande, Mvh.

  17
 3. Efter att ha ögnat igenom rapporten så verkar det inte finnas någon statistik på bra och dåliga medlemsländer när det gäller att faktiskt skicka hem folk. Att Mållgan sedan står på gator och torg och berättar om hur många stackare som får avslag är ju irrelevant när de bara flyttar till Malmö där papperslösa ges socialbidrag, gratis skolgång och tillgång till vård (gratis), no questions asked.

  16
 4. Ni som röstade för EU -94 är ansvariga för eländet, liksom politiker är ansvariga för den översvämning vi haft av folk utan flyktingskäl som släppts in i landet.

  Framförallt att EU från Sveriges sida utan ett ord av missnöje har fått växa sig så mäktigt gentemot medlemsländerna.

  Vår enfaldiga regering som tröttnat på Ylvas oduglighet ser till att hon får en för EU viktig position som invandringssamordnare.

  Att ha en get som trädgårdsmästare är mindre skadligt än att ha f.d. kommunisten i EU.

  28
  1. Snacka inte goja. Det har varit svängdörrar länge utan ett EG/EU varit inblandade. https://www.migrationsverket.se/download/18.2b2a286016dabb81a1854f1/1614956121336/Beviljade%20uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd%201980-2020.pdf Redan 1989 tvingades regeringen stoppa flyktingmottagandet på grund av volymer. 1991 lyfte regeringen Bildt stoppet efter ultimativa krav av Vet Bästerberg.

   1994, året för EU-omröstningen var antalet beviljade uppehållstillstånd 6 gånger större än 1980 och 52% av toppåret 2016.

   Årtalen som gäller är 1967 (New York-protokollet), 1969 (Palme blir statsminister), 1975 (regeringens proposition 25), 1981 (regeringen Bildt) och 2010 (Ruinfeldts avtal med MP).

   Inte ens tiggarna kan man skylla på EU. Enligt reglerna skulle de inte ens bli insläppta i landet. EU står för tillräckligt många dåligheter utan att man behöver skylla svenska politikers svagsinne på dem.

   1. Argus!
    Sverige är förvisso en yttre gräns av EU men de skulle inte ens kunna komma så långt upp från Grekland och Italien som till oss, för vi pratar EU ej Sverige.
    Att Sverige är som du säger är inget vi behöver diskutera för det är fakta, utan EU som inte hade förstånd och vilja att stoppa invällningen över de södra gränserna, det är inte goja utan verklighet.

   2. EU i dag är inte det EU som folkomröstningen handlade om utan här har politikerna sålt ut oss utan att ha mandat för det genom en räcka av protokoll och traktat utan folklig förankring döpta efter diverse orter.

    Med det sagt och med beaktande av bland annat UtlL, Dublinförordningen och den av New York-protokollet utökade flyktingkonventionen så är krisen helt klart hembryggd. Till att börja med hade Sverige kunnat direktavvisa en klar majoritet av de 2,5 – 3 miljoner som knackat på sedan 1980. Sju procent (7%) av dessa har flyktingskäl. Det har inget med EU att göra.

    Att Sverige öppnar välfärdssystemen för ekonomiska migranter har heller inget med EU att göra. Sveriges oförmåga att avvisa migranter inte heller. Obefintlig gränskontroll likaså. Etc., etc..

    EU är Sovjet 2.0 och globalisternas och federalisterna våta dröm och en odemokratisk koloss på lerfötter som borde avskaffas. Jag är klart för euxit, det vill säga återgång till EG utan så kallat parlament och med kommissionen som kansli till ministerrådet där subsidiaritetsprincipen gäller då ett ekonomiskt och till viss del politisk samarbete är bra för Europa. Men ska vi behålla trovärdigheten ska vi kritisera saker och ting på dess rätta grunder.

 5. Ja har vi nu brandskattat hela Arabvärlden,kan vi ju inte utarma halva Afrika !
  Detta om något är väl ett bevis på den oduglighet,som EU i grunden är ?
  Detta inser varje normal människa utom skribenterna i PK-pressen,som fortsätter att propagera för än fler bidragstagare, inte bra till Abzurdistan.

  30
  1. Jag kan i alla fall inte skuldbeläggas för att röstat fel 1994, för jag röstade NEJ.

   Många kvider och slingrar sig som en krokad ål, säger: Detta var inte vad jag röstade för !

   Jag visste vad jag röstade emot å andra sidan.

   18

Kommentera

%d bloggare gillar detta: