Stäng

Många IS-terrorister är tillbaka i radikala kretsar

ISLAM & TERRORISM. Ungefär 150 svenska IS-anhängare har hittills återvänt till Sverige, och inom kort kan fler komma tillbaka. Enligt Säpo har många av dem återgått till radikala kretsar. Men en samlad nationell bild saknas – och något program för att ta hand om IS-återvändarna finns egentligen inte.

Pressbild Säpo

– Det vi har sett är att många av dem som återvänt finns kvar i miljöerna och har samma umgänge som tidigare. Men vi ser i nuläget inga avsikter att begå brott inom ramen för den brottslighet som omfattas av vårt uppdrag, säger Ahn-Za Hagström, senior analytiker på Säpo. Hon säger att många av dem ingår ”mer allmänt” i kriminella kretsar som inte är ideologiskt motiverade.

Säpo

Läs mer om Säkerhetspolisens arbete mot våldsbejakande extremism: Extremistmiljöerna Kontraterrorism

-Pettersson säger att eftersom vi kräver att andra länder tar emot sina medborgare som begått brott i Sverige och dömts till utvisning, måste vi ta emot dem som är svenska medborgare.

Däremot borde lagen ändras så att vi lättare kan ta medborgarskapet ifrån dem som inte sköter sig och sluta dela ut medborgarskap som om det vore rabattkuponger på ICA.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Många IS-terrorister är tillbaka i radikala kretsar

 1. Hjärntvätt är väl inte reversibelt ?

  Dessutom ”islam” går väl aldrig ur kroppen ?

  Det finns väl inte olika steg av islam ?

  Alla muslimer är väl muslimer ?

 2. Har man brutit mot den allmänna normen i ett land, borde medborgarskapet vara förverkat där, om man från början var utifrånkommande, eller barn till sådana!

 3. Så länge vi har en Riksdag och Regering med attityden, vänta och se så kommer fler och fler problem poppa upp.
  När de väl är etablerade är det svårare att utrota, se bara på andra invasiva arter bland djur och natur.

  Alla de obetänksamma och enfaldigt godhjärtade, är alltid villiga att försvara i stort sett allt och alla som inte är svenskt, i skydd av mångkulturens förträfflighet.

  12
 4. Innebär i förlängningen c:a 150 framtida ledare för terroristgrupper,när Abzurdistan övergår till Islamska läran,med eller utan motstånd.
  Ärkebiskopan Jackelén kommer omvandla våra kyrkor till Moskér.
  Arma land…

  12
 5. Tack – dina två slutmeningar säger allt! Igår gick jag omkring med min ”Memorial-tröja” med texten ”Memorial 9 11, där 11 var de två tornen. Jag gick även förbi stadens moske. I övrigt när det gäller behandlingen av de återvändande ”IS-terroristerna” så är det en skam för Sverige att de behandlas som”kungar”. Att de dessutom inte kan lagföras – inte ens att de har anslutit sig helt frivilligt till en terrorgrupp är rättsvidrigt! Svenskt rättsväsende är ett stort skämt?

  21
 6. Svt skriver mycket om terrordåden i New York 2011. De nämner inte att det var muslimer som var terrorister en gång.

  12

Kommentera

%d bloggare gillar detta: