Stäng

Magdalena Andersson (S) ser sina åsikter som fakta

INRIKES. Magdalena Anderssons ledarstil kan bli ett problem för regeringen ifall hon väljs till ny S-ledare. Det säger flera av hennes tidigare kollegor till SVT:s ”Politikbyårn”. Bland annat uttrycks en oro för att Andersson ”ser sina åsikter som fakta” och inte tycker om att ha fel.

Magdalena Andersson av Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

John Hassler, tidigare ordförande för Finanspolitiska rådet, säger att han ”blev utskälld efter noter” när han presenterade en kritisk rapport för Andersson 2015. – Jag har inte pratat med henne sedan dess. Hon har heller inte velat hälsa på mig eller velat medverka i något sammanhang där jag har deltagit, säger han till ”Politikbyrån”.

Flera ex-kolleger till Magdalena Andersson (S) menar att hon kan vara hård och oresonlig.

Folk är rädda för henne, säger en tidigare kollega till SVT Nyheter

Tidigare socialminister Annika Strandhäll kallar det för ”rent trams” och ”väntade påhopp” – samtidigt som hon uttrycker sitt stöd för Andersson som ny statsminister.

-Pettersson konstaterar att ”ser sina åsikter som fakta” är inget ovanligt för socialdemokratiska ministrar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 reaktioner på “Magdalena Andersson (S) ser sina åsikter som fakta

 1. Kom i håg att hennes läromästare var en pragmatiker av rang, nämligen Göran Persson, hon lyckades hålla sig kvar i sossesfärens innersta krets medans nollor som Margit W,, m.fl. sparkades snett uppåt, till FN och Bryssel, dock anammade hon Görans retorik dvs HSB: han som bestämmer. Frågan är om våra duktiga journalister vågar ansätta henne på riktikt? Knappast, Stockholmskletet är mer bekymrade över sina anställningsförmåner än att delge oss sanningen. Därför borde SVT och MSM bara fråga henne om husdjur, trädgårdsskötsel och kanske ett och annat matrecept med till hörande gott vin! Snällt och lugnt i studion!

  10
  1. ”…hon lyckades hålla sig kvar i sossesfärens innersta krets…”
   Enda anledningen hon fick vara kvar var för hon är den enda i Partiets övre delar som vet hur en miniräknare fungerar.

 2. På flera håll har jag läst att Svenska kyrkan inte ska va en politisk arena??? Nähä, men varför är den då det ,innan kyrkovalet som stundar, med toppen helt bestående av vänstervridna från ärkebiskopen och långt neråt? Vem har gett vänstern den exklusiva makten, ? Inte är det dom som röstat i senaste kyrkovalet, ändå dräller det av figurer som
  befinner sig långt ut på vänsterkanten?? Dessutom med en ärkebiskop som inte har förstånd ens att ta avstånd när kristna mördas av muslimer? Är det inte kyrkan hon företräder, eller är det Islam??

  22
  1
  1. Företräder ärkebiskopen kyrkan eller företräder hon islam? frågar sig Tony här ovan.

   Inom kyrkovänstern har samarbete med sunni-muslimska organisationer getts högsta prioritet och man lyfte entusiastiskt fram Antje Jackelén till ämbetet som ärkebiskop, vilken då som valspråk bestämde sig för: ”Gud är större”, dvs en direkt översättning från arabiskans ”Allahu akbar” – det som muslimska terrorister brukar vråla när de spränger bomber eller skär halsen av sina offer. Valspråket ”Gud är större” eller ”Allahu akbar”, utropar islamister runt om i världen medans de slaktar kristna i parti och minut, – enbart för att de att de är kristna.

   ”Ärkebiskopens valspråk är makalöst aningslöst”, skriver Östersunds-Posten.ledarskribent:
   https://www.op.se/artikel/arkebiskopens-valsprak-ar-aningslost-milt-uttryckt

 3. Vet inte hur Magdalena ser på diskussioner och debatter.
  Men när jag diskuterar så är jag öppen för åsikter, argument och fakta som motparten nämner som jag därefter överväger och jämför mot mina egna argument och information och som jag tar till mig så länge motpartens åsikter inte är felaktiga.

  Så i en debatt eller diskussion som jag deltar i finns det vanligtvis två sidor, min åsikt och den felaktiga åsikten.

  11
 4. Påfallande ofta så har just dem som ser sin egna övertygelse som fakta haft helt fel!
  Bengt Westerberg, Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt är ju bara några som haft helt fel om invandringens lönsamhet, förträfflighet och berikande.
  Olof Palme kunde ju ha platsat med ovanstående men han hade ju trots allt vett till att inse att vi inte kunde öppna våra gränser för allt och alla.
  Stefan Löfven och hans undersåtar räknar jag inte in bland ovanstående då dem helt enkelt inte medvetet har agerat efter någon typ av övertygelse utan bara tagit dagen som den kommit och sedan försökt tysta ner följderna av detta.
  Löfvens regering har mer eller mindre uppträtt som handlingsförlamade och förståndshandikappade! Under Löfvens regeringstid så har Migrationsverket i princip själva styrt över invandringspolitiken samtidigt som Löfven och Morgan Johansson har flytt från allt vad ansvar heter. Den sista statsminister som tog ansvar för Sverige när det gäller invandringspolitiken var faktiskt Ingvar Carlsson S med sitt så kallade ”Luciabeslut” som då mer eller mindre stängde våra gränser för lycksökande migranter.
  Andra som har låtit sin egna övertygelse föra dem bakom ljuset är våra miljöpartister som hela tiden agerar helt bakvänt i fråga efter fråga.
  Minns inte vem journalisten var men efter att ha intervjuat Alice Bah Kunke så sa denna intervjuare att han fick för sig att ”MP” stod för ”Mentalpatient”!

  20
  1. I.B.N!
   Saxat ur en av myndigheternas hemsida, Livsmedelsverket:”Myndigheterna har laglig rätt att utföra offentlig kontroll och att vidta åtgärder när brister upptäcks. Företagen har skyldigheter att medverka och underlätta vid kontrollerna. Med myndigheternas befogenheter följer också ansvar och skyldigheter mot den som blir kontrollerad.”

   Myndigheter har stor makt, liksom Migrationsverket som beslöt att alla ”syrier” skulle per automatik få PUT.

 5. Sossarna har väl ALLTID trott dom är DEN ENDA sanna vägen!

  Det är därför vi har det sosseautokrata samhälle, vi idag har. Det förtryckande, otillåtande, enväldiga, där alternativ motarbetas som lögner, gentemot den eviga sosseistiska ”sanningen”.

  Magdalena är kanske bara mer avslöjande än andra i sin självgodhet. Men Löfven har varit likadan. Tänk bara i sin behandling av SD, klimatskeptiker eller coronarestriktionskritiker. DE VET HELT ENKELT BÄST, tror de i alla fall, DE DÅRARNA!

  17
 6. Hämskt varför tror många sossar att dom vet bäst..
  Är det bara makt som dom står för.
  Du vet inget.jag vet bäst för dig.

  18
 7. Har vi tur så kommer hon att lyckas halvera det socialistiska partiet! Jag hoppas därför och tror att hon blir bra för oss normala människor och för Sverige och att ho kan återgå till att sticka sockar och lovikavantar!

  21
  1. Jag tror inte att hon klarar av något så komplicerat som att sticka sockor eller vantar.
   Sozzeministrar har ju inte normalt någon erfarenhet av vanligt folks vardag och hon är inget undantag

   14
 8. detta är ettbevis på att Magdalena har en mental förmåga som är sämre än löven.. hon kommer aldrig att bli statsminister ..
  löven vet att budjeten kommer att spricka . att löven avgår beror ju just på det. sen tycks någon tro att att nu är det nya förhandlingar och att det då på något sätt skulle lösa upp låsningar som ligger hoss andra partin. själva iden från sossarna är att regeringen kommet att falla men det är då försent valet är pm tio månader och sossarna håppas på att Magdalena skal få leda en intermisregering.

  men det är ju absolut inte säkert . borgarna kan ju föraslå vänsterns kandidat . det viktiga är att det inte blir Anni Lööf . det är ju faktiskt bara tio månade det är frågan om

  12
  2
 9. Hoppas att hon blir vald och därefter kommer det bli skitkul att se henne bli krossad i partiledardebatterna under nästa år.
  Åkesson och Busch kommer dansa runt henne i debatterna och göra henne mer och mer frustrerad.
  Christersson tror jag är för rädd för sossarna för att våga utmana för mycket.

  46
 10. Har man som denna socialistiska häxa, (enl. otaliga uttalanden) lyckats klättra upp så högt på stegen,tyder detta på vassa armbågar och verklighetstrogna lögner !!
  Ikaros hade samma drömmar,sedan han kommit ihop sig med kung Minos,men störtade på färden !

  43
  1
 11. Vänstern (och de flesta kvinnor) ser alltid sina åsikter som fakta. Det gäller allt från ekonomi och klimataktivism till gendertrams och gender dysphoria.

  44
 12. En helt vanlig självberikande o översittande besserwissersosse
  Inte min minister
  (S) = sex, sprit o självberikande helt normalt för en partiboksmarinerad sosse med von obenperspektiv

  32
  1. Om blir utskälld efter noter när man presenterar reella fakta för att det inte överensstämmer med ens egen ”uppfattning” och dessutom alltid tror sig ha rätt så är man väldigt fyrkantig och arrogant.Man måste kunna erkänna att man har fel ibland utan att få vredesutbrott.Dåliga chefer brukar ha ett sådant trist beteende…..

   40
 13. Ja hon är hård och kall men i alla fall är hon mångas älskling.
  För övrigt är hon ärlig, åtminstone då reportern frågar hur tog du dig hit, ”jag flög.”

  27
 14. En finansminister som inte känner till Lafferkurvan är antingen djupt okunnig eller fast i en ideologi som inte vill se den. Jag misstänker dock en kombination.

  38

Kommentera

%d bloggare gillar detta: