Stäng

SD: Kräv arbetsplikt för bidrag

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har lanserat ett förslag för att fler personer med utländsk bakgrund ska komma in på arbetsmarknaden.

Människor med ”integrationsbehov” ska enligt regeringen omfattas av ett krav på 37 timmars arbetsplikt per vecka för att få rätt till försörjningsstöd.

Ett fullt rimligt förslag, tycker Sverigedemokraterna, som vill utreda frågan.

Det är orimligt att människor lever på bidrag hur länge som helst utan motprestation, säger partiledaren Jimmie Åkesson

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “SD: Kräv arbetsplikt för bidrag

 1. Danmarks regering Reformförslag 37 timmars arbetsplikt per vecka för rätt till det allmännas stöd är valfläsk för det går inte att genomföra utan att Dk grundlagar, EU och FN konventioner ändras och desamma avser Sverige.
  Endast som anställd arbetstagare har man arbetsplikt gentemot sin arbetsgivare och för att bli arbetstagare måste utlänningar ha arbetstillstånd vilket flyktingar inte har fram till asylprocessen är avgjord och tut eller put beviljats.

  Att ändra lagen att för flyktingar avseende arbetsplikt tar flera år.

  Sverige lagar är skapade av totalt okunniga politiker avseende juridik till förtret för Lagrådet och övriga jurister men politikerna vinner för det mesta och då ser det ut så här.:Ett AT-UND gäller till dess uppehållstillstånd beviljas, eller att de ämnar landet av fri vilja , eller blir avvisade och dem som inte fått AT-UND har fått beslut avvisning som ska ske med omedelbart verkan och dem som uppfyller villkoren får ett LMA-kort och där står att de har AT-UND vilket betyder, befriade från kravet arbetstillstånd.
  LMA kortet med foto kan tappas bort hur många gånger som helst! och det är bara att hämta ut ett nytt som visar att de är asylsökande och för att ha rätt att arbeta måste de få ett bevis om att denne är, undantagen skyldigheten att ha arbetstillstånd AT-UND
  och dem som tappar sitt LMA kort får med uppvisande av anmälan ett nytt kort, vilket inte är rättssäkert på en enda punkt och här endast ett av flera rättsosäkerhetsexempel.

  Nuförtiden får man inte ta ID foto hos fotograf och dem som förnyat ID, KK och Pass i Sverige polismyndighets ”nya säkra kamera” känner inte ens igen sig själva och samma avser nämnda LMA och AT-UND kort och om inte extrema avvikelser finns kan och har korten missbrukats av utvisade.
  Kortet inte är ett ID kort utan endast bevis asylsökande med ekonomiskt bistånd tillstånd att vistas i Sverige i väntan på beslut och vid uppvisande av LMA-kort i sjukvården ger det lägre patientavgift och lägre avgift av läkare receptbelagda mediciner på apoteket och all rätt upphör vid beslut avvisning eller utvisning eller när tidsfristen för frivillig avresa tagit slut och då ska kortet återlämnas vid utskrivning från Migrationsverket.

  Enligt lag ska korten återtas innan avvisning, deportering till hemlandet för att stävja missbruk vilket inte sker och vid evakuering av ”svenskar från oroshärd” har dessa inte återlämnade kort missförståtts av inte svensktalande evakueringspersonal som manipulerats med följd att avvisade, utvisade och deporteradei brottsligt uppsåt återvänt till Sverige och det framgår inte i svenska medier om de utvisade från Sverige återsänts till Afghanistan, vilket andra EU stater gjort med hänvisning till säkerhetsläget av också Sverige uppdaterad 2021-08-18 inte ändrat 2021.09.09 : Alla flyktingar, asylsökande får stöd (x antal tiotusentals sv kronor) ) om de åter­vänder till något av dessa länder: Afghanistan, Centralafrikanska Republiken, Demokratiska Republiken Kongo, El Salvador, Eritrea, Irak, Jemen, Libyen, Nigeria, Pakistan, Somalia, Palestina, Sudan, Sydsudan, Syrien, Etiopien.

  Säkerhetsläget senast uppdaterad 2021-08-18 inte ändrat 2021.09.09 står också: Just nu kan alla återvända till följande länder: Afghanistan, Irak (Kurdistan), Irak (centrala och södra), Marocko, Pakistan, Nigeria,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.

  Avslutar med att nämna att svensk TV gör inte dokumentärer avseende rådande brottsproblematik inkluderande deporterade efter långa fängelsestraff återvändar-problematik vilket danska medier gör innehållande ett stort antal grovt kriminella utvisade från Danmark och asylsökande som rest hem med Återetableringsstöd (50.000 dk kronor per person) som återvänt och samstämmigt berättar att de vid inresa tullkontroll säger att de ska till Sverige och då kan Dk inte stoppa dem och i dessa för det mesta DK TV 2 dokumentärer medverkar deporterade efter långa fängelsestraff som totalt respektlöst berättar att de vistas hos släkt och vänner i Sverige och ”när kontakter säkert vet
  att kusten är fri kör de hem över bron till sina familjer i Dk” och andra medverkande hade upptäckts i Dk och deporteras igen men återkommit varav en skröt med att han gjort det flera gånger och samma metod användes av deporterade från Sverige.

  För att betraktas som flykting måste de ha fått uppehållstillstånd som flykting enligt utlänningslagens 4 kap 1§ eller motsvarande paragrafer i den gamla utlänningslagen och det är mycket få svenska medborgare som är emot i ordets rätta betydelse flyktingar
  som har rätt och ska ha tut till dess de kan återvända till sina hemländer, utan det medborgarna inkluderande Sverige Säkerhetspolis irriteras över är att asylsökande som till och med begått krigsbrott, brott mot mänskligheten och eller utgör hot mot rikets säkerhet får förvisso inte asyl men tidsbegränsat uppehållstillstånd resterande tid av liv tretton månader åt gången på hårt arbetande svenska skattebetalarnas bekostnad.

  Sverige politisk regim blundar dessutom avseende flyktingars kriminella landsmäns konstanta skjutningar och mord i släktfejder och allehanda sprängdåd som sker nära dagligen utan enda hänsyn till de oskyldiga skattebetalande medborgarna ställer hopp till att dåden upphör om Arbetsplikt införs men det danska förslaget att ändra Arbetspliktlagen tar flera år att genomföra också i Sverige och ett gott råd till Sverige
  Demokraterna är att inte slösa bort dyrbar tid innan valet utan avvakta och med folkets stöd politiskt starkare efter valet finns både tid och goda möjligheter att genomföra Arbetspliktförslaget också avseende flyktingar..

 2. För mycket fritid skapar bara jävelskap runtomkring folk/platser för vissa, gäller samma på jobbet om man inte har något att göra vid driftstopp m.m.

  För länge sedan jobbade man 12 timmar om dagen, även lördagar, då fanns det inte tid för annat eftersom man var helt slut efter jobbet.

 3. Ja lönen har dom redan, så visst är det motiverat med Arbetsplikt, dessutom borde dom precis som Svenskar vara med och betala för sjuk o tandvård, och betala sina egna
  advokater ! Annars kan dom dra in ordet alla MÄNNISKORS LIKA VÄRDE!

 4. Om arbetslösa blir gratis arbetskraft så bäddar det för en kraftig ökning av antalet arbetslösa. Arbetsgivare kommer obedelbart att se den stora inbesparingspotentialen i detta system och börjar ersätta vanliga arbetare med arbetslösa. Mycket få länder har arbetsplikt för arbetslösa, och orsaken till det är just detta.

  System där staten hänvisar alla människor till ett arbete finns främst i socialistländer som saknar en egentlig arbetsmarknad. Ändå är det många inom den svenska högern som drömmer om ett dylikt system med motiveringen att ”alla ska göra rätt för sig”.

  I och för sig är det förstås inget fel i det att arbetslösa får ett arbete. Men om man jobbar så ska man få lön för det. Om arbetsgivares skyldighet att betala lön för de som arbetar slopas till stora delar så skadas arbetsmarknadens funktion och det bildas två skikt inom personalen, de som får lön (och övriga förmåner) och de som endast får bidrag.

  Med andra ord om man vill att den stora skaran långtidsarbetslösa ska få jobb ska man göra det mer lönsamt för arbetsgivare att anställa dem. Att införa arbetsplikt för arbetslösa är fel väg att gå.

  3
  3
 5. Naturligtvis, att inte göra något föder lättja och oförmåga. Barn till arbetslösa mår ej heller bra, deras pappa går inte till jobbet vilket till slut gör även barnen arbetsskygga och de hamnar i kriminella kretsar.

  Guldkedjor runt halsen dyra klockor och bilar, de attraherar de unga, och så gott som alla tar den lätta vägen mot en fiktiv framgång.

  Skälet till deras kriminalitet vet vi, okontrollerad invandring påhejad av broilerpolitiker som bara kan en sak, prata.

  17
 6. Tänk vad mycket slödder som inte sprang runt och sköt brände bilar våldtog rånade mördade om dom fick
  göra rätt för sig,då kanske jag kunde börja tro på landet igen.Eller vad tror du punktsvetsarn.

  22
  1
 7. Det är inte mer än rätt, det inkluderar mig som varandes ofrivilligt utförsäkrad. Erhålla bidrag från staten tycker jag skall innebära att göra rätt för sig

  18
  1
 8. Om de nu ska få bidrag så borde man väl kräva en motprestation ex arbete som samhället tjänar på detta kan vara allt från att rensa ogräs till att plocka skräp.

  34
  1. Det blir en intressant syn att i t.ex. Malmö se 20 tusen ogränsrensare och skräpplockare vandra runt på gatorna.

 9. I ett normalt land med en normal media så borde det inte ses som kontroversiellt att kräva att folk arbetar för att förtjäna sitt levebröd och uppehälle!

  51
 10. Vänstern borde älska detta förslag, det är ju precis som i forna Östtyskland d.v.s.inget arbete inget bröd- polisen hämtade upp folk för att sätta dem i arbete…..

  33
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: