Kina varnar ordförande för riksdagens utrikesutskott

UTRIKES. Kinas ambassadör i Sverige har skickat ett brev med en varning till Kenneth G Forslund (S), ordförande i riksdagens utrikesutskott, rapporterar TT.

Gui Congyou, Kinas ambassadör i Sverige. Bild från Kinas ambassad.

Detta efter att Forslund skrivit under ett uttalande till stöd för Litauen, som pressas av Kina för att landet vill utveckla relationerna med Republiken Kina som också kallas Taiwan.

”USA och vissa andra länder ber alltid andra länder att följa normer i internationella relationer, men de bryter ofta själva mot dem. Er medverkan i det aktuella uttalandet bryter mot principen om ett Kina”, skriver ambassadören Gui Congyou.

Forslund säger att han förväntade sig en reaktion ”på ett eller annat sätt”.

-Pettersson säger att kommunistkineserna borde lämna tillbaka Tibet till tibetanerna och fastlandskina till kineserna och Republiken Kina enligt principen om ett Kina. Det var kommunisterna som delade Kina.

Sedan tror jag många kommer att sakna USA som världspolis när kommunistkineserna blir tillräckligt mäktiga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kina varnar ordförande för riksdagens utrikesutskott

 1. Spelar ingen roll Pettersson vad du skriver, inom några år kommer Taiwan att vara en delrepublik i Stor Kina. USA har inte mycket att sätta emot vid en konflikt med Ryssland-Kina-Belarus-Iran.
  Men som någon skrev här att vi kan börja med att återta vårt land först och främst, sedan kan dom andra få leka i sin sandlåda best dom vill. Det är inte vår huvudvärk.
  En sak bara, om vi ska snacka återlämnande (t.ex Krim) så borde man utkräva att USAA lämnar sin koloni Hawai, vilken man invaderade och gjorde amerikanskt

  • Republiken Kina är ingen lätt match för Folkrepubliken Kina att invadera, det kan sluta med att båda länderna blir rejält förstörda med miljoner döda.

   Fint att du jämför Hawaii på 1800-talet med Krim som Ryssland erkänt gränserna för tre gånger sedan Sovjetunionens fall, men ändå bröt ingångna avtal. Ska Tyskland kräva tillbaka Königsberg också och ska Polen och Finland med flera kräva tillbaka det Sovjet erövrade under kriget eller ska vi gå så långt tillbaka att Sverige kräver tillbaka Finland av Ryssland.

   1
   2
   • Varför stanna vid Finland och Åland. Sverige kan ju ta tillbaka Ingermanland, Reval, Nöteborg, Kexholm, Karelia, Narva och Ösel.
    Och Norge.
    Samt Pommern och Wismar när vi ändå håller på.

   • Nej, det är dumt att stanna där. Ryssarna borde lämna tillbaka södra Kurilerna till Japan och jag undrar om inte Vikingarna ska kräva Novgorod.

  • Enligt “rt.com” idag så tycks dock Ryssland börja tvivla på Iran´s följsamhet mot avtalet att inte skaffa kärnvapen, bl.a. har vice utrikesminister Ryabkov uttryckt detta – och den ryska nyhetssajten frågar sig om kanske ändå president Trump hade rätt i fråga om detta, då han bröt sig ur detta avtal.

 2. Utvisa kinas ambassadör. Kina ska inte lägga sig i vad vi gör här i Sverige och det är nog ömsesidigt.

  6
  1
 3. Det har aldrig aldrig kommit något gott ur kommunism oavsett var dom prövat
  denna irrlära, detta vet Litauen om, dom har ju varit lydstat till Ryssland under
  kommunismen !

 4. ja man får se vad som händer .kineser och ryssar är sysselsata med att knytta vänskapsband. och det i sig kan bli besvärande det värsta som kan hända är att man får ett handelsblock till förutom dom som finns Europa Asien och usa med sydamirka…här kan det dycka upp något som Östern …. och om det sker så är frågan om det kommer att bestå . detbär ganska klart att kina passar inte in i japan eller i något korea eller andra konstiga öriken .
  och både Europa och usa har ju försvagats utan motsvarighet med ditt lallande med usa och den nyligen förlorade kriget i afganistan . där kineserna plötsligt blen kompisar med jihadisterna.. antar att man mullorna i afganistan inte vet vad kineserna gör med sina egna muslimer

 5. OFF TOPIC

  Barometern i Kalmar har en enkät där tidningen frågar om vilka politiska områden som är viktigast inför nästa års val. De frågar också hur läsarna tänker rösta i kommunvalet, regionvalet och riksdagsvalet.

  Enkäten vänder sig främst till bosatta i Kalmar kommun och / eller Region Kalmar. Det saknas alternativ när det gäller de politiska partierna men de går att lägga till under övrigt. Exempelvis Framtid Kalmar eller Allt för Sverige. Det kanske finns fler alternativ. FI är som synes inget alternativ.

  https://www.barometern.se/kalmar/enkat-vilka-fragor-avgor-valet-for-dig-2022-5f68ea4f/

  • Tror jag det, den tekniska utvecklingen har dom stulit från västvärlden genom spioneri,
   och det bästa ur kommunismen har dom behållit, kontrollsamhället, dom rejäla straffen,
   ingen vågar sig på att protestera mot detta, men dom ska därför inte bestämma vad vi
   ska tycka i Sverige, inte ens när det är från en Sosse?

   1
   2
  • Kina skulle inte kunna utveckla någonting som är mer avancerat än en cykel.
   All teknik de har är vanligtvis 10 – 20 år efter vad vi har här i väst när vi börjar prata om högteknologi. Kineserna vill gärna påstå och framstå som de är högteknologiska men tittar man på deras system (jag jobbar personligen inom säkerhetsteknik) är deras teknologi långt efter vad vi har och kan göra här i väst.
   Men de är billiga.

   3
   2
 6. (S) Är med sin heltokiga hybrisinställning på väg att störta oss alla i fördärvet .
  Om de tar tag i det de är framröstade för att göra , skulle Sverige se ut på ett helt annat sätt.

  15
 7. Ja, Kina skall lämna tillbaka Tibet till Tibet…
  Och socialisterna, globalisterna, kommunisterna, feministerna, islamisterna och andra idioter, skall lämna tillbaka Sverige till oss Svenskar!
  Det här är vårt land och inte ditt land från Ale stenar till norra Norrland…Allt är vårt!
  Död åt dessa bakåtsträvare som har förstört ett fint land!

  25

Kommentera