66 hemtjänst­företag har åkt fast för fusk

BROTTSLIGHET. Slavliknande arbetsvillkor och kommuner som luras på miljonbelopp. Minst 66 hemtjänstföretag har slängts ut ur kommuner sedan 2013 efter att ha fuskat. Det visar boken Hemtjänstmaffian, den första kartläggningen av fuskets omfattning, rapporterar tidningen Arbetet.

Pressbild

Valfriheten i hemtjänsten skulle öka kvaliteten och gynna småföretagande, men samtidigt släpptes fuskare och kriminella in i omsorgen, myndigheter verkar tro att vi fortfarande lever kvar i 1950-talets Bullerby när en försäkran på heder och samvete räckte. Det snedvrider konkurrensen och pressar arbetsvillkoren även för medarbetarna inom den kommunalt drivna hemtjänsten.

Fusket handlar om att behov av hemtjänst har överdrivits eller helt hittats på. Företaget hade sedan inte utfört all hemtjänst de fakturerade kommunen för.

Företagen besöker inte de äldre eller är inte där så länge som de ska och fuskar med tidsregistreringen.

Real Omsorg i Stor Stockholm AB är ett av de företag som slängdes ut ur Sundbybergs kommun för fusk, men de fortsätter på andra håll. Ansvariga och ägare är Parichehr Dehghan och Reza Dehghan.

I Södertälje har fusket också varit varit utbrett. Den resulterade i en av de längsta och dyraste rättegångarna någonsin i Sverige och mängder med folk har dömts.

Jag har ingen kolla på alla de 66 fuskande företagen men jag har skrivit massor om denna systemhotande invandrarbrottslighet, för det verkar som det bara är invandrare som drar igång detta storskaligt. I varje fall är det invandrare som åker fast och döms.

-Pettersson har skrivit massor om Sagan om Södertälje och ett system som hotar hela vårt samhälle och vårt sätt att leva.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

Superbedragerskan Kima George

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “66 hemtjänst­företag har åkt fast för fusk

 1. Vi Södertäljebor lärde oss redan under balkaninvasionen att det finns två
  olika banksystem:

  Det ena är registrerat på banken (och hos skattemyndigheten)

  Det andra är oregistrerat och förankrat i plastkassar !

  Numera heter kanske plastkassarna Bitcoin ?

  För det senare kan man bygga marmorhus och köpa senaste BMW:n !

 2. Det här är exempel på alla bottenlösa förluster i välfärden, som gör att skatterna aldrig räcker utan ständigt måste höjas.Det klaraste svaret på hur det går i Sverige är att ju fler vi blir pga. invandring ju mer höjs skatterna och ju sämre blir välfärden i samma takt. En bra beskrivning var vad jag läst i en ledare är att först var man orolig för hur Sveriges välfärd skulle klara sig utan invandring till att man nu blivit orolig hur välfärden ska klara sig med den invandring vi har. Det naturliga borde förstås vara att ju fler vi blir ju lägre skatter krävs för att behålla välfärden. Den kostsamma invandring vi har nu är Sverigefientligt på flera plan än de ekonomiska.

 3. Tro kan du fortsätta med i moskén.
  Ute i verkligheten är det fakta som gäller och dessa stödjer inte din teori.

  15
 4. Våra godhetsappostlar till politiker framhåller ofta och gärna invandrarnas företagande, men talar sen tyst om allt fuskande dessa begår.
  Och varför fuskar en stor del av dem? Kan det bero på att man kommer från länder med en annan skattemoral samt att man så fort man kom till detta landet märkte av den naivitet som fanns hos myndigheterna vilket bjuder in till fusk.
  Som Pettersson skriver är det nog också allt för vanligt att kommunerna inte kollar upp personerna bakom företagen innan man skriver kontrakten. Man kontrollerar inte tidigare verksamheter vilket gör att man kan fortsätta fuskandet på nytt håll och bygga upp sina egna förmögenheter.

  Säger bara, förtroende är bra men kontroll är bättre.

  20
 5. ”Tro” o. ”Veta” är två olika ting…
  F.ö. måste det vara svårt för er som dagligen håller på med ert trams,under olika alias. Hade Stenbock lidit av er sjukdom,skulle jag sökt upp Psyket och bett om hjälp mot schizofrenin ;)..

  15
 6. Enligt Brå så står invandrare för en klar majoritet av våldsbrotten i Sverige, det är alltså statliga Brå som påstår det, inte jag eller Pettersson!!
  Och om så är fallet varför skulle dom då inte även toppa denna listan över denna typ av brott?

  26
 7. Att så många invandrare är inblandade assistansbedrägerier och i denna typ av bedrägerier beror helt på att dom inte känner minsta ansvar för den svenska välfärdsstaten och dess skyddssystem!
  Dom invandrare som ägnar sig åt denna typ av verksamhet ser helt enkelt den svenska staten och oss svenska skattebetalare som lovligt byte för alla typer av bedrägerier, med tanke på detta så mår man än mer illa av att det faktiskt finns till synes fullt friska svenskar som såg och fortfarande ser dessa kriminella bidragsbedragare och snyltare som nödställda flyktingar!
  Dessa människor har absolut ingenting på våra breddgrader att göra!
  Att den sedan även finns etniska svenskar som begår denna typ av brott är helt ointressant då det inte är dem som avses med ovanstående text!

  28
 8. Abzurdistan är väl det enda land på jorden,som genom sina ambassader i Arabländer o. 3:e världen aktivt värvar islamister o kriminella,för det Nordiska Kalifatet ?
  Finns inget annat land som t.o.m. erbjuder flyg till bidragslandet för analfabeter….

  28
  • Ja och tom flyger tillbaka folk hit som en gång har utvisats härifrån. Om nu dessa uppgifter stämmer.

   26

Kommentera