Stäng

Regeringen utreder sänkta krav till gymnasiet

INVANDRING & SKOLA. Utbildningsminister Anna Ekström (S) öppnar för att sänka tröskeln till gymnasieskolan, rapporterar TT. Orsaken är att hon vill komma åt problemet med ”alldeles, alldeles för många” underkända elever i grundskolan.

Utbildningsministet Ekström (S). Foto Kristian Pohl, regeringskansliet

Jag vill ha en skola där utslagningen inte är stor, men också en skola med klara och tydliga krav på eleverna, säger Ekström till nyhetsbyrån.

Regeringen tänker därför utreda behörighetsgränsen för gymnasiestudier. Samtidigt vill ministern ha en översyn av den skarpa godkäntgränsen i betygsskalan. Det innebär att en elev måste uppfylla samtliga krav till betygsgränsen E, annars blir det underkänt.

-Pettersson säger att sänkta krav är fel väg att gå, det är bättre att att ta in färre lågpresterande elever från Mellanöstern och Afrika så skolan hinner med de elever som har problem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Regeringen utreder sänkta krav till gymnasiet

 1. Om Sverige och svenskarna skall kunna hävda sig på världsmarknaden i framtiden så skall istället kraven i den svenska skolan höjas, och det rejält.
  Invandrare som inte klarar kraven får lov att lämna landet, frivilligt med en gratifikation, eller med tvång till inköpta platser i lämpliga mottagarländer.

 2. Det behövs ingen läskunnighet för att rösta på socialdemokraterna.
  Kunskaper i de fyra räknesätten behövs inte heller eftersom alla från barnsben har en mobiltelefon, som löser alla basala problem. Med andra ord så behöver man inte slösa pengar på att utbilda folk. Lägg ner skolorna så blir alla sossar eller miljökommunister.

 3. Ta tag i problematiken från grunden & absolut första början istället!
  Då kommer du komma åt både kriminalitet, psykisk ohälsa & utbildningsgrad!

 4. Universiteteten har redan stora problem med studenter med allt för låga baskunskaper. Detta lär spä på de proble.

  11
 5. Ett helt vansinngt förslag. Men S tycker väl att resan för Sverige till att bli ett U-land inte går tillräckligt snabbt.

  Anne-Marie

  24
 6. Sänkta krav till gymnasiet, sänkta krav för att bli polis. Snart är kompetensen både bland studerande, poliser i paritet med utbildningsnivån inom regeringen. Inom vilka områden ska kompetens och utbildningskrav sänkas nästa gång?

  24
 7. Att sänka kraven är ett ”måste” då migranterna inte klarar av dagens svenska skola.

  Men vad säger näringslivet om att det i framtiden inte finns folk som varken kan läsa rent eller räkna enkla sifferkombinationer? Kommer dagens högteknologiska Sverige att i en nära framtid anses som ett land för lågutbildade, analfabeter eller bara koranrabblare? Jag tror tyvärr det blir så när jag ser vad vi tagit emot för folk.

 8. Har den kärringen inte lärt sig någonting efter Pisa-ljuget. Detta manipulativa tilltag går ju i samma spår. När skolan visar usla resultat vill hon alltså ytterligare Sänka kvaliteten.

  23
 9. ”Orsaken är att hon vill komma åt problemet med ”alldeles, alldeles för många” underkända elever i grundskolan.”
  Tydligen tycker den verklighetsfrånvända sossen att kunskap är ett problem.
  Kraven har ju sänkts är efter år.
  Gå tillbaka till 60-talet och jämför vad de fick lära sig i matematik med nu så ser man skillnaden.

  20
 10. En person presterar i relation till sin omgivning.
  Precis som en undermålig slalomåkare i Sverige skulle bli olympisklagledare i Jamaica skulle underpresterande somalier i Sverige bli högutbildade i Somalia.

  19
 11. Är det att undra på med den kunskapsnivå som vi redan har nu , snart räcker det nog med att en elev kan räkna till tio och skriva sitt namn något så när rätt så har den eleven klarat spärren till gymnasiet .

  26

Kommentera

%d bloggare gillar detta: