Förslag om ny myndighet för välfärdsbedrägerier

BEDRÄGERIER & SKATTER. Regeringen vill inrätta en ny myndighet för välfärdsbedrägerier, säger finansminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff. Myndighetens uppgift ska bland annat vara att genomföra kontroller och betala ut ersättningar. Totalt handlar det om tillskott på närmare 200 miljoner kronor nästa år. – Skattebetalarnas pengar ska skyddas från fuskare och kriminella, säger Andersson (S).

Magdalena Andersson Pressbild Kristian Pohl Regeringskansliet

Finansministern konstaterar att cirka 18 miljarder årligen betalas ut felaktigt, något som riskerar att komma den organiserade brottsligheten till del.

Vi ser att angreppen på våra välfärdssystem blivit mer systematiska och avancerade, säger Magdalena Andersson (S).

Dessutom föreslås 13 befintliga myndigheter få tillskott i arbetet mot fusk och välfärdsbrottslighet.

Försäkringskassan, Kronofogdemyndigheten, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Inspektionen för vård och omsorg, Arbetsmiljöverket, Bolagsverket, Finansinspektionen, Länsstyrelserna i Skåne, Stockholm och Västra Götaland, Polismyndigheten, Spelinspektionen, Fastighetsmäklarinspektionen samt Transportstyrelsen.

Regeringen

-Pettersson säger att det var på tiden. Fusket har varit välkänt i många år, även under regeringen Reinfeldt och nu kommer ett FÖRSLAG!!! När 18 miljarder rinner ur systemet varje år. Bloggen har skrivit om assistansbedrägerier i elva år.

Om Assistansbedrägerier på bloggen.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. Det är en piss i Mississippi i jämförelse.

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget, om Karl-Arne Ockell.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Förslag om ny myndighet för välfärdsbedrägerier

 1. Vad är det som brister redan idag på våra myndigheter? Varför kollas det inte innan man luftar lädret.
  Kan det bero på att det anställs personal som inte är ett dugg intresserade av att kolla fakta, utan betalar ut för att det följer sitt hjärta. Humana kärringar av båda könen som utbildats av den goda regeringens agenda. Samtidigt som det anställs fler o fler nyanlända som skall handlägga sina vänner o bekanta klanmedlemmar……… Vad kan gå fel?

 2. Hade blivit billigare att låta befintliga myndigheter samköra sina register än att skapa ytterligare en myndighet.

  Men det klart, det är ju så sossarna arbetar: skapar jobb till sina egna med en ny välbetald generaldirektörspost som kan tilldelas någon sossepolitruk efter lång och trogen tjänst.. Alternativt reträtt för någon som gjort bort sig.

  Kanske Dan Eliasson kan vara intresserad?

 3. Är detta på riktigt? Man har i årtionden låtit det fuskas, lagar har varit som gjorda för att underlätta fusk utan att någon regering reagerat. Det kan inte vara något annat än att sossarna nu blivit rädda för SD.

  13
 4. Det finns uppskattningsvis ett femtiotal myndigheter som kan läggas ned eller slås samman. Det finns EN ny myndighet som måste skapas och det är återvandringsverket med uppgift att se till att ca 25000-50000 människor återvänder till sina hemländer.

  21
 5. Myndighet som skall kolla andra myndigheter???

  Nu handlar det om ett kulturmarxistiskt Sverige, så “kontroll” innebär sannolikt att uppdraget är att DÖLJA att bedrägerierna förekommer. De övervägande brottslingarna har ju invandrarbakgrund och skall skyddas till varje pris!

  25
 6. Eftersom bedragna myndigheter redan finns tyder det på att myndigheterna inte sköter sitt jobb. Ska staten verkligen ha en myndighet, som kollar upp att andra myndigheters “kunder” inte är bedragare. Sånt bör varje myndighet klara själv eller bli polisärende. Det vore enkelt att samköra alla myndighetsregister, så är det klart. Varför lagarna i Sverige är mer rädda om bedragares integritet än om hederliga människors ekonomi är en gåta. Regeringen måste sluta upp med att skapa nya skattebetalda arbeten för att stoppa undan avdankade politiker och partitjänstemän.

  32
 7. “Regeringen vill inrätta en ny myndighet för välfärdsbedrägerier…” – Maggan

  Typiskt korkade socialister att försöka uppfinna hjulet ännu en gång, i socialistisk tappning som innebär att det är sämre skit i ny förpackning.

  Kan upplysa Maggan om att det redan finns en myndighet vars jobb det är att stoppa och utreda brott – den kallas polismyndigheten och har funnits i landet i närmare 200 år nu.

  Jag vet, jag vet, detta kan komma som en chock för socialisterna att landet faktiskt klarade sig alldeles utmärkt innan dem och de myndigheter som kom före 1930-talet faktiskt kan klara av att göra sitt jobb om de får rätt mandat.

  27
 8. Jag lyfter en tidigare kommentar från mig.

  ————–
  Aftonbladet [2021-09-06]: ”Just nu: Nya satsningen ska stoppa välfärdsfusket. Ny myndighet: 200 miljoner i potten”

  Snacka om myndighetsmissbruk och skattefusk. Blir Dan Eliasson generaldirektör?
  —————

  Jag håller inte alls med Pettersson. Vi har alldeles för många myndigheter som det är. Om de bara skötte sitt jobb hade vi inte haft de här problemen.

  Med tanke på att det till största delen är invandrare som sysslar med bidragsfusk borde det inte vara så svårt att veta var man ska börja.

  Allra först borde man genomföra en folkräkning. Myndigheterna har inte en aning om hur många illegala det finns i landet. Inte heller hur många som har dubbla identiteter och uppbär dubbla bidrag. Eller sådana som får lever på våra skattepengar utan att bo i Sverige. Eller barn med “fel föräldrar”.

  En folkräkning vore något för Statens Invandrarverk att ta hand nu när vi ska skära ned på invandringen.

  Men en folkräkning kanske inte ingår i uppdraget?

  32
 9. 18 miljarder är mindre än 10% av vad invandringen kostar. Den verkar ha grönt kort, för obegränsat slöseri på oduglingar. Förvisso står dessa invasiva individer även för majoriteten av bedrägerierna.
  Differentiera bidragssystemet, med hänsyn till anpassnings/integrationsviljan. Minska alla bidrag, för parasitfamiljer, när brott begås av familjemedlem. Det hade sparat mycket mer än 18 miljarder. Stryp alla bidrag till skitländer som inte tar emot sina utvisade medborgare. Lägg Sidas 146 miljoner/dag på gränsbevakning/polis, för att skydda landet mot invällare och att se till att invånarnas egendom stannar i landet.
  Inrätta en myndighet, som tar hand om återvandringen. Den hade haft potential att dra ner på skatteutgifterna. Det behövs inte en massa värdelösa utredningar, för att begripa ovanstående.

  27
 10. Tänk vad muslimerna från Mellanöstern och Afrika skapat arbetstillfällen. Förutom advokat, polis, socialsekreterare, arbetsförmedlare, hemspråkslärare och hjälplärare har de globalt skapat jobb på varje flygplats med säkerhetskontroll. Och nu får dom en egen myndighet. 👍

  21
 11. Återigen en myndighet som skall ha GD kontor med ett otal mellanchefer och övriga anställda kostnad per år 200 miljoner. Så tillkommer flotta lokaler för ytterligare några miljoner.
  Undrar om den nya myndigheten får tillgång till alla adekvata dataregister eller ska de bygga sitt eget lilla imperium?

  Samkörning av alla myndigheters data behövs för att så lite fel som möjligt skall begås.

  Ett exempel att kunna läsa den sökandes läkarjournaler, för att snabbt se vilka nationsbröder har skrivit intygen.

  25
  • Nån högre sosse som fått gått nyligen, utan jobb för tillfället. Kanske nån som torskat dit för alkoholintag m.m.
   Konstig att det alltid finns nåt som tar hand om dessa snedseglare.

 12. Den nya myndigheten kommer tyvär bara granska Andersson , Lundström Nilsson o.s.v . Ingen vill vara rasistiska och främlingsfientliga . Så stor win win för bortalaget IGEN !!!!

  25
 13. Skattebetalarnas pengar ska skyddas från fuskare och kriminella, säger Andersson (S).
  Då kan man börja med sossarna och de övriga i sjuklövern som skänker pengar till islamister, kriminella, bistånd m.m.
  Många miljarder att spara på den utgiftsposten.

  31
 14. Även riksdagsledamöterna är ett hot mot välfärden.
  Jaga dom också, (Märta och Dadgostar mfl.)
  Dom vill slänga våra skattepengar i sjön, invandring och bidrag till friska slöa människor
  som inte har någon lust att jobba.

  26
 15. Men innebär det då att Försäkringskassan, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, etc. kan fortsätta sitt slappa betéende ? Och den nya myndigheten sopar upp resterna i efterhand ? Vore det ändå inte ett minimikrav att alla myndigheter kollar upp fakta innan de dräller med slantarna ?

  30

Kommentera