Regeringen mörkade rapport om Cementa

INRIKES. Oppositionen anklagar regeringen och näringsminister Ibrahim Baylan (S) för att vilja mörka uppgifter om vilka konsekvenserna skulle bli av ett produktionsstopp för Cementa på Gotland.

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) är kristen syrian född i Turkiet. Bild: Socialdemokraterna CC BY

Bakgrunden är att Sveriges geologiska undersökning (SGU) och Boverket dröjt med att publicera sina slutsatser kring en rapport om vad ett stopp på Gotland skulle innebära. Det efter önskemål från Näringsdepartementet, enligt interna mejl som SvD:s ledarsida tagit del av.

SGU:s kommunikationschef Åse Westberg att det funnits ”önskemål att ge en viss avvaktan i det hela”, men att det inte har varit av politisk hänsyn.

I stället har det handlat om att både myndigheter och regering ska få förutsättningar att kunna svara på frågor från media, menar Westberg.

Peter Wennblad, SvD, twitter

SvD Näringsliv

Om Cementa på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Regeringen mörkade rapport om Cementa

 1. Man mörkar = man vet konsekvenserna och tycker inte att de spelar någon roll. Eller så är just de konsekvenserna något man vill uppnå?

 2. Regimen mörkar, SVT mörkar, SR mörkar, DN mörkar.
  Det är bara SvD och fri media som försöker lyfta det faktum att nästa år stannar Sverige.

 3. detta är typiskt för denna regering man bör fundera på vad detta innebär flr sysselsättningen på Gotland och sen lägger mab till kostnadsökningen för fastigheter … detta är kostnader på miljarder sen plussa på merkostnaden för det så kallade fossil fria ..
  detta Miljöpartiet är utan tvekan det parti som skadat Sverige mest med med skenade arbetslöshet detbär igentligen inte sossarna och den cov19 idioti dom sjösatte med arbetsförbudet man införde.
  Miljöpartiet nedstängning av produktivitet och vansiniga skatte jöjningar är mycket dyrare ch det slår direkt mot produktionen..

  det enklaste sättet att få stopp på vansinigheten är att införa rn rak skatt på alla bidrag. ch det dkulle ge en viss turbulens särskilt hos systematiskt bidragsberoendet

Kommentera