Krav från Liberaler: Inga SD-tjänstemän på regeringskansliet

VALET 2022. Sverigedemokraterna ska inte få ha politiska tjänstemän på regeringskansliet om det blir en borgerlig regering efter valet. Det kravet kommer från Liberalerna, inför höstens landsmöte, rapporterar Sveriges Radio. – Det innebär ju mycket makt och inflytande som jag inte vill se att Sverigedemokraterna har, säger Cecilia Elving, ordförande i Liberalernas kvinnoförbund, till Ekot.

Bild: Martina Huber/ Regeringskansliet

Liberalerna fattade beslut om att ingå i en borgerlig regering efter valet. Men frågan splittrar partiet och många menar att man måste sätta tydliga gränser mot SD om det blir ett samarbete.

Liberalernas partistyrelse har ännu inte behandlat motionen och partisekreteraren Juno Blom vill i det här läget inte kommentera kravet från partikamrater.

Partiledaren Nyamko Sabuni har tidigare sagt att hon inte vill ha några röda linjer gentemot enskilda partier. ”Däremot har vi ett antal liberala värden som vi alltid kommer att skydda oavsett vem vi samarbetar med”.

-Pettersson räknar med att Liberalerna inte kommer att ha några möjligheter att ställa några krav alls efter valet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Krav från Liberaler: Inga SD-tjänstemän på regeringskansliet

 1. I vilken typ av organisation är vansinnigheterna störst?
  Där kvinnoförbund finns kvar och styrs av könet som dominerar där. Lägg ner verksamheten i världens mest feministiska land där kvinnor styr med känslor och mindre med förnuft. Allra stöddigast är kvinnliga ledare för minoritets partier som Liberaler, miljöparti, Centern och kvinnoförbund inom socialisterna. Alla är så långt ifrån verkligheten idag. Befria Sverige från tyranneriet.

 2. Jag är själv liberal och tänker att det är olyckligt att just kvinnliga liberaler som kämpat för lika värden sedan länge, för olika grupperingar i samhället men kanske framför allt jämställdhet. Förr i tiden beslutade män vad kvinnor fick och inte fick göra och vara. Olyckligt att Liberala kvinnor nu ställer krav på att SD medarbetare inte ska få verka ni vissa byggnader. Grunden i den önskan hittar man inte i Liberalernas ledarprinciper. Jag menar att fokus bör ligga på att debattera i sann demokratisk anda och inte visa rädslor för människor i Sverige, oavsett kön, hudfärg, religion och politisk åskådning.

 3. Vem bryr sig vad de tycker?
  Björklund sängte det partiet, väl desamma nu ska även MP och pedo C bort

  11
 4. Undrar vad hon och många andra inom L har för diagnos!

  Man ser ju nu att det bara är galningar med storhetsvansinne som är kvar i partiet.

  Påminner mer och mer om en dödsdömd Hitler som satt omringad i sin bunker med ryssarna utanför dörren. Planerade för nya offensiver med trupper som inte fanns och talade om slutsegern.

  Ödmjukhet någon?

  16
  • Hon tävlar med Annie Lööf, om att vara mest auktoritär, förtryckande och frihetsbegränsande.

   Vilken som har den mest rättrogna talibanhållningen, helt enkelt.

   13
 5. Därför borde alla med förståndet i behåll rösta på SD, ju större dom blir ju svårare blir det att negligera dem , som dom andra tydligen fortfarande försöker ned trots tidigare bakslag.

  16
 6. Inte trodde jag att liberalism var lika med stalinism. Men tydligen!

  De finns inga så starkt förtryckande och terroriserarande fascistmänniskor, som hos de liberala krafterna.

  Frihet är motsatsen till denna sekteristiska fanatism. Och nu har vi tyvärr tre usla talibanpartier i riksdagen. HOPPAS att åtminstone två försvinner vid nästa val. Det vore en vinst och klar seger för demokratin!

  20
 7. I så fall tycker jag att SD ska rösta ner en borgerlig regering och släppa fram S. Det vore ju logiskt. Att släppa fram en borgerlig regering utan att få någon form av kompensation är ju som att arbeta utan att få lön. Om Sd funderar på att stötta en ny regering utan att få nått tillbaka lägger jag min röst på Kalle Anka

  28
  • Jimmie Åkesson har många gånger sagt att SD ska ha inflytande i förhållande till röstantalet i valet och att han kan samtala och förhandla med alla.

   Det är en rimligt och klok synpunkt.

   14
 8. Snacka om löss som hostar. Denna dam, medlem i ett 2 % parti vill ställa krav på
  att inga Tjänstemän från SD ska sitta i regeringskansliet?? Fantastiskt, vad Svenska
  folket tycker är ovidkommande för denna uppblåsta dam, att hon själv varit med och
  flyttat Sverige från ett topp land till en randstat med den sinnessjuka invandringspolitiken
  det lotsar hon inte om, inte heller att Sverige ses över axeln av andra länder för ren dumhet, och att dom skrattar åt Sveriges idiotpolitiker, för fullt friska individer gör inte så
  med sitt land som dom styrande politiker gjort här sen 20 år tillbaks.

  Tycker att talmannen borde inkalla alla riksdagsmän från alla partier och inpränta att
  makten i Sverige utgår från SVENSKA FOLKET vid allmänna val , det kan denna tant
  ha tid lära sig sen när hon hamnar utanför riksdagen!

  59
 9. Sjuklövern har gnällt på SD i årtionden att de gör skillnad på folk och folk. Men vem är det egentligen som gör skillnad på folk?

  51
 10. Jag litar inte på dagens gamla vanliga valsystem. Det är så många moment där enskilda valarbetare kan manipulera i vallokalerna. Det är inte samma hederlighet längre när allt görs till politik. En bra vink ska mätningar kunna ge, men inte bli så avvikande från resultatet, som ibland skett. Jag skulle önska att myndigheterna försöker skapa en digital plattform, som i början kan testköras parallellt med ordinarie val. Det är dags för det nu. Då kunde man enkelt använda samma system för fler nödvändiga folkomröstningar under mandatperioderna.

  29
  1
  • Exakt så, jag tror Josef Stalin myntade uttrycket, ”det spelar ingen roll vem som får mest röster, det viktiga är vem som räknar rösterna”. Jag har själv stor misstänksamhet vad ett desperat sosseparti med desperata valarbetare kan hitta på inför valet nästa år.

   29
 11. Ja det är väl mycket liberalt att tänka som en diktator om man är liberal vill säga.
  Tror faktiskt att de inte behöver någon stor organisation i det Liberala partiet efter valet 2022, det räcker med en telefonsvarare som talar om ”Alla är ute för att finna tröst, ring om några år.”

  35
 12. Och detta med ”borgerlig regering”, viktigt att komma ihåg att de fyra allianspartierna i grund och botten fortfarande drömmer om en sådan:

  ”Elisabeth Svantesson (M) presenterade under onsdagen ett paket med löften om stöd till landsbygden, i ett försök att locka Centerpartiet att ge sitt stöd till Ulf Kristersson i kampen om regeringsmakten. ”
  https://www.gp.se/nyheter/sverige/centerpartiet-tackar-nej-till-moderaternas-nya-paket-1.50392623

  Och för bara några år sedan sade Kristersson detta:
  ”Moderatledaren Ulf Kristersson prisar Centern och Liberalerna och tror fortfarande att han är den som får sätta ihop en regering.
  Och SD-ledaren Jimmie Åkesson kan glömma det där om ett nytt konservativt block med M, SD och Kristdemokraterna, enligt M-ledaren.”
  https://www.svd.se/kristersson-tror-han-far-bilda-regering

  En röst på M kan mycket väl visa sig vara en röst på C. Ungefär på samma sätt som en röst på C vid förra valet visade sig vara en röst på S och MP.

  41
 13. Man kan bara skratta åt detta krav från ett parti som kippar efter andan som sjunger på sista versen. Dom gör ju bort sig så det är pinsamt.

  50
 14. Liberalerna (som inte är speciellt liberala) borde fokusera på hålla sig kvar i riksdagen innan de ställer krav på partier som har 5 ggr fler mandat än deras parti.

  46
  • Ett småparti med självinsikt inser att de kan fylla en funktion även utan regeringsmakt. Jag tror inte Liberalerna är redo att fylla den rollen, inte heller Miljöpartiet. Makten har stigit dem båda åt huvudet.

   17
 15. Kul att Liberalerna börjar regera ett år innan de har ett enda mandat att göra någonting.
  Liberalernas läge är ett direkt resultat av den tidigare urusla partiledaren . Jonas S. Skriver i sin nya bok att L hoppade från fråga till fråga och aldrig slutförde någonting .
  Så kan det bli med en narcissist i ledningen . En ledare för ett riksparti som svamlar och lovar sina barn olika saker för att väcka sympati , i stället för att tänka på Sverige och det uppdrag han var satt att sköta .
  Hoppas du kan få styr på denna oreda , Sabuni , det är du värd .
  Men den Liberala gropen som Jan L. grävt kommer att bli svår att ta sig ur.

  29
 16. Visst är det så att de får behålla partistödet en mandatperiod efter de åkt ut ur riksdagen? Om jag minns rätt så var det debaclet med Ny demokrati handlade om.

  24
  • Risken är nog större att det snarast inte blir några L-tjänstemän på regeringskansliet efter valet nästa höst. Senaste mätningen var 2.1%….

   53
  • Partier utanför riksdagen får partistöd om de fått minst 2,5 procent av rösterna i hela landet i något av de två senaste riksdagsvalen.

   Totalt är partistödet c:a 480 miljoner.

   14
   1
 17. Kan de inte förhålla sig till vad som gäller i en demokrati så ska de inte ha någon makt heller, det måste bli ett stopp på att utesluta och stigmatisera SD och dess medlemmar

  63

Kommentera