Stäng

Vansinne att stoppa Cementa

INFRASTRUKTUR. Det finns en opublicerad myndighetsrapport om cementkrisen som beställts av regeringen. I rapporten konstaterar man att det är helt orealistiskt att ersätta den gotländska kalken med sten från andra täkter i Sverige, skriver Peter Wennblad i SvD, tyvärr bakom betalvägg.

Cementa i Slite, Gotland,

Det är expertmyndigheten SGU som fick i uppdrag att utreda följderna av att Cementa skulle sluta bryta kalk på Gotland. Rapporten lämnades in till Näringslivsdepartementet för två veckor sedan, men har inte kommunicerats ut.

”I rapporten konstaterar SGU att det är helt orealistiskt att ersätta den gotländska kalken med sten från andra täkter i Sverige. Dels finns få andra aktiva täkter, dels kan det ta flera år att utveckla cement med sten av annan kemisk sammansättning”.

-Pettersson säger att det gör inte Miljöpartiet något om Cementa läggs ned, MP räknar med att använda betong i stället…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Vansinne att stoppa Cementa

 1. Ta en tablett , Sandra , så går paranoian över.
  Kan kortsiktigt avhjälpas med några glas , men bruka komma tillbaka lite värre dagen efter .
  Jag har läst att den psykiska ohälsan sprider sig i Sverige .

  15
 2. Du måste vara korkad på riktigt? NSA, GRU, SÄPO, FRA, Din ISP, Facebook, Google och Microsoft vet det långt innan Pettersson ens hunnit se det. Det går inte att vara anonym på nätet. Däremot så är du ointressant så länge du inte hotar någon eller uppmanar till våld. Eller får klockorna att stanna.

 3. ”-Pettersson säger att det gör inte Miljöpartiet något om Cementa läggs ned, MP räknar med att använda betong i stället…”

  Marie-Antoinette* går igen.

  * Ja, det är en faktoid.

  22
 4. Varför ska man bygga nytt om man kan bo på Östermalm undrar miljöpartisterna? Byggmaterial liksom elektricitet är väl nått som bara trillar ner från himlen.

  33
 5. Det är väl enkelt. Använd ön så länge det finns kalk där. Sosse Steffe är ju statsminister, så bestäm bara hur vi ska ha det i Sverige. Att ha gjort sig så ryggradslöst beroende av ett litet extremistparti är bara patetiskt.

  33
  1. Jag är övertygad att S inte gå in i ett val när risken finns att 400000 kan mista sina jobb. Inte ens MP är värd det tapp av väljare som S skulle få

   25
   1. Risk?!?
    Varslen kommer lagom till jul eftersom i juni nästa år är det slut med brytningen i Slite.

    19
 6. Smått tragikomiskt att LO samtidigt går ut med att ”man vill bygga Sverige ur krisen”!
  -Blir nog aningen svårt utan betong och cement!

  58
  1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: