Stäng

Kristersson om samarbete med SD: ”Vill inte sälja min själ för regeringsmakten”

VALET 2022. SD-ledaren Jimmie Åkesson kommer inte att få en plats i regeringen om nästa statsminister heter Ulf Kristersson, rapporterar SvD. Dels tycker han att en regering alltid ska kunna fatta gemensamma beslut, dels tycker han att SD saknar regeringserfarenhet.

Kan man lita på Ulf Kristersson?

Men han menar att det finns många punkter där parterna kan samarbeta, även om Kristersson inte går med på vad som helst. – Jag vill bara kompromissa i en färdriktning jag tror på, inte sälja min själ för regeringsmakten.

Kristersson kallar decemberöverenskommelsen och januariavtalet sätt att ”mixtra med demokratin”.”Sedan ska jag ärligt säga att jag upplever inte att SD ställer några orimliga krav”.

-Pettersson undrar hur Ulf Kristersson tänker om han tänker. Varför ställa krav innan valresultatet är klart? Vad händer om SD blir större än M?

SD saknar regeringserfarenhet, det är riktigt, men i fråga efter fråga har Sverigedemokraterna varit föregångare och Moderaterna med flera har följt efter med kopior på SD:s förslag. Där låter det som det inte har varit någon fördel att ha regeringserfarenhet.

Ulf borde säga som Jimmie. Alla partier ska ha inflytande efter sin väljarandel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 reaktioner på “Kristersson om samarbete med SD: ”Vill inte sälja min själ för regeringsmakten”

 1. Sen tror jag att Jimmie Åkesson gjort klart att SD vill ha inflytande efter sin partistorlek,
  och då är sådana uttalanden som Ulf Kristersson släpper ur sig ganska onödiga!

 2. Nu lär alla tummar ner gå i spinn vilket bjuds på samtidigt nämns för undvikande av obotliga förslitningsskador att jag inte är SD are, är inte ens politiskt intresserad men har precis som andra åsikter tillika nämns att här är första gången åsikt om Ulf Kristersson M publiceras och andra gången avseende Jimmie Åkesson SD och det nämns också att gedigen kunskap avseende utredningar finns och att här länkat till artiklar om Ulf Kristersson M har under flera månader dubbelkontrollerats och allt stämmer i artiklarna som alla oavsett politiska åsikter bör läsa och lära sig utantill, innan val.

  Man behöver inte ha enda politisk intresse för att inse att Jimmie Åkesson SD har skarpt intellekt och i roll samhällsskildrare backar han inte för behaga politiska motståndare och det uppfattas att samtliga partier oavsett färg har till viss del kommit till insikt i att SD haft och har rätt.
  Efter att alla rikspartier förkastat SD politiska förslag har samtliga partier anammat dem delvis och M anammat dem helt.

  Jimmie Åkesson SD har starkt stöd i befolkningen och förfärande är i Sverige journalister brist på objektivitet inte ens för syns skull låter Jimmie Åkesson SD bemöta Ulf Kristersson M framförande av SD politik i hopp om att vid nästa val tillskansa sig statsministerposten och de facto avslutas dessutom med att SD kommer inte att få ministerposter!
  Märkligt är att Ulf Kristersson M synes förträngt att han inte har en chans till statsministerposten utan SD stöd och det märkliga blir obegripligt med insikt i att det är enkelt att uppdatera att Kristersson avsaknad av trovärdighet med avgrundspolitik redan som M kommunpolitiker bars skelett i garderoben och lömska handlingar kostat medborgarna oavsett politiska hemvisten miljarder sv kronor och som M minister har Ulf Kristersson fortsatt på den linjen.

  Ulf Kristersson M senaste året nya politiska åsikter är de facto orätt tillskansade av SD vars politiska åsikter inte accepterats av statsfinansierade journalister nu utan en enda följdfråga accentreras till fullo när Ulf Kristersson M återger SD åsikter och den metodiken har passerat alla gränser för allt vad journalistisk trovärdighet innefattar.
  Dessutom kallar dessa statsfinansierade journalister alla SD sympatisörer för nyttiga idioter när faktum är att nyttiga idioter myntades för många år sedan om i Sverige mediamonopol journalister för att de okritiskt används till att skriva artiklar som utgör beställningsjobb vilket är direkta motsatsen till det kritiskt granskande förhållningssätt som står att finna i lagar och i svenska mediamonopolets eget regelverk.

  Sedan endast några år finns i Sverige självförsörjande journalister med egna mediaforum som oavsett politiska hemvisten har ett gemensamt och det är att eftersöka, ta fram och granska politikers göranden och låtanden som avseende
  Ulf Kristersson M rena skräckläsningen med insikt i att han som kommunpolitiker hade överordnade som inte lyckades stoppa honom och som självutnämnd statsminister kan det endast gå till skogens tysta dal med fäderneslandet Sverige som med början under förra M eran och nuvarande S eran i oheliga allianser står vacklande på avgrundens stup av vad som komma skall med Ulf Kristersson som statsminister.
  Mvh.

  Länkar
  Rubrik. Hur många lik i lasten och skelett i garderoben kan en statsminister ha?
  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/53031-hur-manga-lik-i-lasten-och-skelett-i-garderoben-kan-en-statsminister-ha/
  och
  här artikel från 2018: Ännu fler lik i lasten för Kristersson
  och
  här artikeln i Svenska Dagbladet:
  Kristerssons arv: ”Ideologiskt drivet – jätteförluster”
  Kristerssons arv: ”Ideologiskt drivet – jätteförluster”
  https://www.magasinetparagraf.se/tag/dick-sundevall/

  11
  1. Vadå tummar ner. Jag tycker det var helt ok skrivet och du har ju helt rätt i att Kristensson kan ju säga vad som helst, utan SD’ s stöd blir det ingen regering ledd av M.
   Och utan att vara allt för insatt i SD så tror jag att även om man nu inte får någon ministerpost så kommer de ändå att kräva att få bestämma färdriktningen och det är ju ändå den som är viktig oavsett vem som sitter vid ratten.


 3. …sanningen i detta är glasklart…Kristersson är nöjd med oansvarig politik, med små
  smulor i utbyte (lön) istället för det som hans väljare önskar han är utsedd att utföra.
  Han är idf klarsynt och inser sitt partis inkompetens (ev. fleras?) att kunna ta över och
  rädda Sverige ur en väg som leder käpprätt mot fördärvets stup!
  Enda hopp står nu till väljarna att inse fakta i detta utspel = en röst på Moderaterna är
  jämställt med en röst nerspolad i skithusstolen, må detta utspel straffa fanstyget, han
  som inte ens duger till att slå fan i arslet med !

  15
 4. Skallerormen som slickat bildt o den andra ormen i alla år..
  Moderaterna måste få nytt folk i partiet..
  Själv tycker jag dom är sosse moderater alltid velat med.
  Vad finns pondusen och visionerna.
  På svenska en samling skitstövlar.

  24
 5. Idag kunde man läsa om Novis undersökningen där sossarna gått upp 2% och SD backat. Visserligen inte så många som intervjuats men ändå kanske en viss hint om läget.

  Man kunde också på text-TV läsa om polisens kris, när man är tvungna att skicka förstärkningar till Stockholm pga huvudstadens polis inte längre själv har resurser att klara den allt grövre brottssituationen.
  Och vems är felet. Ulf Kristensson? Har ditt parti något ansvar för denna utveckling. Nästa justitieminister och inrikesminister borde vara någon från SD. Kan det överhuvudtaget bli sämre än det varit de sista 15 åren?

  20
 6. Jan Hak: Christian Sonesson från Staffanstorp eller Hanif Bali borde vara partiledare för moderaterna

  29
 7. Kristersson stod väl också upp och jublade när Fredrik Reinfeldt talade vid senaste M-kongressen. M hade ju chansen när den kloka Anna Kinberg Batra var partiordförande. Den fega M-falangen fick henne att avgå. Om SD blir större än M i valet så går väl M ihop med sossarna för att ”rädda landet och demokratin” Allt för taburetterna.

  33
 8. Så visar han då till sist sitt rätta ansikte, Ulf, Steffe, Annie är alla smilande, lismande femtekolonnare. SD har ingen erfarenhet av att regera, har ni hört, hur i själva gehenna skulle de kunna ha det, de har från dag ett behandlats som paria.
  Men han mollusken skulle ta makten med hjälp av SD och sedan slå dövörat till för deras åsikter, ett sånt kryp vill jag inte se som ledare av landet.

  46
 9. Tips till alla vettiga moderater (om det finns några kvar) : byt snarast ut er nuvarande partiledare. Dränera ert politiska träsk, alltså alla som har varit nickedockor i landsförrädaren Reinfelds regering måste obönhörligen sparkas.

  43
 10. Oavsett om man har erfarenhet av regeringsmakt eller inte så har man alltid tillgång till politiska sakkunniga experter i sakfrågan som hjälper varje minister i regeringsarbetet så det Ulf Christersson pratar om är bara bullshit!!!

  41
 11. Är den falska lilla moderatdvärgen för dum att förstå att han ger s och mp grönt kort att fortsätta vanskötseln av vårt land?

  43
 12. SD har inte någon erfarenhet av att regera säger Ulf Kristersson. De erfarenheterna som vi har av Ulf Kristersson när han satt i Fredrik Reinfeldts regering talar inte för honom.
  SD har haft 12 år på sig att lära och se i Rosenbad på både gott och ont.
  Vi får se hur SD använder sig av sina erfarenheter.
  Dränerar träsket eller bara kör vidare i korrupta sossars hjulspår.

  40
 13. Det betyder förmodligen att 7-klövern går samman på flera konstlade sätt utan SD och kör vidare med den skadliga och extrema invandringen utan hänsyn till konsekvenserna. Det betyder även att skattehöjningarna och kriminaliteten fortsätter stå, som spön i backen med kriminellas blykulor vinande i luften och dånande bombdåd på gator och torg så ingen hinner uppfatta vad, som händer. Politikerna blundar inte för att driva in Sverige i svårare lägen av kriminalitet och anarki där beväpnade brottslingar har större skyddsnät och trygghet än obeväpnade brottsoffer. Alla varningar om de följderna har redan uttalats så många gånger men reducerats till rasism och socioekonomiska faktorer. SD och hittills över en miljon väljare har ändå fattat att Sverige går vilse.

  43
 14. Sälja sin själ…..politikerna har sålt sina själar f
  länge sedan. Kanske blir SD lika stora/större
  än M, vad händer då? Arma land

  50
 15. Kristersson har ju erfarenhet av regering när han satt som en nickedocka under Reinfelt som lade grunden till det elände vi upplever idag. Vill Åkesson sitta i regeringen så gör han det. Annars kan ju Kristersson vända sig till Sossarna. Kanske bäst att stå utanför så man slipper göra pinsamma kompromisser.

  58
 16. Det är sedan gammalt! Röstar man på Moderaterna, det klart sämsta partiet av alla, så måste man vara total idiot!

  Hur kan man vara nöjd med att veta innan varje val att man inte kommer att få någonting för sin röst, mer än ett utestängande av SD?

  Jag gav tyvärr M chansen 2006 och dom svek mig, hela Sverige och alla sina vallöften! Naturligtvis har dom aldrig fått min röst efter det och kommer aldrig mer att få den!

  Säga vad man vill om S, V och speciellt MP. Vill du förstöra ditt land och tvinga betala för din egen och din familjs utrotning så får du verkligen mycket för din röst!

  60
  1. Jag röstade på Moderaterna fram till 2006. Efter 2006, när jag såg vad de Nya Moderaterna gjorde med makten sa jag; aldrig igen.

   36
 17. Kristerssons regeringserfarenhet består i att han tog rygg på landsförstöraren Reinfeld.
  Det kan väl knappast räknas som en merit.

  78
 18. Ulf Kristersson
  Om du överhuvudtaget har den minsta tvekan, när det gäller att samsas med det demokratiskt invalda partiet SD, när det gäller att fälla den odugliga vänstern, ska du omedelbart lämna politiken.
  Att inte till varje pris få bort vänstern från regeringsställning, är rent landsförräderi. Du är en av arkitekterna bakom de ”demokratividriga” överenskommelser, som snickrats ihop under de senaste mandatperioderna och har mycket skuld till landets situation. De uttalande du gör/har gjort, pekar på ett försök stå med ett ben i varje läger.
  Ulf Kristersson:
  Du har två val. Antingen fortsätter du krypa för Sveriges banemän eller visar du för första gången lite kurage och står upp för Sverige.

  82
 19. Nu är det inte säkert att Jimmy vill ha Kristersson i regeringen. SD ligger är större eller lika i opinionsmätningar från de institut som visat att de ligger närmast valresultatet.

  Kristersson är F I M dummare än lilla fru Lööf. De som är less på nuvarande situation och vill ha en ny regering och hade tänkt sig rösta på M bör nog ta det säkra före det osäkra att rösta på SD.

  74
 20. Moderaterna behöver en ny partiledare som kan tänka klart och är fristående från reinfelts tokerier. Kristersson går inte att lita på

  72
 21. När man en tid läst Ericsons i Ubbhult blogg och och om Sonesson i Staffanstorp och tänkt att moderaterna säger numera bra saker och tycks ha lämnat arvet efter Reinfeldt så kommer Kristersson och klantar till det. Det går inte att lita på nuvarande partiledning.

  75
 22. Vingel Petter Ulf Kristersson borde så snart som möjligt bytas ut mot Soneson
  från Staffanstorp, det är svårt att sätta tilltro till Kristersson som vinglar hit o dit, och som
  dessutom varit med och byggt upp det skit samhälle som Sverige blivit.

  81
 23. Ulf Kristersson, en ulv i fårakläder och falsk som synden.
  Går INTE att lita på, kappvändare. (Skitstövel är väl det riktiga uttrycket)

  73
 24. Tycker att man kan använda ett uttryck som indianerna använde om ”taskspelare”: Ulf Kristersson talar med ”kluven tunga”.

  72
  1. Han orsakar tvedräkt bland de konservativa genom sitt velande.
   Men han är inte konservativ, Kristersson är mer liberal och tror inte på de konservativa idéerna som kommer att göra riket starkt igen.

   17

Kommentera

%d bloggare gillar detta: