Sverige fjärde högsta arbetslösheten i EU

ARBETSMARKNAD. Bara Grekland, Spanien och Italien hade i juli högre arbetslöshet än Sverige. I juli månad ökade arbetslösheten i EU-länderna till 7,2 procent, enligt de senaste preliminära uppgifterna från Eurostat. I Sverige var arbetslösheten 9,4 procent. Bara i Grekland, Spanien och Italien var en större andel arbetslösa.

På ett år har arbetslösheten i Sverige ökat från 6,8 procent till 9,4 procent. Sett till årsbasis är fjärdeplatsen från botten i EU den sämsta placeringen för arbetslöshet som Sverige haft sedan medlemskapets första år 1995.

-Pettersson misstänker att regeringen Löfven tänker lösa problemen genom att importera ännu fler oanställningsbara, outbildade analfabeter från dysfunktionella kulturer.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Sverige fjärde högsta arbetslösheten i EU

 1. Eurostat redovisade för ett par år sedan att etniska svenskar har högsta sysselsättningsraden inom EU. Vi vet vilka som drar ner statistiken och de som bestämmer vet det också. Ändå fortsätter vansinnet.

  • Jag tvivlar på att Eurostat redovisat etniska svenskars sysselsättningsgrad men det är riktigt att sysselsättningen är mycket högre bland svenskar än invandrare.

 2. Trist att bara komma nummer fyra. På pallplats finns ju länder med egna, genuint arbetsovilliga medborgare, som hoppas på mer manna från EU. Om vi fullföljer på inslagen väg hägrar en guldmedalj för Sverige, dock inte för svenskarna.

  14
 3. Räknar man in den gruppen av importerade berikare som hålls utanför statistiken, med hjälp av skattefinansierade hitte-på-jobb, så skenar nog siffrorna i höjden.
  Den gruppen kommer förresten att berikas ytterligare med Magda´s skattelättnader för utvald röstboskap.

  24
 4. Med en ärlig redovisning är vi garanterat sist .
  Politiska tvärtomspråket säger att de som har aktivitetsbidrag får högsta skatteavdraget i nya budgeten
  .Aktivitetsbidrag = Låta bli att arbeta =Bidrag

  22
  1

Kommentera