Europa förbereder sig på en tsunami av afghanska migranter

av Soeren Kern

 • Den tyska inrikesministern Horst Seehofer har uppskattat att upp till fem miljoner människor kommer att försöka komma till Europa från Afghanistan.
 • ”Jag är uppenbarligen emot att vi nu ska ta in fler människor. Det kommer inte att hända under mitt kansli. Att ta in personer som sedan inte kan integreras är ett enormt problem för oss som land.” – Den österrikiske kanslern Sebastian Kurz.
 • ”Som inrikesminister är jag primärt ansvarig för folket som bor i Österrike. Framför allt betyder detta att skydda den sociala freden och välfärdsstaten på lång sikt.” – Den österrikiske inrikesministern Karl Nehammer.
 • ”Det är tydligt för oss att 2015 inte får upprepas. Vi kommer inte kunna lösa problemet med Afghanistan genom migration till Tyskland.” – Paul Ziemiak, generalsekreterare för den tyska kanslern Angela Merkels parti Kristdemkratiska unionen.
 • Afghanska kriminella, inklusive våldtäktsmän och drogsmugglare, som tidigare deporterats till Afghanistan, har nu återvänt till Tyskland på evakueringsplan. Vid ankomsten till Tyskland lämnade de omedelbart in nya asylansökningar.
 • ”Vårt land kommer inte vara någon inkörsport till Europa för illegala afghanska migranter.” – Den grekiska ministern för migration och asyl, Notis Mitarachi.
 • ”Vi behöver påminna våra europeiska vänner om detta faktum: Europa – som har blivit miljontals människors uppmärksamhets centrum – kan inte hålla sig utanför problemet med afghanska brottslingar genom att kallt stänga sina gränser för att skydda sina medborgares säkerhet och välstånd. Turkiet har varken plikt eller ansvar att vara Europas flyktinglager.” – Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.
Talibanernas erövring av Afghanistan kommer att trigga en våg av afghansk migration utan motstycke i Europa. På bilden: Afghanska asylsökande stiger av ett evakueringsplan från Afghanistan, vid flygbasen Torrejon de Ardoz i Spanien, den 24 augusti 2021. (Foto av Pierre-Philippe Marcou/AFP via Getty Images)

Talibanernas erövring av Afghanistan kommer att trigga en våg av afghansk migration utan motstycke i Europa, som förbereder sig på ankomsten av potentiellt hundratusentals – kanske till och med miljontals – flyktingar och migranter från det krigsdrabbade landet.

Den tyska inrikesministern Horst Seehofer har uppskattat, i en olycksbådande föraning, att upp till fem miljoner människor kommer att försöka komma till Europa från Afghanistan. Om dessa siffror visar sig stämma kommer det att få den tidigare migrationskrisen år 2015 – då över en miljon människor från Afrika, Asien och Mellanöster kom till Europa – att blekna i jämförelse.

Sedan 2015 har runt 570 000 afghaner – nästan uteslutande unga män – sökt asyl inom Europeiska unionen, enligt EU:s egna uppskattningar. År 2020 var Afghanistan EU:s andra största källa till asylsökande efter de som kom från Syrien.

Läs vidare

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Europa förbereder sig på en tsunami av afghanska migranter

 1. Då får dom goda börja ladda upp nu och skriva nya skyltar om att alla är välkomna. Många sängar som blir varma snart och många svenskar som blir rånade eller mördade. Visserligen var det bara ett misstag om någon kom i vägen vid skjutningarna. Men den döde är ändå död. Och skytten får väl semester på något ställe som saknar lås. Och sedan får han ersättning för psykiskt lidande för att någon dött vid hans lek.

 2. EU till försvar, blir väl att den ansvariga Ylva uppmanar alla stater inom EU att solidariskt ta emot så många de kan.

  Eftersom vår myndighet Migrationsverket lever sitt eget liv och släpper in både kreti och pleti bara de saknar ID-handlingar så blir vi sittande med flest svarta Pettrar.

  27
 3. Om det finns 5 miljoner människor i Afghanistan som ”flyr” från Talibanerna så bör de kunna mobilisera motstånd mot de samma. 5 miljoner är ingen liten grupp. Vad gjorde de när USA och andra var i Afghanistan och försökte bekämnpa talibanerna? Det fanns ju inget stöd bland afghanistans befolkning över huvud taget. Antagligen satt de på häcken och gnällde över USA och det är väl vad de kommer fortsätta med när de kommit till Europa.

  35

Kommentera