Stäng

Varför är alla så rädda för att tala klarspråk?

INSÄNDARE. Hur kommer det sig att vissa personer är så avigt inställda till såväl positiva som negativa nyheter och forskarrapporter, med andra ord varför har somliga så svårt för att ta till sig ny fakta? Jag avser nu inte fördomar eller rent nonsens utan saklig fakta!
De två främsta exemplen på detta måste väl vara debatten kring invandringspolitikens ”förträfflighet” eller om man så vill ”totala misslyckande”, exempel två gäller för den så kallade ”klimatdebatten!

Steget Efter

Om vi tittar på asylinvandringen så finns det idag i princip ingen som påstår att den är lönsam och bra för Sverige. Rörande just detta så kan man ju för övrigt undra varför etablissemanget tidigare har valt att försvara ”flyktingmottagningen” med att den skulle vara en ekonomisk vinst för samhället, jag menar varifrån kommer kravet på att det ska vara lönsamt att hjälpa ”flyktingar”!?

Vidare, varför försvarade man tidigare flyktingmottagningen och asylinvandringen som om den var en ekonomisk vinst för samhället när vi nu i princip alla är smärtsamt medvetna om att media nu har svängt från att se: -Invandringen som en räddning för välfärden till frågan om – Hur välfärden ska klara av invandringen!?

Att det nu förhåller sig så finns det i princip ingen som motsätter sig!
Om vi sedan tittar på klimathysterin så finner vi i princip samma sak!

Vi svenskar ska sluta köra bensin och dieseldrivna bilar samtidigt som man i Kina varje vecka inviger ett nytt kolkraftverk!
Vi svenskar ska även straffbeskattas så att vi vänjer oss av med att använda plastkassar, detta hade ju kunnat ses som vettigt om man även infört denna beskattning i Storbritannien där befolkningen är mer än fem gånger större än i Sverige.
Eller varför inte i den kinesiska 11-miljornersstaden staden Wuhan vilken påstås vara ursprungsplatsen för Coronapandemin!

Med andra ord vad hjälper det klimatet om du som vanlig svensk åker trampbil till jobbet när man i länder med 100-tals miljoner invånare som Kina, Pakistan, Indien och Nigeria använder vår jord och våra hav som en soptipp?

För att återgå till det eviga tjatet om el-bilar här hemma så kunde vi i övrigt nyligen läsa om att av miljöpartiets riksdagspolitiker så finns det inte en enda som äger en elbil! MP:s språkrör Märta Stenevi äger inte någon bil, det gör dock hennes man som påstås äga tre BMW vilka alla är diesel eller bensindrivna! Parodin inom svensk politik saknar helt uppenbart allt vad gränser heter!

Nyligen så blev för övrigt MP:s Per Bolund inbjuden till SVT:s Aktuellt för att debattera slutförvaringen av kärnbränsle, han avböjde då sin medverkan.

Detta gör i sin tur att såväl politiker från C som SD lär förbereda en KU anmälan mot MP:s Bolund för att regeringen nu kör över de kommuner som har tagit störst ansvar för Kärnkraftfrågan i modern tid.

Rörande ovanstående så är ju dock frågan om det inte är statsminister Stefan Löfven som ska KU-anmälas, för det är ju faktiskt han och hans socialdemokrater som har givit extremisterna och Bolund i MP fritt spelrum i energipolitiken!

Oavsett var man står politiskt så borde ju i alla fall 95 procent av befolkningen i vårt land finna det som aningen märkligt att ett parti som man inte har röstat på nu är dem som styr över vår vanvettiga energipolitik och de energiskatter som följer i dess spår!

Johnny Hornbrink, Sverigedemokraterna

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Varför är alla så rädda för att tala klarspråk?

 1. Jantelagen om än en uppdiktad av Aksel Sandemose är rådande lite varstans.

  Du ska inte tro att du är någon.

  Håll käft och gör som du blir tillsagd.

  Det är andra än du som vet hur det skall vara.

  10
 2. Svenska politiker vill bara se problem i andra länder som de ska lösa. För då kan de tycka att de är goda. Att ta hand om den nation man att satt att förvalta är inte intressant för det ger inte godhetspoäng.
  Det är därför man vill ”rädda” afghansistans befolkning trots att det egna lander är på väg mot ruin.
  Det är därför man vill rädda haven från plast trots att vi själva inte bidrar till problemet.
  I slutänden handlar allt detta om att höja skatterna för att dölja alla problem den egna politiken ställt till med på hemmaplan.

  20
 3. Våra svenska politiker kan Inte tänka längre än näsan räcker , eller till nästa opinionsundersökning. För det måste väl en normalbegåvad människa förstå att verkligheten så småningom kommer ikapp och avslöjar lögnerna .Nu är inte Sandra Scocco ekonom men hur kunda han tro att han skulle komma undan med sina propagandapåståenden, om den lönsamma invandringen .. Nu finns det folk som misstror Noshi för att Sandro lär vara inblandad i deras ekonomiska uträkningar .
  Ge honom dojan och lita på Ulla Andersson , så blir det bra .
  När Löfven, Morgan J , Strandhäll , Ylva J öppnar munnen, går en rysning genom Svenska folket . Ygerman och MP talibanerna är också klara sänken för den Svenska myndighetsutövningen .Och när Lööf kör igång våmerar många .
  Den Svenska politiken som den fungerat de senaste 20-25 åren har nått vägs ände .
  Fortsätter det som nu med skjutningar och tokstor invandring krattar det manegen för AFS, och det är nog många rädda för .
  Men det är sannolikt ett bättre alternativ för Sverige än nuvarande riksförstörarna politik .

  25
 4. Och vår sorgliga media kör ännu ordet Fake News, vilket förmodligen menas
  att nyheter som inte kommer från regim media är falska nyheter, när det i regel
  är precis omvänt, dom borde istället använda bord som ” Frågor som aldrig blev ställda”

  40
  1. Du är en klok karl du Johnny Hornbrink.Denna strutsmentalitet som du presenterar är tyvärr genomgående nästan överallt .Öppna och sakliga debatter ska vi inte ha för rådande narrativ får inte förändras.När det gäller våra politiker så flyr dom hellre fältet, eller är det så att kunskaperna är för låga för att tåla vettiga utfrågningar ? Jag lutar nog åt det senare…

   35

Kommentera

%d bloggare gillar detta: