Ovaccinerade vårdas på IVA: ”De hade inte behövt ligga här”

PANDEMI. Alla de patienter som intensivvårdats på Mälarsjukhuset under augusti har varit helt ovaccinerade. Det väcker känslor hos personalen säger Karin Frisell, överläkare och medicinskt ledningsansvarig på intensiven på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, där de efter en lugn sommar har fått in fler covidpatienter till intensiven igen, rapporterar P4 Sörmland.

Karin Frisell är medicinskt ledningsansvarig för IVA på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Foto: Julia Blomgren och Karin Wirenhed / Sveriges Radio

”De hade inte behövt ligga här om de hade vaccinerat sig”, säger Frisell.

Lyssna på Radio Sörmland…

-Pettersson har svårt att tro att kunnig och erfaren vårdpersonal skulle prata varmt om vaccinering om det fanns ett bättre alternativ…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

39 thoughts on “Ovaccinerade vårdas på IVA: ”De hade inte behövt ligga här”

 1. Det här nyheten toppar löpet på SVT, Högsta smittalet i Norge sedan pandemin startade.
  Jag tror det är bra att vi har en öppen diskussion om vaccineringen. Blir det samma flopp som med vaccinet mot svininfluensa?
  Det finns som många skrivit, bra och effektiva läkemedel. De måste sättas in väldigt tidigt i sjukdomsförloppet. Det är dags att rannsaka läkemedelsbolag, politiker och tjänstemän, varför läkemedlen inte används från början.

 2. Total har 74 personer varit in/utskrivna på IVA augusti månad till och med 30:e i hela sverige på grund av covid.
  0-29 år: 8 st
  30-39 år: 10 st
  40-49 år: 17 st
  50-59 år: 15 st
  60-69 år: 9 st
  70-79 år: 15 st
  80- år: 0 st

  Mellan 25-30 aug har det legat 5 personer på IVA på grund av covid i hela landet.
  Totalt har 173 personer blivit in/utskrivna under 25-30 aug
  Totalt för augstimånad till med 30:e är det 2176 personer

  Något är väligt konstigt med dessa intervjuer om man tittar på statistiken som rapporteras in ifrån alla IVA avdelningarna.

  I SIR’s rapportverktyg kan man gruppera på år/dagar osv. även på olika typer av diagnoser, ålder osv.
  Jag har tagit det som är covid relaterat och satt datum 2021-08-01 till 2021-08-30
  https://portal.icuregswe.org/utdata/sv/report/demo.antalvtf

 3. Konstigt att mänskligheten har överlevt utan vacciner och inte fullständigt dött ut, kan man tänka efter all oerhörd propaganda från MSM som inte säger ett ord om hur man kan stärka sitt immunförsvar och se om sin egen hälsa utan att behöva vända sig till läkare och sjukhus!

  16
 4. De flesta av oss missade nog att fira Internets 50 årsdag 2019. Internet föddes som ARPANET av den amerikanska militären 1969. I och med den första webbsidan 1991 lades grunden för att gemene man skulle bli intresserad och resten är historia.

  Internet är troligen det största tekniksprånget sedan hjulet. I vart fall om om räknar omfattningen och den dagliga inverkan på människors liv. Hade COVID-19 varit COVID-89, det vill säga hänt för trettio år sedan hade vi inte hört talas om att folk jobbade hemma som om de satt på kontoret. Vi hade inte kunnat munhuggas på Petterssons heller.

  En tanke infinner sig. De flesta här vet att alla skrämselkampanjer är båg och bluff eller i vart fall väldigt överdrivna. För tjugo år sedan skulle vi bli grillade av solen om vi inte omedelbart upphörde med kylskåp, luftkonditionering och deodorant. Numera blir vi grillade när drivgasen i nämnda deodorant tar eld.

  Sedan kom klimathysterin bara för att en amerikansk vänsterpolitiker missade att bli president. Detta har sedan spätts på av alltifrån rödgröna politiker med maktambitioner till bokstavsfyllda skoltrötta barn. Jag upplever två diametralt motsatta saker just nu. Propagandan blir bara värre och värre och större och större resurser satsas för att, ursäkta uttrycket, skrämma skiten ur folk samtidigt som fler och fler blir ifrågasättande.

  Tanken som infann sig är; Detta med vacciners vara eller icke vara kan det vara ytterligare en skenmanöver för att dölja något annat som allmänheten inte bör se. Efter Internets intåg i varenda hus, stuga och hydda går det inte längre att kontrollera informationen – än i alla fall – och andra metoder måste tillgripas.

  Internet kan vara bra för demokratin, se ifrågasättandet av Kaliforniens guvernör Gavin Nelson vilket troligen inte hade skett utan Internet. Men Internet fungerar också för dem som inte vill oss väl. Vad vore bättre för oligarkeriet än att vi käbblas om vaccinernas vara eller inte vara medan de lägger under sig ytterligare förmögenheter.

  13
 5. “Studie: Vaccin ger SÄMRE skydd än covid-smitta.”

  “Den här studien visar att naturlig immunitet ger ett mer långvarigt och starkare skydd mot infektion, sjukdomssymptom och inläggning på sjukhus av deltavarianten av sars-cov-2”,
  Forskarna menar att det handlar om sex till 13 gånger större risk att smittas av delta-varianten av viruset som man tidigare är osmittad men vaccinerad, jämfört med någon som haft covid-19.”
  Källa: https://samnytt.se/studie-vaccin-ger-samre-skydd-an-covid-smitta/

  17
  • Självklart ger vaccin sämre skydd mot att bli smittad och sjuk.

   Hela vitsen med vaccinprogrammet är att folk ska slippa bli svårt sjuka och att en del ska slippa dö.

   Låter vi sjukdomen härja så har alla som överlever ett bra skydd sedan.

   11
   4
   • Petterson, jag tycker det verkar som om vissa grupper kan ha nytta av Covid-vaccinen, att fördelarna för ex folk 60+ och vissa riskgrupper överväger att vi ännu inte vet ngt om eventuella allvarliga, negativa biverkningar på sikt – för dessa grupper.

    Däremot är jag skeptisk till att propsa på att alla friska barn och ungdomar ska ta det. Tidigare har man bedömt att vaccinen i det svenska program som erbjuds barn är till nytta för individen. -Så är det inte i detta fall.

    Ser man inga problem med vaccin kan jag förstå att man inte förstår varför en del människor är skeptiska till massvaccinering med Covid-vaccin.
    Har man däremot upplevt och sett människor, ffa friska barn, som medicinerats helt i onödan och fått livslånga, allvarliga besvär, inser man att man bör väga nytta mot risker med både varje enskild sjukdom och varje enskild behandling eller vaccin.
    -Så att man inte skapar en situation där boten är värre än soten.
    Därför bör man vara försiktig med att rekommendera de nya injektionerna till friska unga.

    17
   • De som ligger på IVA nu är under 50 år och det ”oprövade” mRNA-vaccinerna har det forskats på sedan 1994 i Sverige.

    Men givetvis ska man och är försiktig med användandet av alla läkemedel.

    Allt från Alvedon till mässling-vaccin har biverkningar. Lindriga och i sällsynta fall allvarliga.

    Använder man inte läkemedel slipper man biverkningar men får ta nackdelarna med olika sjukdomar i stället. Jag föredrar läkemedel, andra får göra sina val..

    4
    7
   • Det handlar åxo om att inte belasta sjukvård=kostar pengar. Och att du inte kan arbeta och dra in skattemedel. Därav ibland upplever jag att man gärna vill driva på att människor ska ta det ena eller andra läkemedlet..

 6. Helt rätt Ingen hade behövt ligga där om de hade ett fullgott imunfösvar
  Hade de dessutom fått behandling av de mediciner som hjälpt så hade de heller inte behövt ligga där
  Men när agendan är annan så blir det så
  Påståendet att de knuffar ut andra kan jag inte förstå vilka det skulle vara.

  32
  • Du har tydligen inte hört talas om vårdköer och är det fullt för att personalen inte hinner/orkar mer så får några andra vänta. Lyssna på reportaget så förstår du kanske problemet och det lär inte hjälpa IVA i Eskilstuna att prata om medicin som inte finns.

   7
   18
   • ”Du har tydligen inte hört talas om vårdköer och är det fullt för att personalen inte hinner/orkar mer så får några andra vänta.”
    Detta har vi hört och läst om sen många år tillbaka. Personal som säger upp sig etc.

    14
   • Vårdköer kommer väl inte in via IVA?
    Däremot så ställdes massor av planerad operationer in på grund av materialbrist på hösten 2019
    Väl beprövade mediciner finns IVERMECTIN, HYDROXIKLOKIN har funnits över 50 år så de är både billiga och beprövade under många år och inga konstiga biverkningar.

    11
   • Och ”Väl beprövade mediciner finns IVERMECTIN, HYDROXIKLOKIN har funnits i 50 år” och de funkar på Covid-19?

    Varför inte Poliovaccin som funnits i flera hundra år?

    1
    3
 7. Inför Corona är alla lika. Är du 92år, överviktig, diabetes, hjärtsjuk och har nyligen haft stroke och dom hittar coronavirus i ditt blodprov, är det Corona som är boven.
  Här har sjukvården mörkat mycket tyvärr.

  41
  1
  • Mälarsjukhuset i Eskilstuna: ”De flesta av patienterna är i yngre medelåldern med riskfaktorer som övervikt, diabetes och högt blodtryck.”
   En förslappad livsstil straffar sig !

   16
   2
 8. Det ligger betydligt fler på bårhuset, enligt Läkemedelsverket, som inte rapporterat alla fall.
  Varför har vi sjukvård om inga ska vara där? Utan patienter inget jobb.
  Dom blir uppenbarligen friska igen. Känns som att tillverka en ”lärkpastej”. Fifty-fifty, en häst och en lärka.

  34
   • Hur menar du att de tar plats?
    Om det saknas platser så beror det på nedkärningar och omplacering av personal än att de är ovaccinerade.

    Det är färre totalt inlagda detta året än 2020
    Antal in/utskrivningar per år till och med 30 aug.
    2018: 30 662 st
    2019: 30 370 st
    2020: 29 350 st
    2021: 28 027 st

    37
   • Nu handlar det om IVA-platser och inte något annat.

    Om det skurits ned på IVA i Eskilstuna vet jag ej men nu har de ett visst antal platser som är upptagna av ovaccinerade i onödan.

    Det hjälper knappast personal eller patienter att det fanns fler platser för fem år sedan.

    Antalet intensivvårdsplatser i Sverige har dock ökat senaste året men minskat sedan 1990-talet.

    Problemet är att det inte finns tillräckligt med utbildad personal.

    11
    17
 9. Av Karin F åsikt; De hade inte behövt ligga här om de hade vaccinerat sig” respekteras tillika är faktum att andra överläkare och medicinskt ansvariga vid intensivvårds-avdelningar på andra sjukhus.

  Alla åsikter respekteras och oavsett olika åsikter är väl känt att samtliga Covid 19 vacciner – endast är nödgodkända – och inget av vaccinerna skyddar mot vare sig Covid 19 viruset, deltavarianterna eller andra allvarliga följdsjukdomar.
  Oavsett namn på de befintliga nödgodkända vaccinerna är fastställt att de inte skyddar från att bli sjuk i Covid och inte heller minskar risken att smitta andra.

  Efter både en, två och tre vaccinationer är det enda som med säkerhet fastställts att inget av vaccinerna bygger upp kroppens immunförsvar mot Covid 19 tvärtom visar all forskning att
  inte vaccinerade som haft covid har byggt upp ett eget starkt immunförsvar mot alla kända virus och mot det okända viruset Covid med lika okända deltavarianter.

  Läkare, forskare har med emfas varnat för de allvarliga biverkningar och ireparabla kropp och hjärnskador av Covid 19 nödvaccinerna oavsett namn åsamkat, tillika fortsätter i Sverige politisk regim med av dem politiskt premierade i avsaknad av de medicinska kunskaper som krävs att vilseleda allmänheten att dem som kliniskt eliminerats av nödgodkända C19 vaccinerna ”varit äldre multisjuke” när faktum är att
  fullt friska unga människor i 20, 30, 40 års ålder avlidit timmar eller dagar efter vaccination ett och ännu fler i samma ålder har avlidit direkt efter vaccination två av olika för läkare,forskare och obducenter okända dödliga ämnen i Covid 19 vaccinen.

  Stat efter stat drar på grund av allvarliga kropps och hjärnskador och död in de nödgodkända covid 19 vaccinerna och senast stoppade Japan efter att ytterligare två 30 åriga fullt friska män avled efter vaccindos två och denna gång visar sig vaccinet innehålla både okända ämnen och metallrester!
  Se SVT text sida 136. RubriK: Vaccin stoppas – okända ämnen hittade.

  Sverige rikspolitisk regim donerar trotts de fasansfulla facto 3 miljoner av det nödgodkända Covid-19 dödliga vaccinmixerna till Marocko,Togo och Syriens fattiga befolkning fast ingen mer än tillverkarna vet vad de olika okända dödligt giftiga substanserna består av.

  Av rikspolitiska regimer i rika länder indragna dödliga C 19 vaccinerfortsätter att doneras av Sverige regim till fattiga länder!
  Se SVT text sidan 116. Rubrik: Sverige närmar sig donationsmålet. Nu diskuteras ett nytt högre satt mål. – Frågan är hur mycket och hur mixen av vaccintillverkare ska se ut säger Bergström till Dagens Nyheter.

  Såg i annat debattfält att debattörer efterfrågade någon länk avseende C 19 virusetts spridning och här svensk länk: Sverige Coronavirus (COVID-19) – Grafer, kartor, diagram …
  https://platz.se/coronavirus/

  Coronavirus spridning, varje kommun, län, stad, förort, region, ålder,kön, kartor, siffror, diagram och grafer över Coronaviruset i hela Sverige, sjukdomsfall Intensivvård, dödsfall, friska, sjukhus. platz.se Sverige Coronavirus (COVID-19) – Grafer, kartor, diagram …
  https://platz.se/coronavirus/
  Varje sida har lätt uppfattad information och längst upp till höger på varje sida finns tre streck under varandra – tryck på strecken och ännu mer specificerad information per län, stad visas.
  Mvh.

  41
  4
  • ”Vem i all världen …..”

   Får jag gissa att du tror på allt övernaturligt?
   Du tror väl på chemtrails och gud också?

   Men tro om det tröstar!

   4
   33
   • @age.Visst får du gissa men dina gissningar i av dig replik avseende inlägg om C19 är sannerligen märkliga tillika är uppfattat att du har annan åsikt än mig om C19 så tack för replik.
    Mvh..

    27
    1
  • ”Samtliga Covid 19 vacciner – endast är nödgodkända” stämmer inte.

   Pfizers/Biontechs coronavaccin är fullt godkänt i USA och flera andra kommer att få godkänt den närmaste tiden.

   11
   26
   • ©Pettersson. Enkelt att uppdatera via nätet är forskning avseende tillverkning av vacciner som oavsett desamma tar upp till tio år innan vaccinen testats tillräckligt och godkänts.
    Samtliga C19 vacciner är framtagna inom mindre ett år och har per automatik inte gått igenom alla tester som krävs men nödgodkänts.

    Bland folket finns dem som naturligtvis har betänkligheter när offentliga resultat visar att ett synnerligen stort antal vaccinerade har avlidit efter vaccinering i för läkare, forskare och obducenter funna okända dödliga ämnen i Covid 19 vaccinerna.
    De facto betyder inte att vara emot alla vacciner utan dem som väljer att ta C19 vaccin ska göra det och dem som väller att inte göra det avstår.
    Mvh.

    32
   • Vacciner tog 10-20 att utveckla men tekniken går framåt, dessutom har man arbetat parallellt och samarbetat mellan olika företag samt regeringar.

    Ett synnerligen stort antal vaccinerade har INTE avlidit, däremot miljoner ovaccinerade.

    Dessutom är Pfizers vaccin fullt godkänt i USA för 16 år och uppåt.

    https://www.svd.se/usa-ger-pfizer-fullt-godkant

    Sedan minst 1994 har det forskats på mRNA-vaccin och det är lite längre än ett år.

    https://ki.se/forskning/vaccinutveckling-i-raketfart

    7
    21
   • Det är samma korrupta trick denna gång som föregick ”nödgodkännandet”. Genom att via fejkade undersökningar skapa en mediabild om förträffligheten OCH att alternativen, som ju dokumenterat BOTAR, istället inte fungerar, så nödgodkände CDC. Och världen följde efter. Nu förväntas resten av västvärldens länder följa efter det fulla godkännandet. Men några normala tester kan knappast ha hunnit slutföras. Ett sådant schema borde ta 12-15 år att genomföra. Undrar hur mycket aktier Faucci har i Pfizers. Och Tegnell? Undrar om hans fru fortfarande är chefssäljare i ett läkemedelsbolag?

    32
    1
   • Det är du som påstår att det är ett trick och det är inte vidare trovärdigt. RNA vaccin har det forskats på sedan 1994 i Sverige och troligen längre på andra håll. Forskning är det riktiga tricket.

    5
    21
  • I första stycket sista raden har ”delar inte hennes åsikt” fallit bort.

   Av Karin F åsikt; De hade inte behövt ligga här om de hade vaccinerat sig” respekteras tillika är faktum att andra överläkare och medicinskt ansvariga vid intensivvårdsavdelningar på andra sjukhus
   – delar inte hennes åsikt.

   Be om ursäkt för det inträffade, mvh.

   19
 10. Äntligen en journalist som gjort sitt arbete; ”Bara sju av 89 patienter var fullvaccinerade”. (https://sverigesradio.se/artikel/over-80-procent-av-iva-patienterna-ovaccinerade)

  Det innebär att 8% av IVA-patienterna är fullvaccinerade vilket i allra högsta grad är oroande. Dels för att de är smittade. Dels för att de drabbats såpass hårt. Nu har man inte garanterat fullgott skydd. Däremot har man sagt att sjukdomen kommer att bli lindrigare.

  Nästa pilsner är vilket eller vilka vaccin har de fått. Det går omkring hundratusentals människor som tror att de mer eller mindre är skyddade och detta visar motsatsen. FOHM bör så fort som möjligt uppdatera sina rekommendationer beträffande de inblandade vaccinerna. Vi som blivit fullvaccinerade måste också inse att livet har inte återvänt social distansering är det som gäller även i fortsättningen. Det enda som tydligen hjälper vilket Tegnell var inne på från början är flockimmunitet. Hur man då ska uppnå den med ett virus som muterar vet inte jag.

  24
  2
  • ”8% av IVA-patienterna är fullvaccinerade”
   Undrar hur många vaxxade som insjuknat men inte behöver intensivvård ?
   För har 8% hamnat på IVA så borde %-talet på övriga vara större.

 11. En viktig faktor som alltid utelämnas i denna förmedling är om de verkligen kan ta ett vaccin på grund av underliggande sjukdomar.
  Info ifrån SIR, Svenska Intensivvårdsregistre så har 81% av inlagda på IVA en eller flera underliggande sjukdomar.
  Min syster som ett exempel får inte vaccinera sig på grund av sin astma,
  Hon har haft covid-19, och i hennes fall var det som en vanlig förskylning i en vecka.

  29
 12. ja det är intressant men dom som ligger här dom har valt deta själv.är huvudet dumt går kroppen lida. antagligen är det det perssoner over 80 där dödligheten är högst alltså rvin vin sitvation då pensionen fördelas på dom överlevande..
  frt är väl bara att dlikca in dom på långvården och ve pallaktiv vård .fyll dom med morfin och tiopental

  3
  6
 13. Jag håller med Pettersson. Lyssna på Katarina Januch när hon pratar med Bert Karlsson på Berts kanal så får tanklösheten ett ansökte.

  6
  33

Kommentera