9 thoughts on “Aftonbladet får till det igen

 1. Tråkigt att Ericsson lade ner tillverkningen i Sverige pågrund av dålig lönsamhet och flyttade den till Kina… kanske kan vara bra att ha kvar strategiska produkter i landet… men det skiter väl Wallenberg i så länge de tjänar pengar

 2. Plast, gummi men även sylt är dåliga ledare, eller ickeledare.
  Är det inte där vi är med idioterna som räknats upp i föregående inlägg? Halvledare låter som lite oförtjänt beröm.

 3. Har ni hört om en diod, en typisk halvledare.
  Nu har de fått nya namn som Steffe, Molgan, Lygeman eller Märta

  18
 4. Av ordvalet att döma, har dom ingen aning vad en halvledare är. Ser ut som någon i grundskolan skrivit i en redovisning, efter ”läst och ej förstått”!

  33
  • Jag håller med.

   Halvledare har STRÖMFÖRANDE EGENSKAPER och används ”I TILLVERKNINGEN” av bilar.

   Rena rappakaljan i mina öron. Jag orkar inte förklara.

   När jag mekade med bilar för trettio fyrtio år sedan var det i bilradion det fanns elektronik. När jag läste elektronik på sextiotalet var det rör som gällde. Det finns något som heter transistorer sa vår lärare och de fungerar ungefär likadant och det hade han rätt i.

   Jag vet inte mycket av vad som finns under huven på moderna bilar. Om elektroniken pajar så kanske det inte gör att köra en meter. Jag antar att det kvävs mer elektronik i elbilar än de som går på bensin. Och det kostar skjortan få felen fixade.

   Jag låste någonstans att man varken får knuffa eller dra en elbil. Så det blir till att ringa en bärgare om man får motorstopp. Jag det borde bli samma sak om man får soppatorsk.

   16
   • Mycket vanligt nuförtiden att journalister skriver rappakalja och bevisar inkompetens/kunskapsbrist. Man lägger inte heller ner någon ansträngning, för att formulera texten, så att fackfolk inte får hjärnblödning när de läser tidningen. Även översättningar i tidningar och TV är skrämmande dåliga, så fort teknik är inblandad.

    17
 5. Halvledare är överskattade. Hälften så bra som vanliga ledare. Dubbelt så dyra.

  31
  1

Kommentera