Stäng

11 reaktioner på “Presidenten Biden har försett talibanerna med enorma mängder avancerade vapen

 1. Men det kan väl inte ha varit någon överraskning att talibanerna skulle
  ta över?

  Alla muslimer är ju muslimer – hela livet – och kan inte ”backa ur”.

  USA utbildade muslimer i 20 år.
  När USA åkte hem, tog muslimerna över landet.
  Några insåg detta och deserterade – till Sverige.

  Hoppas att de ”backar ur” islam och blir normala svenska medborgare!
  Vi behöver inte sekten i Vårt Fosterland!

 2. I sanningens namn så var mycket av detta material utrustning som Afghanska försvaret fått. Problemet är att muslimer inte vill slåss mot goda muslimer och talibanerna är, hur man än ser på det, goda muslimer.

  Bidéns problem är att han inte förutsåg detta och hade en plan B, vad gör vi om de afghanska säkerhetsstyrkorna kollapsar? Vad de skulle gjort var att de skulle sprängt och förstört materialet innan talibanernas styrkor tog kontroll över områdena eller bombat arsenalerna, som de visste var de fanns, från luften när talibanerna var i närheten.

  Men jag tror att historiska efterforskningar längre fram kommer att visa att Bidén visste att talibanerna skulle ta över och vapnen var en del av överenskommelsen för att släppa ut de amerikanska styrkorna utan blodsspillan.

  9
  1
 3. Merparten av vapnen och helikoptrarna kommer de inte kunna använda ändå. Det kräver kunskap och träning.

  8
  1
 4. det är ju jänkarna som försätt talibanerna med vapen. man har inte klart för sig vem eller vilka talibanerna är. man har letat reda på någon som ogillar bin Ladin . vilket troligen stämmer med störe dellen av afganistan folk .efter 30 års krig borde man vara ganska trött på krig. det oavset om en kalif från Saudiarabien eller överhettade jänkare kommer farande. och sprider pengar omkring sig. man tycks ha glömt att hölften av dessa muslimska stater har man stämplat som väner för att plötsligt ändra åsikter .dessa jihadister eller talibaner är ju samma sak. och historiskt har kriget pågåt sen Rikard Lejonhjärta i nästan två hundra år altså lika länge som påven varit pedofil.

  16
 5. Har funderat på vem och vad som ligger bakom Talibanerna i Afghanistan .
  Att ett gäng ökenkrigare kan ha en sådan stats och krigsapparat verkar otroligt.
  Det är en komplicerad manöver att bedriva krig och styra en stat .
  Det måste ligga något med enorma resurser bakom .
  Det talas det tyst om .

  39
  1. Vi har inte sett att talibanerna kan styra en stat ännu. De kunde det inte förra gången de hade makten och troligen kan de det inte nu.

   Hade inte den afghanska regeringsformen lagt benen på ryggen så hade de nått begränsade framgångar och på sikt försvunnit.

   19
   1. Pettersson. Ungefär som socialtalibanerna och moderattalibanerna har försökt hemma hos oss. Försökt men inte lyckats.

    13
  2. Stalltips – KINA!

   Men de utmanas nu av den nya exilregeringen, som bl a kontrollerar Panshir, och så IS.

   1. Exilregeringen nämns förståss inte i väst-ländernas MSM/Public Service. Där försöker man med samma trick som inom resp västland, d v s TIGA OM VIKTIGA NYHETER. Då existerar det inte! löjligt eller hur?

 6. Ingenting om detta på SVT’s nätupplaga.
  Nu är det väldigt tyst om alla tabbar Biden gör, hade Trump gjorde samma sak så hade det blivit ett jävla liv.
  Vänsterblivna medier förnekar sig inte.

  63

Kommentera

%d bloggare gillar detta: