Ägare till muslimsk skola i Gävle åtalas för grovt bokföringsbrott

ISLAM. I november 2020 beslutade Skolinspektionen att stänga den muslimska friskolan Nya kastets skola i Gävle. Skolan hade koppling till religiös extremism och eleverna riskerar att utsättas för radikalisering och ägarna var olämpliga att driva en skola enligt beslutet. Skolan bytte ägare men enligt Skolinspektionen var det ett bulvanförhållande.

Nya Kastets skola Bild: Google maps

Nya kastets skola är inte registrerad som konfessionell, men har en inofficiell muslimsk profil. Den nya ägaren har fortsatt kontakt med den gamla vilket innebär en allvarlig risk för eleverna, enligt Skolinspektionen beslut.– Vi mottagit uppgifter från Säkerhetspolisen om att den tidigare ägaren har kopplingar till extremistnätverk och att det finns en risk att elever utsätts för otillbörlig påverkan inom ramen för skolverksamheten, säger Andreas Gydingsgård, enhetschef vid Skolinspektionen.

Bland annat ska den tidigare ägaren ha haft kontakt med tre personer som av Säpo, Migrationsverket, Migrationsöverdomstolen och regeringen bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet.

Nu åtalas ägaren till Nya Kastets skolan i Gävle Rabie Karam och en revisor åtalas misstänkta för två fall av grovt bokföringsbrott. Enligt åtalet ska han ha bokfört ett aktieägartillskott på 2,8 miljoner kronor i maj 2018, men det ska aldrig har funnits ett sådant tillskott. Rabie Karam förnekar brott, enligt SVT.

Åtalet är helt fel och det som står i där stämmer inte, säger Rabie Karam till SVT Gävleborg.

Enligt åtalet har åklagaren både muntlig och skriftlig bevisning, bland annat förhör med vittne, årsredovisning och mail.

Det har varit många turer kring Nya Kastets skola. I november förra året beslutade Skolinspektionen att stänga skolan eftersom myndigheten ansåg att ägarna inte var lämpliga att driva skolan.

-Pettersson undrar vad dessa islamister gör i Sverige, mer än blåser svenska skattebetalare. UT…

Om Gävle moské på bloggen…

Filmen från 2019

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ägare till muslimsk skola i Gävle åtalas för grovt bokföringsbrott

 1. Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Sektens mål är att ta över Vårt Fosterland!
  Sekten lever efter en egen ”lagbok”!
  Sekten har egna stridsledningscentraler i varje ort i Vårt Fosterland!

  Kan vi ha det så!
  Vill vi ha det så?
  Gör vi något åt det?

 2. De säger sig vara anhängare av något som inte finns men är alla besatta av pengar, vilket blivit deras nya Gud.

  11
  • Varför tar vi hit muslimer till Sverige. De passar bättre i muslimska länder.

Kommentera