Socionom ska minska bråk och droghandel på bibliotek

BROTTSLIGHET. Jenny Hector blir Sveriges första bibliotekssocionom. Med inspiration från San Francisco har Stockholms stadsbibliotek anställt henne för att prova en ny metod för att komma till rätt med ordningsproblem och oroligheter på biblioteket, rapporterar SVT.

Stockholms stadsbibliotek vid Odenplan Foto: Arild Vågen/Wikipedia CC BY. I Stockholm finns 40 bibliotek i olika stadsdelar.

Bakgrunden till projektet är att de sociala problemen i samhället avspeglar sig inne i biblioteket. Det vistas personer i biblioteket som gör att besökare och personal har känt sig otrygga, säger Hector.

Hot, våld och droghandel har blivit allt vanligare på bibliotek, även om problemen minskat något under pandemin, enligt uppgifter från fackförbundet DIK. Senast i december förra året visade en granskning från facktidningen Vision att var femte bibliotekarie känner sig otrygg på jobbet. 

-Pettersson undrar vad socionomen ska göra åt bråken och droghandeln och hur länge det dröjer innan Jenny blir kallad ”jävla hora” eller något liknande. Jag minns en tid när det var lugnt och skönt på biblioteken men då fanns det inga socionomer…

Då fick de som inte skötte sig en vinge, och den som klagade fick en till. Snabbt, billigt och effektivt utan högskolepoäng och studieskulder.

***  

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Socionom ska minska bråk och droghandel på bibliotek

 1. Finns det någon statistik (eller kännedom) om hur många av
  alla våldsdåd m.m. som utförs av muslimer.

  Med tanke på att muslimernas mål är att ta över världen,
  ”med våld om så behövs”, ligger tanken nära att de kan ha
  syften och plan med sådana handlingar.

  Denna fundering också relaterad till det som händer runt
  om i världen.

 2. Det tål att upprepas. Dessa störande individer kan inte talas till rätta, det ligger i deras uppfostran/kultur/primitiva utveckling.
  Enda sättet att gå dem att begripa, är en stor fet smäll och om budskapet inte når fram, ta om från början.
  I öronen på en pk-människa, låter det fruktansvärt, men för oss som under perioder levt i deras länder, är detta helt normalt.
  Pk-maffian lyssnade inte på varningarna, för tio år sedan, kanske skulle det vara läge att börja lyssna nu. Bara en idiot förutsätter att upprepa en icke fungerande agenda, och väntar sig att det ska börja fungera. Tyvärr är detta land fullt av idioter!

  10
 3. Ännu ett praktfiasko beslut av politiker som inte har någon kunskap alls om verkligheten. Islam är en utpräglad manlig våldsideologi med rötter i mellanöstern kulturen. Lika dum och obildad är socionomen som anställdes.
  Redan första dagen kommer hon att kallas för svenne h..a eller jeg ska k nulla dig. etc. Att tro att en mesig socionom, kvinna, ska få busarna att lyssna o inrätta sig efter henne är dömt att misslyckas. Lika dumt och fel som att anställa dialogpoliser och korvgrillare!

  Hur kan politiker få leka med skattepengar utan något ansvar. Inom 1 månad kommer socionomen att ha klappat ihop och sjukskrivit sig, tror jag.

  14
 4. Tja, socialtanterna måste väl också ha ett jobb efter alla dessa års studier. Hur ska de annars kunna betala sina studieskulder?

  Ovanstående text kan innehålla spår av ironi.

  11
 5. Har mött några socionomer och de synes mig vara stöpta i samma form, därav drar jag slutsatsen att försöket misslyckas.

  18
 6. Exempel på hemsidor som du tycker är seriösa!
  Vi som läser här har många val. Ingen bestämmer över mina. Inte heller en som skriver under signatur ska skriva mig på näsan.
  Stå upp för dina åsikter och visa vem du är innan du har åsikter om andras val!

  3
  6
  • Kristina von heland!
   Förmodar du svarar på någons inlägg som blivit bortplockat, vilket gör ditt svar hängande i tomma intet.
   Jag förstår och instämmer.

   3
   1
 7. Sverige ÄR sinnessjukt!

  Övriga nyheter i det multikulturella så spännande sinnessjuka Socialdemokratiskt styrda VINSTEN FÖR SAMHÄLLET baaaaaarnens framfart:

  SINNESJUKT !!!
  NYHETER NU I MENTALVÅRD SVERIGE!

  07:52 – 24 aug, 2021
  En kvinna ringde polisen under natten mot tisdagen och anmälde att hon blivit våldtagen av flera okända män.

  Våldtäkten begicks utomhus i Halland.

  – Kvinnan är omhändertagen och på sjukhus för undersökning. En anmälan har upprättats, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

  Var brottet inträffade eller omständigheterna kring händelsen VILL POLISEN INTE GÅ IN PÅ i nuläget.

  INFO:
  Och polisen tiger….och när de tiger så vet vi upplysta, vilka ”vinsten för samhället” baaaaarn, som är skyldiga!

  När ska våra myndigheter agera och säga sanningen?
  Är det OK att våra barn/kvinnor våldtas och myndigheter/poliser tiger.

  FY FAN FÖR DETTA SOCIALDEMOKRATISKA SAMHÄLLE.

  Stackars barn/kvinna.

  35
 8. Det uppfostrade vilken stolle som helst, inget tjafs och enkelriktat resultat , gränsen är nådd.
  respekt.👍

  13
  • Einstein uttryckte fenomenet så bra.Fri ”tolkning ” av mig.”: Man är bra korkad om man upprepar samma misstag gång på gång och då förväntar sig olika resultat”.Med andra ord är detta projekt dömt att gå i graven innan det ens är sjösatt.Den stackars Socionomen kommer att bli så verbalt misshandlad av buset så hon eller han nog kastar in handduken fortare än kvickt.Nej,sätt in två manliga ”bamsevakter”så håller dom nog sig i skinnet dom som ser biblioteken som sina domäner.

 9. Jag misstänker att en bredaxlad karl med en batong är ett effektivare sätt att få bukt med ordningsproblemen på våra bibliotek.

  42
  • Sluta dalta, för det hjälper inte. PK-folket är obildbara, som inte begriper detta.

   Bråkmakare ska avhysas. Med våld, om så behövs.

   32
 10. Fredrik Reinfeldt ska fixa lugn på Knut den stores torg i Lund med ett amerikanskt koncept. Det finns moderna sätt att ordna brödfödan med kommunala pengar.

  7
  5

Kommentera