Stäng

Omdömeslöst av SVT:s Carina Bergfeldt

MEDIA & PROPAGANDA. Den kända SVT-journalisten Carina Bergfeldt har uppenbarligen aldrig skickats på någon etikkurs. Det skriver Elisabet Höglund, tidigare politisk reporter och utrikeskorrespondent på SVT i en debattartikel i GP och på sin blogg.

Opartiska Carina Bergfeldt om Donald Trump.

Bakgrunden är Bergfeldts uppmärksammade insamling till Svenska Afghanistankommittén, som på bara några dagar drog in 1,1 miljoner kronor – ett initiativ som fick Höglund att omedelbart ifrågasätta Bergfeldts omdöme, skriver hon.

”Hennes begrepp om vilka rättigheter hon har när det gäller att agera till förmån för intresseorganisationer förefaller svaga och outvecklade.”

Varje ny reporter som anställs på SVT skickas på en så kallad etikkurs på någon konferensgård. När jag själv anställdes på SVT 1983 skickades jag redan den första veckan på en sådan kurs. Där inpräntades att jag som reporter inom public service att jag strikt skulle hålla mig till radiolagens krav på opartiskhet och saklighet och allt vad det medförde i praktiken, skriver Elisabet Höglund.

Uppenbarligen blev stjärnreportern Carina Bergfeldt aldrig skickad på någon etikkurs.

En journalists uppgift är att granska och rapportera, inte leka aktivist.

Om Carina Bergfeldt på bloggen…

Läs hela Elisabet Höglunds inlägg, det handlar inte bara om Bergfeldt och SVT…

-Pettersson vill inte vara för hård mot Carina när hela SVT består av aktivister och det är inte lätt att gå mot strömmen. Sedan kanske SVT skattemedel på drygt 5000 miljoner inte räcker till några etikkurser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Omdömeslöst av SVT:s Carina Bergfeldt

 1. Zero8
  Vore jag Pettersson skulle jag radera alla mobbare, även mina ibland onödiga kommentarer som ofta tillför ofta ingenting.

  3
  4
  1. Det är bättre du tänker efter innan du skriver så jag slipper radera.

   För övrigt är bloggen en hobby och jag har ett liv vid sidan om också.

   Det skrivs 200-400 kommentarer varje dag och jag försöker rensa men hinner inte med allt.

 2. ZERO8
  Jag plockat kantareller, men har ändå långtråkigt, så att muntra upp mig med, konstiga teorier från kommentatorerna roar mig. Jag men ett och annat inlägg innehåller inte så dålig information.
  Med kommentarerna är ju outstanding, knepiga, konspiraroriska och tom ibland antisemitiska. Min mor skulle vända sig i graven om hon visste att jag läste så många fula ord och rena oförskämdheterna. Som tur är hon död sen länge.
  Tänk att läsa en sån som dig, det är ju obetalbart, döper om folk som den värsta mobbingunge, ja det är komiskt hur vissa vuxna beteer sig.

 3. Med rätt partibok behöver man inte gå någon jävla etikkurs. Man gör vad Partiet säger så är det bra med det.

  12
 4. Hon fick ingen etikkurs när hon anställdes. I stället skickades hon till USA utan etik. Resultatet blev förödande för pålästa tittare. Det struntade Hanna Stjärne och Granskningsnämnden i.

  Hon är inte ensam. Jag nämner nu som exempel Erika Bjerström.

  19
 5. Carina sitter säker på SVT och om inte så har hon alla gånger en given plats i S eller MP som säkert skulle hälsa henne välkommen .

  28
 6. Jag känner inte till Bergfelt, men Höglund känner jag till, hon tyckte illa om våra flykingmottaagningar på 80 talet, hon tyckte att de var för dåliga, numera gör hon allt för uppmärksamhet. Så trist, men i vår ålder, om man kan gå, så ska man vara ute och plocka kantareller, inte bara klaga på allt och alla.

  2
  31
  1. ”men i vår ålder, om man kan gå, så ska man vara ute och plocka kantareller, inte bara klaga på allt och alla.”

   Varför är du då inte själv ute och plockar kantareller utan bosätter dig här bland kommentarerna?

   33
   1
 7. Glöm inte att hon kommer från ”aftonbluffen” liksom hennes chef Hedin och kanske man får bete sig lite och det blir förlåtet om man går mot reglementet

  31

Kommentera

%d bloggare gillar detta: