Toppmöte om Krimhalvön utan Ryssland

UTRIKES. Sveriges statsminister Stefan Löfvén och försvarsminister Peter Hultqvist deltar i ett internationellt toppmöte i Ukrainas huvudstad Kiev om Krimhalvöns framtid den 22-24 augusti. Krim annekterades olagligt av Ryssland 2014 och nu hoppas många i Ukraina att mötet ska lägga grunden för ett framtida återlämnande av halvön, rapporterar Sveriges Radio.

Denys Savtjenko på organisationen KrymSOS tycker att den ukrainska staten under flera år har försummat att göra Krim till en viktig fråga på den internationella dagordningen men att Krimplattformen förhoppningsvis kan ändra på det.

Ryssland deltar inte i toppmötet. Landet gjorde i ett tidigt skede klart att det bara tänkte delta om mötet också skulle handla om dricksvattenförsörjningen på Krim, en fråga som Ukraina kontrollerar landvägen norrifrån.

-Pettersson tycker att Sveriges stats och försvarsminister kunnat avstå från resan till Kiev. Ett topp-möte med drygt 40 länder om Krim utan Ryssland känns inte viktigare än Sveriges akuta problem.

Krims vattenförsörjning kanske Ryssland och Ukraina kan diskutera. Vatten har säkert ett pris.

Om Krimhalvön på bloggen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Toppmöte om Krimhalvön utan Ryssland

 1. Benny:
  I princip har du rätt….
  Men tvivlar starkt på att Danmark gör anspråk på vare sig Malme …..Eller andra nu islamiserade områden i S-Sverige…. ;(
  Vem f-an vill t.ex övertaga Göteborg m. omnejd ??

 2. Ryssarna har tydligen tagit upp vattenfrågan! Ukraina pressar alltså med det lilla de har. De stängde landtransportvägarna resp järnvägssystemet. Ryssarna ersatte järnvägen imponerande snabbt med en kringgång. Och ännu mer imponerande med en superbro. Självklart håller ryssarna också på med att bygga fram ett vattenförsörjningssystem till Krim. Förvånas inte. Ren affärsverksamhet, när Ukraina försöker utpressa. Förlorare, framförallt ekonomiskt är i verkligheten EU-kansliet, men förståss även Ukraina. EU har ett nytt slukhål att bränna pengar i!

  Ukrainarna massflyr ju till omgivande länder p g a diktaturens förtryck. Samma typ av diktatur S sakta smyger in i Sverige. De länder dit Ukrainare flyr (gästarbetar i), är de som har positiv BNP/Capita i EU, d v s Ungern/Polen!

  14
  1
 3. Ukraina kan ju inte ens föda sina egna,inom landets gränser ! Dessutom ett av jordens mest korrupta,styrda av oligarker i alla delar !
  Stenbock förstår inte,varför just detta land av alla i östra delen av Europa, prioriteras i PK-pressens nyheter ?
  Är det enbart för att likt småbarn djävlas,med Ryssland ?
  Finns ju länder som är av lika stor vikt, t.ex. Moldavien,Rumänien,Bulgarien och ytterligare några som alla lever på krediter.

  17
  • Kulturmarxistiska EU-kansliet (Kulturmarxist är ett nyord för NAZISM – läs historian) arbetar för att stötta sina vapenbröder i Nazistiska Ukraina. Sverige är där m anl av att vi de facto är Kulturmarxistiskt styrda.

   Moldavien har en del, bebodd av ryssar, som har relativ välstånd, bebodd av ryssar. Det finns ett mindre ryskt förband (bataljon – ca 400 man) på plats för att skydda ryssarna. I resten av Moldavien delar klanvälden på makten och massor av parallellsamhällen existerar. Här är det åter slavhållning och slavarnas döttrar säljs som prostituerade världen över. Minns ”trafficking”. Framtidens Sverige – Moldavien är facit för Sveriges nuvarande utveckling.

   11
 4. Vår numera snart avgående samt tre gånger avfärdade statsminister, borde nog lägga sitt ”krut” på Sveriges problem. Han har gjort sig känd föratt göra så lite som möjligt – för då blir det inte så mycket kritik? Låt folket på Krim avgöra sitt tillhörighet genom internationellt övervakat val. Som skrivits så har i alla fall pensioner och dylikt utbetalats, och det gjorde inte Ukraina? När det gäller vattenfrågan – bygg en avsaltningsanläggning och bli fri från Ukraina.

  13
 5. Omvärlden bör besluta vilken nation de 95% ryssarna skall tillhöra. Allt annat är ”olagligt”…

  7
  15
 6. Vi måste tyvärr konstatera att oligarkerna har sina vasaller i fast grepp. Europas gränser fastställdes över befolkningens huvuden under Jalta- och Potsdamkonferenserna. Det är fastslaget gång efter annat att 1945 års gränser gäller. Dessa innebar en kraftig expansion av Sovjetunionen på andra länders bekostnad däribland Finland och Tyskland. Med de gränserna är var Krim en del av Ryska SFSR fram till dess att Chrusjtjov flyttade en nål på en karta.

  Antingen håller man sig till principen 1945 års gränser eller så öppnar man Pandoras ask igen. Alternativt låter man befolkningen i de olika delarna själva besluta vilket land de vill tillhöra och det tror jag inte ens oligarkerna vill?

  7
  17
   • USA terrorbombade den serbiska civilbefolkningen tills det att Serbien avhändade sig en del av sitt territorium, nämligen Kosovo.

    20
   • Nato bombade 1999 dåvarande Jugoslavien (nu Serbien och Montenegro). Natos avsikt var att stoppa den jugoslaviska arméns fördrivning av kosovoalbaner i Kosovo.

    Med ditt resonemang kan alla stjäla för att en några stjäl.

    14
   • Pettersson:
    I denna fråga tycks du inte ligga på samma skala som dina läsare !!
    Stenbock tillhör även dem som frågar sig vad Albanerna,skall i f.d. Jugoslavien att göra ?
    Att tala om att området för 100-tals år sedan,till hörde denna islamistiska stat (Albanien) är ju löjeväckande !

   • Ryssland har efter Sovjetunionens fall erkänd Ukrainas gränser tre gånger. Även Putin har erkänt dessa gränser. Vill man ändra något gäller förhandlingar.

    Har Ryssland rätt att annektera delar av Estland, Lettland och Litauen för att området en gång tillhörde Ryssland och för att det bor Ryssar där?

    Ryssland och Putins beteende är kriminellt.

    3
    4
   • ”Nato bombade 1999 dåvarande Jugoslavien (nu Serbien och Montenegro). Natos avsikt var att stoppa den jugoslaviska arméns fördrivning av kosovoalbaner i Kosovo.”

    Det är en klassisk historieförfalskning. För det första, i det av USA/UK ensidigt skapade Rambouilett avtalet stod under rubriken ”Status of Multinational Military Implementation Force” följande: ”Den Nato-general som leder ockupationen ’ska ha ensam beslutanderätt’, inklusive rätten att besluta om nedskjutning av flygplan inne i Serbien. Nato skulle med andra ord ges total makt och ansvarsfrihet, liksom ’immunitet i fråga om samtliga juridiska processer, vare sig de är civila, politiska eller faller under brottslagstiftningen och, under alla omständigheter och utan tidsbegränsning, immunitet i fråga om /alla lagar/ som reglerar kriminella och disciplinära föreseelser som kan begås av Nato-personal i den federala republiken Jugoslavien… Nato-personal skall, liksom deras fordon, fartyg, flygplan och annan utrustning, åtnjuta fullständig rörelsefrihet och obehindrat tillträde överallt i den federala republiken Jugoslavien, inklusive dess luftrum och territorialvatten.'”

    För det andra var Jugoslaviens parlament inte emot en FN-kontrollerad militär insats. Men det var USA och UK inte intresserade av, dom vill helt sonika lägga vantarna på Kosovo och Jugoslavien. Förhandlingar säger du? Du menar som Rambouillet avtalet i februari 1999? Där USA och UK ensidigt hotade den självständiga republiken Jugoslavien, gör som vi säger eller bombar vi. Bombningarna utvecklade sig sen till rena terrorbombningar av civila, som dina föredömliga polare ägnade sig åt i nästan tre månader. Skolor, daghem, sjukhus, kallades militära mål.

    ”Med ditt resonemang kan alla stjäla för att en några stjäl.”

    Japp, den demokratiska skamfläcken USA och dess hatsvans UK är genuina tjyvar, dom vet att använda nävrätten i stället för folkrätten. Ryssland följer internationell praksis. Förstår att det är jobbigt för dig, när verkligheten emotsäger dina fantasier, men tyvärr är det inte ett problem för debattörerna här, det är ett problem för din terapeut. På 50-60-talen var det Asien, Korea, Vietnam, Kambodja. På 70-80-talen Sydamerika. På 90-00-talen Europa. USA är enda landet som dömts för krigsförbrytelser av FN:s permanenta internationella domstol. Det är den grispellen du ständigt försvarar. Och nu är det lika gott åt dig och andra ameriskanska dörrmattor i Sverige, att ni får smaka samma skit som serberna. Det är en karma av rang. Lycka till i fortsättningen med ditt djupa hat och förakt.

    2
    2
   • Du förstod tydligen inte att jag nämnde att en oförätt (Nato i Jugoslavien) inte berättigar till en annan, Ryssland i Krim.

    1
    2
 7. Gapskrattar! Krim har alltid varit rysk. År 1954 Nikita Hrustjev (ukrainare själv) gav den bort som present Krim till Ukraina utan att göra någon folkomröstning. Ukraina ska aldrig få Krim igen. Tack och lov får krimborna pensioner, barnbidrag, olika bidrag till handikappade. Krimska tatarer får möjlighet att bygga moskeer (självklart för sina egna pengar), och äntligen får en bit mark för familjer att bygga sina hus på. Allt detta fick de inte när de tillhörde Ukraina.
  Allt detta om tatarer berättade min sockervaxningsspecialist som är själv krimtatar men bor i Stockholm.

  49
  1
  • Så evigheten sträcker sig bara lite drygt 240 år bakåt i tiden?!? Intressant tideräkning ryssar har.

   I verkligheten tillhörde Krim Ryssland i lite drygt 135 år. Därefter tog Sovjetunionen via den ryska delrepubliken över ägandet av området. 1954 överfördes ägandet till den ukrainska delrepubliken vilket även fastställdes vid Ukrainas självständighet 1991.
   Alltså har Krim bara varit i rysk ägo, inklusive under Sovjetunionen, i 171 år, vilket knappast är en evighet.

   Åh, en sak till Chrusjtjov var ryss. Lustigt hur ryssar helt oblygt försöker distansera sig från de ryssar som för dagen inte är PK. Chrusjtjov var ukrainare, Vladimir Lenin var jude, etc, etc.

   7
   31
   • Lite ”otur” när du tänkte ut det inlägget Niklas? De flesta länder är inte ens 240 år så visst är det en evighet i dessa sammanhang! Sen att det bor 95% ryssar på Krim är väl ingen nyhet och Krim röstade två gånger på 1990-talet om att slippa vara en del av Ukraina, den första i samband med Sovjets upplösning då ju Krim redan då borde blivit en det av Ryssland! Läs på historia i stället för att läsa MSM-svamlet.

    16
    1
   • @Benny
    Ouch, måste ha träffat en öm punkt eftersom du lade ner tid och engagemang på att skriva en totalt meningslös kommentar.

    Med ditt infantila resonemang skulle Malmö Stad kunna hålla en folkomröstning om att det ska bli en fristående stat eller varför inte en autonom region inom Islamiska Staten och om denna folkomröstning fick 50.1% ”Ja” skulle Sverige vara tvungna att acceptera ”folkviljan”. Väx upp är min enda kommentar till det.

    Sedan behöver du inte bekymra dig om mina historiekunskaper, jag har antagligen glömt mer om historia än vad du någonsin kunnat.

    3
    11
   • Din andra kommentar visar ju verkligen att du har otur när du tänker Niklas! Sluta genast med det…Malmö borde för övrigt återbördas till Danmark!

    12
    2

Kommentera