Stäng

SD glömde anmäla kandidater till kyrkovalet

INRIKES. Den 19 september går medlemmar i Svenska kyrkan till valurnorna. Sverigedemokraterna satsar stort på kyrkovalet, men nu visar det sig att partiets valsedlar inte kommer finnas i flera församlingar i Skåne. Sverigedemokraterna missade att anmäla kandidater till kyrkovalet i september i flera församlingar i Skåne, det rapporterar SVT nyheter Skåne.

Några hundra meter från denna kyrka med anor från 1100-talet bor Pettersson och den oäkta hustrun…

Till skillnad från i riksdags- och kommunval kan den som röstar inte själv skriva på valsedlarna till kyrkovalet och därför går det inte att rösta på dom 20 kandidaterna som inte anmäldes.

Enligt SVT är det uppemot 52000 röstberättigade i Skåne som inte kommer att kunna rösta på SD-kandidater.

Sverigedemokraterna har centraliserat hanteringen av registreringen av sina kandidater. Det finns endast ett ombud och en ersättare som har till uppgift att sköta registreringen för hela landet.

-Pettersson säger att det verkar otroligt klantigt av ombudet och partiet som inte har bättre koll. Vad har de mer missat?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “SD glömde anmäla kandidater till kyrkovalet

 1. Enligt inte kontrollerad uppgift riskerar SD att sammantaget förlora betydligt mer än 100 000 röster i Skåne?

  Det är inte första gången flera partiers röstsedlar försvunnit och samma har skett med listor på partiernas – kandidater i kyrkoval – vilket rättats till och de nu försvunna listorna med – SD kandidaternas namn – kan också rättas till om SD omedelbart sänder nya listor med namnen på kandidaterna!

 2. SD kanske redan blivit för stora, självgoda.
  Läs vad Medborgerlig samling vill, verkar vara ett rätt bra alternativ.

  16
 3. är det rimligt ..det brukar ju vara någon mupp som tappar saker och ting dom han inte gillar.. om det är så inte är det första gången det händer. valsedlarna kommer ju nästan aldrig fram..

  13
 4. Det är inte bara i Skåne som SD har missat, i många andra kommuner är det precis likadant.
  -Och jag som gick med i kyrkan igen enbart för att kunna rösta?
  Vad ska man nu rösta på, johannes döparen?

  19

Kommentera

%d bloggare gillar detta: