Purra vill se noll afghanska flyktingar – vill inte hjälpa dem som nu semestrar i Afghanistan

FINLAND & INVANDRING. Sannfinländarna är ett nationalistiskt politiskt parti som är näst störst i Finland och siktar på att bli störst vid nästa val. Nyligen blev Riikka Purra vald till Sannfinländarnas partiordförande och hon lovar göra partiets invandringspolitiska linje tydligare.

Riikka Purra Bild från Facebook

Sannfinländarna är tydliga med att man vill hjälpa afghaner i deras närområden, inte i Finland. Det poängterade ordförande Riikka Purra återigen i en intervju för Yle.

Det som händer i Afghanistan är givetvis hemskt, men det finns konflikter i hela världen. Talibanerna lyckades överraskande snabbt ta sig till makten. Tvångsflyttningen ser ut att bli omfattande och grannländerna får ta emot många flyktingar, säger Purra.

Det är just det som Purra anser att borde ske – grannländerna ska hjälpa till, inte Finland.–

Och en del som flytt till Pakistan har återvänt, de är nöjda med ledningen i Afghanistan.

Purra kallar talibanrörelsen för en skräckregim och säger att rörelsen kan ses som ett hot, men att människor främst flyr från osäkerhet.

– De vet inte vad som ska hända i landet, till exempel vad det innebär för kvinnor och barn. Men det finns flera olika hot – en flyktingvåg till Europa från Afghanistan är också ett hot som berör hela världen.

Många i Afghanistan är väldigt utsatta, till exempel kvinnor och barn. Hur ska Finland stödja dem?

– Talibanerna är inte det enda hotet mot dem. I Afghanistan finns ännu fler problem som rör jämställdhet. Många män tycker till exempel att kvinnorna har för mycket rättigheter.

Läs vidare på Svenska Yle…

-Pettersson håller med Purra, de som fått uppehållstillstånd för att Afghanistan var livsfarligt och sedan åker hem på semester kan dock stanna där. Likadant med de c:a hälften av alla afghaner som flyttat från Iran, de borde återvända.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Purra vill se noll afghanska flyktingar – vill inte hjälpa dem som nu semestrar i Afghanistan

 1. Orsaken till att ensamkommande barnen kommer till Sverige är att de inkallas till värnplikt, som de gärna vill slippa.

  12
  1
 2. Afghanistan och övriga islam älskande länder har haft lika lång tid som övriga världen att få till ett normalt land med normala värderingar.

  De har istället värnat om kvinnoförtryck, krig och terror samt tillbett en gubbe som gifte sig med ett 7-årigt barn och gjorde henne med barn när hon var 9-år (jag pratar inte om en Centerpartist, som man kan tro).

  Så att tro att de ska vara normala med normalt tänkande, är så dum naivt att tro, (ungefär som att tro på att Socialdemokratin, och att de är normala tänkande människor).

  LÅT NU SVERIGE STYRAS AV INTELLIGENTA PERSONER, OCH LÅT IDIOTIN FÅ ETT SLUT.

  Bara en superidiot röstar på partier som är skyldiga till denna terror som är vardag i sinnessjukhus Sverige.

  Bara en superidiot gör samma misstag om och om igen.

  21
 3. Afghaner passar inte i ett civiliserat demokratiskt land. De ska bo i hyddor utan vatten och el. Gärna med stampat jordgolv. Talibanstyret passar utmärkt, där får de veta sin plats. Anledningen till att kvinnor täcks i sopsäckar, är för att de är så fula att gubbarna skäms. Det är förmodligen också orsaken till att ”ensamkommande” män väljer att fly. För inte är de väl så fega att de inte vill skydda den ”fantastiska” kultur och de innovationer som hemlandet berikat planeten med.

  35
 4. Många afghaner som kommer hit vägrar att hälla sig till svenska lagar, dessutom är de missnöjda med mycket, det bästa valet för dem är att återvända hem.

  De behöver inte ändra på mycket för att passa in i Talibanernas livsstil, det synes mig att de flesta är pro Talibaner eftersom ingen satte sig i motvärn.

  Folket måste förstå därnere att de får jämka sig tillsammans pashtuner,tadzjiker, hazarer och uzbeker för att nämna de största.

  Alla länder har flera olika länders invånare som smält samman och tolererar varandra det är bara att sätta igång processen eller dela landet i fler områden och bli dömda att förbli medeltida kulturer.

  Vi kan inte hjälpa er, även om en del virrhjärnor i diverse partier här hemma tror det.

  49

Kommentera