Det är dags för regimskifte på kommunistiska Kuba

av Con Coughlin

  • För USA:s president Joe Biden borde den senaste tidens oroligheter på Kuba övertyga hans administration om att inte upprepa misstagen från Obamaeran, och försöka göra någon form av närmanden till Havanna.
  • USA borde också, eftersom de tydligen är förmögna till det, göra det möjligt för det kubanska folket att använda internet igen.
  • En av anledningarna till att Kubas kommunistregim har svårt att överleva är den ekonomiska inverkan av de hårt drabbande sanktionerna som den tidigare administrationen införde mot Kuba.
  • Ett försök av Bidenadministrationen att häva sanktionerna skulle helt enkelt vara att belöna regimen för dess brutala förtryck av det kubanska folket.
  • Att hålla sanktionerna på plats skulle öka pressen på den kubanska regimen ännu mer – något som i slutändan skulle kunna leda till dess kollaps och frigörelsen av det kubanska folket från sina kommunistiska förtryckare.
För USA:s president Joe Biden borde den senaste tidens oroligheter på Kuba övertyga hans administration om att inte upprepa misstagen från Obamaeran, och försöka göra någon form av närmanden till Havanna. USA borde också, eftersom de tydligen är förmögna till det, göra det möjligt för det kubanska folket att använda internet igen. På bilden: Den kubanska polisen i kravallutrustning skickas ut för att dämpa regimfientliga protester i Havanna den 12 juli 2021. (Foto av Yamil Lage/AFP via Getty Images)

Inget illustrerar den kommunistiska ideologins konkurs bättre än Kubas hopplösa ekonomi som har resulterat i att landet genomlider sin största våg av regeringsfientliga protester på minst tre årtionden.

Hittills har minst en demonstrant dödats och hundratals gripits, eftersom kommunistregimen som grundades av den kubanska diktatorn Fidel Castro har svarat med karaktäristisk brutalitet på det landsomfattande missnöjet.

Den grundläggande orsaken till protesterna har varit den kubanska ekonomins allvarliga tillstånd, med kubaner som demonstrerar mot brist på grundläggande livsmedel och läkemedel. För att spä på eländet ytterligare innebär landets olämpliga hantering av coronaviruset att landets 11 miljoner invånare nu har fler Covid-fall per capita än någon annan större latinamerikansk nation.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Det är dags för regimskifte på kommunistiska Kuba

  1. ”När ska S bryta med Kubas kommunister?” undrar Lars Adaktusson (KD). Del ur texten: ”Hösten 2015 skickades Pierre Schori av den svenska regeringen till Havanna för att inkassera regimens stöd för den svenska kandidaturen till FN:s säkerhetsråd. Samtidigt ”firade” Schori och Castro att det var 40 år sedan Olof Palme hyllade kommunistregimen under ett lika omtalat som erbarmligt Kubabesök”.

    https://www.expressen.se/debatt/nar-ska-s-bryta-med-kubas-kommunister/

Kommentera