Trevlig hemresa

ÅTERVANDRING. Talibanerna, som tagit över Afghanistan, erbjuder nu amnesti till alla som arbetat med den USA-understödda regeringen och militären. Det uppger en talesman för talibanerna för Al-Jazeera. Talibanerna har även sagt att de vill att alla stannar kvar för att hjälpa till att bygga upp landet.

-Pettersson säger att det är ett gyllene tillfälle för Sverige att sända bistånd i form av tusentals unga välutbildade byggnadsarbetare, ingenjörer, lärare, läkare och annan kompetens så de kan hjälpa till att bygga upp sitt land.

På bilden den afghanske aktivisten Fatemeh Khavari och en liten. Vem det är vet jag inte men han är säkert ett ensamkommande barn som vandrat ända hit alldeles ensam. Kul att de hittat ett riktigt barn i varje fall.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Trevlig hemresa

 1. Eftersom de har arbetat flera år inom byggbrachen så då kan det inte bli klassade som barnarbetare

 2. ja det rimliga är att när usa böjade jaga alkaida och bin ladin. och talibanerna förklarades vara fienden enligt amrikansk standard .
  ja få flyde ju en del via iran . och sen vidare hit till Sverige..
  resultatet ser vi i vetlanda med flera ställen. och det är väl ganska självklart att dom kan ju återvända . det är väl svårare för dom som kolibirer med fienden dom som är kvar . för att göra det enkelt hur många kvinnor har kommit som flyktingar från iran afganistan .
  det vore ju aldeles för enkelt att bara ta imot kvinliga flyktingar hätifrån istälet för stridande personal

 3. Finns det tillförlitlig information som visar dessa afghaners tidigare hemvist – var de flydde ifrån såsom Iran, Pakistan eller någon av randstaterna? Många har ju kommit ifrån Iran, och har åkt tillbaka dit för att besöka sina släktingar. En annan relevant fråga: Hur kan man åka tillbaka till det land man flytt ifråN? Det gäller inte bara afghaner utan det gäller alla som”flytt” till Sverige (det första säkra land i Europa)?

  20
 4. Det har slagit runt totalt. Sverige tycks nu drabbat av de största samhällsproblemen någonsin men det pågår i Afghanistan enligt alla medier och public service. Sveriges sak är inte svenskarnas eller grannländernas längre. Visst blir man ganska uppgiven och trött. Det krävs ett brådskande nyval, som kan vända kaoset.

  41
 5. Låna in Phillipine airlines A380’or som de har ståendes för pilgrimsresor… 100 resor med planen blir ett tillskott på 80 000 byggnadsarbetare, sjuksköterskor mm i Afghanistan. Språket kan dom redan och Sharia vill dom ju ha så det borde inte vara några problem.

  65
 6. Det är väl bara för Afghanerna att packa väskan och åka hem igen. För muslimer ljuger ju aldrig och är de fredliga och humana. Och talibanerna som är åt det fundamentaliska hållet måste ju vara ärligare, fredligare och humanare än ordinarie muslimer.

  71
 7. Alla desertörer är väl värdefulla för talibanerna?

  De har ju redan tagit avstånd från att försvara landet mot
  talibanerna.

  Finns väl något gammalt avställt flygplan som vi inte behöver få i retur?
  Finns väl några välutbildade desertörer som har flygcertifikat och som
  kan flyga planet hem till Afghanistan?

  63

Kommentera