Syrier i Sverige: Drygt en 1/3 är självförsörjande. 64% går på socialbidrag

INVANDRING. Personer som har invandrat från Syrien till Sverige står inför en rad integrationsutmaningar, visar en ny rapport. En av de främsta utmaningarna handlar om arbetslivet. – Färre än hälften av de vuxna har arbete, säger Ahmed Abdirahman, vd för stiftelsen The Global Village, som ligger bakom rapporten, skriver SVT.

Kartläggningen riktar in sig på bland annat arbetssituation, försörjning och studier och är den andra i en serie som kallas ”Fakta för förändring”. Tidigare har en liknande rapport gjorts om svensksomalier. – Med fakta för förändring så menar vi att genom kunskap och data så kan vi ha bättre insikter och göra bättre åtgärder, säger Ahmed Abdirahman.

En av de stora utmaningarna som Abdirahman ser handlar om att få fler som kommit till Sverige efter 2014 in på arbetsmarknaden.

-Pettersson menar att få in oanställningsbara och ovilliga på arbetsmarknaden är nästan omöjligt, de måste hem. Ju förr desto bättre. Sedan

 • Drygt en tredjedel av svensksyrierna mellan 25 och 64 år är självförsörjande.
 • Andelen självförsörjande bland kvinnor har sjunkit kraftigt mellan åren 2013 och 2018.

SVT rapportering under migrationskrisen var radikalt annorlunda än idag. När kommer SVT:s ursäkt?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Syrier i Sverige: Drygt en 1/3 är självförsörjande. 64% går på socialbidrag

 1. 2015 ; Sverige får ett tillskott av högutbildade, läkare, ingenjörer etc. De flesta är högutbildade!
  Nu har vi svaret; lågutbildade, analfabeter många
  är narkomaner o kriminella. Trots eländet står
  Sverige återigen berett att ta emot fler afghaner
  när Afghanistan har kollapsat. Borde finnas ngn
  i Regeringskansliet som vågade stå upp o
  skrika stopp! De verkar inte ” se det komma nu
  heller ” Arma land.

  23
 2. Nu skall vi säkert ta emot ännu fler sk flyktingar från som vanligt ett muslimskt land. Samtidig måste allt fler pensionärer börja jobba igen för att kunna överleva o detta i ett sosse styrt Sverige som för övrigt ger voldtäksmän stora akadestånd medan offren för sitt liv förstört…….

  26
 3. Jag var ytligt bekant med en ungerska som flydde kommunismen 1956. Hon hatade kommunismen och kommunister överallt annat. Men, en sak sa hon att hon faktiskt gillade med kommunismen; De som inte arbetar äter inte heller.

  Istället för att generöst dela ut bidrag som en svensk aldrig skulle komma ens i närheten av utan motprestation så rycker vi alla bidra och använder dem för att skapa beredskapsjobb, meningsfulla eller ej. Förutom ett par timmar obligatorisk SFI och SO i veckan så gäller 40 timmars arbetsvecka.

  Detta kommer att ha flera fördelar. De arbetsskygga som ser fram emot ett livslångs all-inclusive kommer att välja en annan förlorare. De som redan kommit kommer att behöva anpassa sig eller vandra vidare. Samt inte minst, de svenskar som bor i samma trappuppgångar kommer äntligen att få nattro då man orkar inte jalla jalla hela natten om man börjat 07:00 på morgonen och har att se fram emot en dag av kroppsarbete.

  #hursvårtkandetva’

  30
 4. Plocka av riksdag och regering 2/3 av deras löner och bidrag och lägg det i det stora flyktinghålet. Få stopp på Migrationsverket makt att utan förankring till folkviljan fortsätta galenskapen att plocka hit än den ena efter den andra från jordens alla hörn.

  28
 5. Nu vill Annie importera fler afghaner.
  Hur var det nu med brottsligheten för invandrare Annie?
  Ytterligare kostnader för svenskar.

  33
  • Vi är ju rika….. Sveriges fattigpensionärer är
   bortskämda ( många har arbetat fr 15 årsåldern)
   De tycker att det är kul o samla tomburkar .
   Samtidigt läggs 100tals miljarder/år på
   människor som aldrig bidragit. Självklart
   kommer kraschen . Arma land

  • Grundläggande kunskap för svenska politiker:
   Alla araber är födda arbetsskygga.
   Kan inte förstå att det är så svårt att ta till sig, detta är välkänt, bland svenskar med erfarenhet av dessa länder. Om man hade lyssnat på varningarna, istället för naziststämpla, kunde problemet undvikits. Nu är det så dags. De flesta är dessutom obildbara. Det kommer inte gå att få dessa människor i arbete, på ens 50års tid.

   42
 6. Dom är samma ynkryggar som de afghanska männen, lämnar kvinnor och barn till fienden i kriget och deserterar själva med benen på ryggen. Hur ska sån skit kunna jobba?
  Det vore något för propagandaapparaten SVT att granska.

  43

Kommentera