Sandor anmäler Justitiekanslern

INSÄNDARE. Till Justitiekanslern, JK.

Härmed anmäler jag Mari Heidenborg, justitiekansler, för grovt tjänstefel när hon beviljat ett skadestånd på 840.000 kr till en syrisk våldtäktsman och kidnappare för att han suttit 14 månader för länge i fängsligt förvar.

Detta beslut har med all rätt väckt upprörande känslor hos en stor del av befolkningen i Sverige.

För att denna kvinna inte skall fatta några liknande beslut i framtiden vore det enda rätta att entlediga henne från vidare tjänst hos JK.

Man kan undra hur det står till med psyket hos någon som kan bevilja detta enorma skadestånd till någon som begår dessa grova kriminella handlingar. 840.000 kr blir 60.000 kr i månaden i detta fallet! Bra betalt för att våldta och kidnappa!

Mari Heidenborgs vansinniga belöning har verkligen skadat förtroendet för JK som myndighet.

Sandor Herold, Malmö

21 thoughts on “Sandor anmäler Justitiekanslern

 1. Om han samtidigt blir skyldig sitt dubbla skadeståndet till var och en av hans brottsoffer, så kunde jag acceptera att brottslingen får skadestånd. De skadestånden skulle då enligt lag genast konfiskeras för att betala åtminstone hälften av ena brottsoffrets skadestånd trots att det vore mest strafftekniskt tjafs. Om stat eller kommun anser att de möjligtvis kan vara skyldiga till att brottslingen blivit brottsling, ska förstås större skuld gälla stat eller kommun att brottsoffren blivit brottsoffer.

 2. Återigen. Socialister skyddar kriminella, eftersom det, per definition är samhällets fel, att de blivit kriminella. Kriminella är oftast socialister och socialister är överepresenterade bland människor med mentala störningar. Det är så djäkla sjukt.

  25
 3. Om han hade haft giltiga identitetshandlingar som påvisade att han var minderårig hade det kommit fram under asylansökan. Inte vid en domstolsförhandling som gällde något helt annat.
  Ergo är handlingarna förfalskningar och skulle förkastats vilket ledamöterna i rätten borde insett.
  Därför ska dessa ledamöter som satt som domare vid denna förhandling få sparken för inkompetens och statsministern borde avgå för att han tillsatt så korkade domare som inte kan tänka längre än näsan räcker.
  Vilket bara tyder på att de är socialister och som vi alla vet är socialister per definition idioter.

  54
 4. Undrar om det kommer bli populärt att uppge att man är äldre än vad man är, begå brott, få skadestånd för man uppgett fel ålder? Misstänker det är många som kommer tycka det är värt att sitta av några år för de pengarna. Och eftersom det är Sverige kommer man i så fall även låta det pågå år efter år utan att man gör någonting.

  57
 5. Det verkar ha blivit fel hela vägen.Det började med Migrationsverket som ”gissade ”åldern på denne guldklimp.Sedan har han gått igenom flera instanser i samhället utan att någon har kollat upp om dessa uppgifter stämmer.Han sitter häktad under lång tid och ingen och tydligen allra minst han själv har försökt ändra den felaktiga åldersuppskrivningen.Sedan blir det plötsligt drag under galoscherna och ett födelsebevis uppenbarar sig från Syriska myndigheter.Gossen blir då rikligt belönad för att allt är så klantigt skött från alla håll.Han har knappast lidit någon nöd på vilohemmet så det är ett oskäligt skadestånd han får.Lagar måste ändras så det är möjligt att döma fullfjädrade våldsverkare även från 15 års ålder.Det går så bra att ändra lagar i vissa fall och i andra fall malas det på i åratal.En 🌹 ros får Sandor av mig för hans civilkurage …..

  77
 6. Citat ur Justitiekanslern: Enligt Justitiekanslerns praxis bestäms ersättningen för lidande i normalfallet till 30 000 kr för den första månaden. Ersättning utgår med 20 000 kr för varje ytterligare månad fram till och med den sjätte månaden och därefter med 30 000 kr per månad till och med den tolfte månaden. Därefter ökar ersättningen successivt ju längre frihetsberövandet har pågått.slut citat.

  Låt oss räkna 20 + 100 + 180 då är vi uppe i 300000:- så fyra månader till skulle alltså vara värda 135000 i månaden för att komma upp i 840000:-

  Han borde väl ändå fått ett straff på några månader säg fyra, och då hade skadeståndet högst blivit 300000:- även detta orimligt.

  Med sådana beslut blir vi skattebetalare hånade och spottade på.

  67
 7. Jag gillar ditt initiativ Sandor Herold! Det borde vara fler som gör samma sak! Mari Heidenborg är skyddad rent lagligt och som tjänsteman ansvarsbefriad! Men som Pettersson skriver så ska vi nog kraftsamla oss på de som stiftar lagarna. Eftersom vi har ett system där förövaren prioriteras och brottsoffret får ta ”smällarna”; så bör vi nog också försöka ge vår ”kompetente” justitieminister en rejäl spark i den bakre delen. Då om förr – kanske han vaknar upp ur sin ”törnrosasömn”?

  68
 8. Tror knappt att en oskyldigt dömd hade fått denna ”belöning” Denna kärring bör åtalas och sparkas.

  91
   • Kan vara att hon följt lagen men som alltid finns det sätt att vrida och vända på lagen och hitta kryphål. Ska det med automatik betalas till multikriminell som inte är svensk medborgare och har en utvisningsdom på sig? Måste det vara en summa som motsvarar 60.000:- /mån för en som saknar inkomst i övrigt?

    25
   • Kan inte finna några lagar som om detta, allmän praxis brukar det heta
    Hon vill bara visa hur GOD hon är

    16
   • Regler om det allmännas (staten eller kommunen) ansvar för skadestånd finns i 3 kap. 2 § skadeståndslagen. Enligt denna bestämmelse ska staten eller en kommun ersätta personskador, sakskador, förmögenhetsskador och kränkningar i vissa fall, som vållats genom fel eller försummelse vid myndighetsutövning.

 9. Helt rätt. Hon skall avskedas. Begå brott och inte ens vara svensk medborgare får fantasibelopp.
  Vilka brottsoffer kan få dessa belopp.

  119
 10. Att betala 840.000 kronor i skadestånd till en skyldig våldtäktsman är vansinne. Pengar har ett värde för dem som betalar skatt.

  Det är dessutom fullständigt orimligt att den dömde gärningsmannen får flerdubbelt högre skadestånd än de offer han torterade och våldtog.

  Att skadeståndet inte går att komma åt för Kronofogden är också väldigt märkligt.

  Nu tror jag inte Justitiekanslern gjort något olagligt, men varför ändras inte lagarna?

  115

Kommentera