Stäng

”Kliv fram Löfven – inlägg på Instagram räcker inte”

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven (S) har hållit en anmärkningsvärt låg profil angående händelseutvecklingen i Afghanistan och nu är det dags att kliva fram, skriver Emma Høen Bustos på DN:s ledarsida.

Sverige har varit närvarande i Afghanistan i nästan 20 år och sedan 2013 är Afghanistan det största mottagarlandet för svensk bistånd, skriver Høen Bustos, som förutspår att talibanernas maktövertagande kommer att påverka migrations- och säkerhetspolitiken framöver. ”Ändå begränsar sig statsministern till ett par inlägg på Facebook och Instagram”.

Jonna Sima på socialdemokratiska Aftonbladet skriver att det är svårt att inte hålla med kritikerna som menar att regeringen agerat senfärdigt kring tolkarna och andra lokalanställda i Kabul.

”Ansvaret för de tolkar som har arbetat för Sverige och den lokalbefolkning som varit anställda på den svenska ambassaden borde ha hanterats bättre.” Sima skriver också att regeringen har gett tusentals ungdomar från Afghanistan en chans till ett bättre liv i Sverige, och att det är något som många borde tacka ”modiga miljöpartister” för.

-Pettersson säger att statsministern håller stilen, för sent, för lite och felaktigt…

josephzohn | licensed under CC BY-ND 2.0

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “”Kliv fram Löfven – inlägg på Instagram räcker inte”

 1. Jag tror att han förbereder sig på att abdikera inför valet -22,må frid
  vila över hans minne,den uslaste statsminister genom tiderna tillsammans
  med Palme och Ruinfelt.

 2. Inte för jag är någon supporter av Steffe lille, men hans företrädare Reinfelt, Björklund, Lööf och Hägglund gjorde inte heller vad de lovade före makttillträdet.

  Våra senaste regeringar har tagit för mycket hänsyn till medias åsikter.

  21

Kommentera

%d bloggare gillar detta: