Stäng

Sandor om våldtäktsarabens skadestånd

INSÄNDARE. Till Justitiekanslern

När man trodde att man läst och hört det mest bisarraste händelserna inom svenskt rättsväsen så dyker beslutet om att JK beslutat att tilldela en syrisk våldtäktsman ett skadestånd på 840 000 kr för att denne visade sig vara yngre än han först uppgett och därför fått ett för långt straff i Malmö Tingsrätt.

Ali Al-Alis 14 månader i fängelse är värt 840.000 kronor.

För dom 14 månader som han avtjänat får han alltså 60 000 kr i månaden. Inte en dålig betalning för den 17 timmar långa kidnappningen som innehöll upprepade våldtäkter och misshandel av den 20 – åriga kvinnan som var offret för Mohammad Al Ali och hans bror Ali Al-Ali samt Adam Hamlaoui.

Ali Al – Ali kommer att bli utvisad, om han nu blir det återstår att se, och lämnar alltså Sverige på skattebetalarnas bekostnad som en förmögen ung man tack vare JK,s vansinniga beslut.

Tack vare JK så har det med all önskvärd tydlighet bevisats att det är mycket lönsamt att komma till Sverige och kidnappa och våldta svenska kvinnor. Vad som också bevisats är att JK inte ser så allvarligt på våldtäkter enär en känd figur inom denna myndighet också friades från våldtäktsmisstankar för en tid sedan.

Al – Ali har redan innan den aktuella kidnappningen en lång kriminell meritlista bakom sig och tydligen så är han något av en kidnappningsexpert då han tidigare bl a kidnappat en taxichaufför.

Det värsta och kanske mest horriblaste inslaget i denna historia är att Al – Alis skadestånd är enligt lag skyddat från allt vad indrivning heter. En normal och sunt tänkande människa reagerar således omedelbart på så vis att han påpekar att eventuellt skadestånd till den våldtagna och skändade kvinnan naturligtvis skall betalas från dom 840 000 kr som utbetalats till gärningsmannen.

Men se, svensk lag förhindrar detta! Svensk lagskyddar även i detta fallet gärningsmannen och tillvaratar dennes väl och ve även här. Ett eventuellt skadestånd till kvinnan kommer alltså återigen svenska skattebetalare att få betala. Likaledes får vi skattebetalare bekosta gärningsmannens advokatkostnader och rättegångskostnader.

Så Al – Ali, ett stort grattis till dig för att du och din bror och hela familjen valde rätt land att ”fly” till från Syrien. Här finns ett rättsväsen som i första hand ser till gärningsmännens intressen och verkligen ser till att dessa inte behöver lida någon nöd när dom avtjänar sina ”straff” på ett svenskt vilohem där alla tänkbara bekvämligheter finns.

Inte heller behöver den stackars gärningsmannen tänka på sin framtid när han blir fri utan han blir mer eller mindre en välbärgad man och som i Alis fall kanske även ekonomiskt oberoende för resten av sitt liv.

Tack vare en kidnappning och våldtäkt begånget i det land som han och hans familj ”flytt” till undan våld och förföljelse.

I Syrien hade nog ett liknande brott inte belönats med 840 000 kr utan snarare en snara runt halsen.

Till JK och dom politiker som stiftat dessa vansinniga lagar skulle jag vilja säga några väl valda ord men jag nöjer mig med att sådana som ni är bara värda ett stort förakt.

Detta fall är hittills enligt min mening det mest horribla och skrämmande som jag i varje fall kommit i kontakt med men det är väl bara en tidsfråga innan något ännu värre dyker upp.

Sverige är med all säkerhet ett av dom sjukaste länderna som finns på denna planet och under den glänsande ”demokratiska” ytan stinker det värre än i en burk med surströmming.

Till sist en fråga till JK, den eller dom som står bakom beslutet om skadeståndet på 840 000 kr i detta fallet, hur många av er har ett förflutet som intagen på Beckomberga mentalsjukhus eller någon annan liknande anstalt? Samma fråga kan också ställas till visa personer som jobbar på Regeringskansliet. Ingen nämnd och ingen glömd.

Sandor Herold, Malmö

27 reaktioner på “Sandor om våldtäktsarabens skadestånd

  1. Nädu, just detta är inte regeringens ansvar. Lagarna stiftas av riksdagen och tolkas av domstolarna, det verkar vara allvarliga skador på båda institutionerna. Detta är snarare en konsekvens av kriminologins tes om att det är mest synd om brottslingen, en postmodernistisk vänsteridé.

 1. Skadestånd i alla ära men 60000 per månad?
  Hade han fått böter så hade väl dagsboten varit 50:-
  Om vi utgår från 50 x 30 x 14 = 21000:- en rimlig siffra, eller hur?

  Eller har de med svåruttalade namn en annan status i landet där alla är lika mycket värda?

  1. Enligt paragraf 7: Ersättning enligt 2-5 §§ lämnas för utgifter, förlorad arbetsförtjänst, intrång i näringsverksamhet och lidande. Han hade väl aldrig jobbat.

 2. Skadestånd för felaktigt frihetsberövande är inget konstigt. Det som gör det här fallet så skevt är att bedrägeriet med ålder är så utbrett att det är osannolikt att han verkligen var under 18.
  Dessutom är han utländsk medborgare och ska skickas tillbaka dit han kom ifrån efter utmätt straff. Är det då rimligt att lägga sig på normala skadeståndsnivåer?
  Hade det varit lite tåga i våra myndigheter hade de sett mellan fingrarna i detta fall. Det är viktigt att göra rätt mot sina medborgare, inte motborgare.

  16
  1. Jag tror det var Samnytt som citerade domen där de i princip avfärdar alla de (högst sannolikt) förflaksade dokument han skickat in. Inför resningen lyckades han prestera några till som inte heller bedömdes som särskilt trovärdiga, men då för de resonemanget att eftersom det är så många dokument så kanske han trots allt var 16 år… ???? Hål i huvudet.

 3. Förstår inte ”Rädd”:s kommentar!

  Går möjligen också ”Rädd” på höga bidrag från oss pensionärer?

  I så fall ska kanske ”Rädd” flytta tillbaks till sitt ideala hemland där han
  slipper få veta så typiska sanningar som ”Sandor” skriver?

  – eller är ”Rädd” bara hjärntvättad?

  TACK, ”Sandor” för alla dina fina texter!
  Jag läser dem med värme i hjärtat från dig!
  //”age”

  20
 4. Vansinnet i Abzurdien har inga gränser Sandor !
  Ena dagen heter det,att det är svårt att få fram uppgifter från dessa parasiters hemländer. Nästa dag är det tydligen enbart att slå en signal till Syrien,och bums dyker det upp 800.000 på kontot,hos ett kriminellt våldtäkts-baaarn !!

  21
 5. Inte skall Jag eller Sandor eller någon annan urinvånare behöva flytta till ett annat land för att våra politiker bedriver en fullkomligen huvudlös migrationspolitik, där de fortsätter offra sin egen befolkning till priset av andra. Stäng gränserna för invandring istället!

  22
 6. Fint
  först äldre sen yngre
  alla bidrag som han fått innan baseras på vad ??
  och det kan han ju inte heller bli återbetalnings skyldig till !!!
  Och vad skall man säga om den stackars tjejen/ kvinnan
  det är ett regelrätt hån mot offret.

  36
  1. Javisst, precis som lilla Ebbas pappa blev erbjuden hundratusen för
   att hans lilla dotter låg skändad och söndertrasad på Drottninggatan,
   det är skillnad på folk i Sverige, den som utför dom mest vidriga och
   uslaste brott som en människa kan utföra blir belönade av Svenska staten,
   medan en pappa som sörjer sin lemlästade dotter får ett hånfullt skadestånd
   på hundratusen, vad jag skulle vilja utföra mot dessa lägst stående varelser
   får man tyvärr inte uttrycka här!

   33
 7. Med en person med dessa ögon så kan man nog fastslå att pensionen är räddad för många framtida pensionärer och svensk industri och forskning kommer att får ett gigantiskt kompetensbidrag till sin verksamhet. Det var nog det som juristerna i JK avsåg med sitt skadestånd, måtte bara dessa förrädare brinna i helvetet på den yttersta dagen.

  39
 8. Tilläggas bör att denna unga entrepenörens fängelsevistelse också var ett rent helvete på jorden med 5 måltider per dag, eget rum, rena sängkläder, tillgång till gym, playstation osv. Plus att största delen utav de andra hotellgästerna pratar samma språk, så helvetet var ju lite mindre smärtsamt. Tack och lov så med friheten så kom också den rikliga ersättningen.. Så som i ofantliga andra fall så får vi väl hoppas att karma straffar denne individ i framtiden eftersom svensk lag inte vill göra det. Men tänk hur ivriga denne unge businessmans kompisar i hemlandet kommer bli när han berättar för dem att man får ENORM LÖN i Sverige om man våldtar kvinnor!!!! Om inte det får en ung arab att packa resväskan..

  48
 9. Det här borde vara en väckarklocka för att se över hur vissa lagar ska ändras med högsta prioritet.Det kryllar av avskum som är under 18 år och som är fullt kapabla till vilka illdåd som helst.Sänk åldersgränsen till 15 år åtminstone vid grova brott.Om man kan våldta,tortera,mörda och skjuta i så unga år så är man också fullt kapabel att ta konsekvenserna av sitt handlande.Betänk också vilka signaler man sänder ut med denna ”ersättning ”.

  70
 10. Detta måste vara 1:a gången som en invandrare säger att han är äldre än han är.
  Brukar alltid vara tvärt om. Hur fick de fram att han var yngre än vad han själv säger för det är nästa omöjligt att bevisa tvärtom. Största skandal i svensk rättsväsende. Pensionären som brutalt sparkades ned i Göteborg och miste synen på ett öga fick 75000 kr i skadestånd. Tydligen är svensk rättsväsende på förövarens sida. Helt rätt att de som dömt ”ett förflutet som intagen på Beckomberga mentalsjukhus eller någon annan liknande anstalt?”.

  71
  1. Ali sa att han var under 18 hela tiden men han fick åldern uppskriven av Migrationsverket.

   Så småningom ordnade Ali papper från Syrien som visade att han var under 18.

   24
 11. Det är naturligtvis upprörande med ett sånt skadestånd.
  Det beror på att lagstiftarna inte var tillräckligt framsynta. De var inte beredda på att inte veta gärningsmäns ålder.
  Lagen bör ändras.

  ”sjukaste länder som finns” tycker Sandor. Som EU medborgare kan Sandor flytta till nått EU land, som han inte upplever så dåligt.

  Att sen börja prata om Beckomberga är en väldigt låg nivå, på sätt och vis en lögn, då han antyder att lagstiftarna och myndigheter är mentalsjuka.

  2
  108
  1. Rädd:
   Stackars människa,jag har i åtskilliga kommentarer sökt få dig att förstå,att dina rader inte är speciellt genomtänkta.
   Dessutom får judina åsikter dagligen fler ”tummar ner”,än alla oss andra tillsammans….,
   Säger detta dig inget ?? );

   13

Kommentera

%d bloggare gillar detta: