Stäng

Resebyrån skapar falska covidintyg

BROTTSLIGHET. En resebyrå i Malmö misstänks utfärda falska covidintyg för utlandsresor. Överläkarens underskrift har kapats och kopieras in i nya intyg i flera månader. – Jag är oerhört bekymrad och förbannad över den totala respektlöshet som dessa kriminella visar gentemot sina medmänniskors hälsa, säger överläkare Simon Pålsson till Sydsvenskan, bakom betalvägg.

För att kunna flyga utomlands måste de som inte är fullvaccinerade kunna visa upp intyg på att man inte är smittad av covid-19. Nu misstänker polisen att en resebyrå i Malmö utfärdar falska intyg. Det innebär att malmöbor har kunnat resa utomlands trots att de kan ha varit smittade av covid-19. – Det pågår en förundersökning. Men mer än så kan jag inte gå in på det här. Vi måste först få klarhet i alla turer, säger förundersökningsledare Björn Gusérus.

Enligt misstankarna säljs reseintygen i samband med att en resenär bokar resan, till ett billigare pris än pcr-test eller snabbtest inom vården.

Nu misstänks resebyrån ha kapat flera olika läkares signaturer som de sedan kopierat över i de falska intygen – som inte har gått igenom ett laboratorium.

En av de överläkare som fått sin signatur kapad är Simon Pålsson, grundare av iDr-kliniken som finns i Malmö.

– Jag är oerhört bekymrad och förbannad över den totala respektlöshet som dessa kriminella visar gentemot sina medmänniskors hälsa och säkerhet, och att de använder mitt namn för att rättfärdiga sina brott. Det är mycket allvarligt, säger Simon Pålsson.

Intygen har blivit manipulerade så att de ser ut att komma från kliniken. Enligt polisens misstankar ska denna verksamhet ha kunnat pågå på resebyrån under flera månaders tid.

-Pettersson säger att ”Malmöborna” är driftiga, att förfalska ett test och sedan sätta sig på ett trångt flygplan tyder inte på någon högre begåvning, och jag misstänker att resebyrån inte säljer resor till Kanarieöarna eller Thailand utan mer exotiska länder…

Men det är bara en misstanke/spekulation.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Resebyrån skapar falska covidintyg

  1. Jag tycker vi alla reser oss upp och sjunger ”we shall overcome”.

    Varför är det mest invandrare som missköter sig?

    17

Kommentera

%d bloggare gillar detta: