Nätjättarna är farliga för demokratin

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. De stora nätjättarna, Google med YouTube, Twitter, Facebook med Instagram med flera är farliga för demokratinoch yttrandefriheten. Godtyckligt agerar de polis, åklagare och domstol. Allt i ett utan insyn och möjlighet att överklaga.

Världens nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga.

Några exempel: Pettersson är avstängd på Facebook för exakt samma innehåll som på bloggen, USA:s tidigare president Donald Trump är avstängd på Twitter och på Facebook för sina åsikter.

Däremot är det fritt fram för Irans högste ledare imam Sayyid Ali Khamenei att ha ett aktivt Twitterkonto liksom talibanernas officielle talesperson. Kriminella muslimer verkar fridlysta där som här.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Nätjättarna är farliga för demokratin

 1. tveksam om man som pilitiker kan ge yttrande förbud. till andra politiker eller media . eller hota med andra repesalier ..
  då måste man ju se nät jättarnas censur som en frisk fläkt .
  åtminstånde så länge man inte tar order från myndigheter om vad som skall censureras. problemet är väl att man kan inte hota nät jättarna med indraget press stöd ..men man försöker ju hitta andra möjligheter att censurera . som som förtal av död eller hets mot beklagansvärda grupper..?

 2. Nej det är det inte, folk som går på ensidig propaganda är eller kan vara farliga för demokratin.

 3. Hotet mot Demokratin i Sverige är tyvärr självvald .Om ett 8,6% parti kan lägga kontaktförbud på 30% av Sveriges röstande så har vi en mycket svag regering eller ett Demokratiproblem .
  Att kontaktförbudet formuleras av en maktberusad politisk broiler gör inte problemet mindre .
  Nu är det upp till oppositionen att de är värda att kallas opposition .
  Finns en del saker som tyder på att de inte är värda det epitetet.
  Debaclet med utrikesminister Lindes fejkade ryssar , och Sveriges biståndspolitik som försämrar säkerheten i världen , är två saker som man bör gå till botten med.
  Finns nog många gravade hundar i Sida,s verksamhet .

  13

Kommentera