EU:s ledning ökar budgeten med 30 procent för privatflyg

SKATTER & MILJÖ. EU: s institutioner kommer snart att kunna spendera miljoner till privata jetflyg för sina högsta tjänstemän. Även om EU lovar att minska utsläppen för att uppfylla sina klimatmål har Bryssel ökat det belopp som EU-topparna förväntar sig att spendera på ”lufttaxi”-flyg för tjänstemän till 13,5 miljoner euro, motsvarande 138 miljoner kronor, enligt ett dokument på EU:s anbudsdatabas.

Privat Jet av Wee in YYC. CC BY-NC-SA 2.0

Det nya fyraåriga kontraktet-som kommer att omfatta flygningar för Europeiska kommissionen, parlamentet, rådet och yttre åtgärder. Ersätter det befintliga femåriga arrangemanget som fastställer 10,71 miljoner euro som det maximala värdet som kan spenderas på privata jetplan mellan 2016 och 2021.

Läs mer på Politico.eu…

-Pettersson säger att samtidigt som vi knappt får köra bensin eller dieselbilar och får betala hutlösa energipriser på grund av höga skatter, sluta elda i spis och definitivt inte flyga på semester, så beslutar EU-kommissionen alltså att öka budgeten för EU-topparnas privatflyg med en tredjedel. Vilket givetvis vi får betala. En del tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “EU:s ledning ökar budgeten med 30 procent för privatflyg

 1. är det inte flyg skam som gäller .. detta kan ju inte svenska miljömupparna tolerera ..

  med dravlet om ungern och polen kan vi inte lägga ned EU.england har redan gått ur det verkar inte finnas någon samständighet någon stans

 2. Och de tror att undersåtarna kommer att rösta på dessa ÖVERSÅTAR! Fast tjänstemännen (politruckerna) är ju inte valda av någon!

 3. I sann kommunistisk anda säger kommissionen ”Rules Are For Thee, But Not For Me”. Tillhör man härskarklass så gör man.

  Här har man ett flygplan med fyra personer varav en passagerare när den vanliga medborgaren till nöds, för tillfället, kan packa in sig tillsammans med minst hundra personer i ett flygplan som inte släpper ut avsevärt mycket mer.

  11

Kommentera