Stäng

Hamas raketer mot Israel var krigsbrott

MELLANÖSTERN. Raketattackerna från Palestina mot Israel under eskaleringen i maj utgjorde krigsbrott, fastslår Human Rights Watch (HRW). Enligt Israel skickades 4 360 raketer mot landet, vilket ledde till 13 israeliska dödsfall, skriver BBC.

Steget Efter

Även palestinier dog till följd av raketer som slog ner på fel ställe. HRW konstaterar att raketerna inte går att styra, vilket gör dem livsfarliga när de riktas mot områden med civila. ”Att skjuta upp sådana raketer för att attackera civila områden är ett krigsbrott”, skriver HRW.

I en intervju säger Hamas talesperson att Palestina har ”rätt att försvara sig” mot Israel. Men samtidigt säger HRW-chefen i området, Eric Goldstein, att Hamas borde sluta att försvara sina ”olagliga raketattacker”.

Krigens lagar är skapade för att skydda civila, säger Goldstein till BBC.

-Pettersson är lite förvånad. Israel brukar alltid få skulden för allt, även för att ha Gaza under blockad trots att Gaza har gräns mot Egypten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Hamas raketer mot Israel var krigsbrott

 1. HRW såg det som ett krigsbrott eftersom mellan hälften till en tredjedel slog ner i Gaza och dödade mängder mer muslimer.
  Att 13 judar strukit med ser de inte som ett problem.
  Vilket kan tolkas av deras uttalande om att rikta dumma raketer som inte går att styra mot civila mål är ett krigsbrott, ergo om de var styrbara är det mindre risk att de hamnar i muslimska områden och dödar eller skadar muslimer.

 2. Har MP någon synpunkt på vad dessa raketer släpper ut i milljön? Bolund Märta någon kommentar?? eller när det i Palestina eldas bildäck och anläggs gräsbränder??

 3. Låt dessa två människo-avarter utrota varandra!
  Då blir världen så mycket säkrare och lugnare för oss andra normala människor.

  15
  7
 4. det är väl enklare att israel skjuter bort gasaremsan.
  det är fortfarande konstigt att man inte gort det redan..

  17
  3
 5. Kanske skall araberna byta taktik eftersom när Stenvi och Bolund får strypa alla drivmedel som de med kamelbroms agal runt sin keffiyeh, i stort har levt på får de sälja dadlar och kamelhjärna istället.
  Alternativet till deras flotta liv blir återgång till tält och råna sina grannar och inga billiga tjänare från Asien, de får börja jobba igen.

  13

Kommentera

%d bloggare gillar detta: