Greta Thunberg: ”Ingen tvingas ta ansvar”

KLIMAT & VÄDER. Igår kom FN:s klimatpanel, IPCC, med en ny rapport om den ”katastrofal” globala uppvärmningen. Inte många journalister och andra debattörer tar hänsyn till att klimatpanelen IPCC utgörs av regeringsutsedda representanter för FN:s medlemsstater. Det är alltså politiskt utsedda diplomater som ytterst bestämmer vad som ska stå i IPCC-rapporterna om det vetenskapliga kunskapsläget, kritiska rapporter kommer inte med i rapporten.

Jag tror inte många journalister eller andra debattörer har läst rapporten, jag har inte gjort det, utan de härmar varandra utan att dra egna slutsatser. Det verkar någorlunda klart att jorden blivit 1 (en) grad varmare sedan 1850, men vad säger att temperaturen i slutet på ”Lilla istiden” var den perfekta.

I klimatrapporten går det att läsa om stigande temperaturer och havsnivåer, samtidigt som extremväder kommer bli allt vanligare. Efter allt som nämnts i rapporten vill klimataktivisten Greta Thunberg nu att omvärlden ska rikta fokus mot det som inte än tagits upp i officiella rapporter, skriver SVT.

-Pettersson undrar vad Greta Thunberg gör under rubriken ”Vetenskap” i SVT, är Greta Thunberg forskare eller vetenskapsman med relevant utbildning. Har Greta och SVT läst rapporten? Jag menar att man ska lita på IPCC ungefär lika mycket eller lite som man ska lita på politiker i allmänhet och vara ytterst försiktig. Dock köper våra journalister okritiskt allt IPCC påstår.

IPCC rapporten är på runt 4.000 sidor med 12.000 vetenskapliga referenser. Det lyckades politiker, media och opinionsbildare läsa igenom och analysera på bara några timmar. Otroligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Greta Thunberg: ”Ingen tvingas ta ansvar”

 1. Säger denna stackars vilsegågna tösabit, hon som inte tog ansvar för att följa skollagen att närvara även fredagar.
  Eller gjorde hennes bokstavskombination henne sjuk på fredagar?

  10
 2. det är som Gillberg säger miljörörelsen har blivit en religös sekt där man föröker sälja in co2 eller klimatet bibliska översvämningar..
  när man granskar det närmare finns det innget som håller det är försäljare som försöker lansera något till valboskapen

  11
  • Var är hyckleriet? Greta kritiserar modeindustrin hårt. Hon varnar också för att modekampanjer, där företag framställer sig som bland annat hållbara och klimatneutrala, allt som oftast handlar om ren ”greenwashing”.

   Gröntvättning innebär att den som bedriver en verksamhet försöker skapa en bild, genom marknadsföring, att vara miljövänliga och då, genom kommunikation, belysa enskilda miljövänliga insatser. De kan framhäva någon miljöåtgärd de gjort, som dock kan vara obetydlig jämfört med andra miljöstörningar företaget orsakar. (från Wikipedia)

   • Vogue är en utpräglad mode tidskrift ifall du inte visste det.
    De lever på skiten som Greta kritiserar.

 3. Vi ska vara väldigt glada att medeltemperaturen har gått upp en aning sen mitten på 1800-talet. För annars hade vi fortfarande befunnit oss i ”den lilla istiden”. Inte så konstigt att tempen går upp när istiden tar slut.

  Förr offrade man till gudarna, i sin naivitet.
  Sedan kom bondfångeriet, också med tillhörande naivitet.
  Nu ska vi offra till våra nya ihop-ljugna domedags-gudar. Dvs. Globalisterna, Bilderbergarna, Triaterala kommisionen, IPCC, Rockefeller-gruppen, Al Gore, Greta och Bolund. Och vi är lika naiva, godtrogna och lättlurade som förr. De breda massorna betalar för att de redan snuskigt rika ska bli ännu rikare. Märkligt att vänstern hakar på detta imperialistiska tilltag.

  14
 4. Det märks att Greta skolkat från skolan för att strejka. Sedan när styr politikerna? Det är rikemansklubben med sina lobbyister som styr i väst. Om vi får en konservativ regering blir det i högre grad politikerna som styr.

  18
 5. Sveriges chefsförhandlare hos IPCC har de senaste 8 åren jobbat vid Miljödepartementet, bl.a. hos ministern Isabella Lövin (MP) och har en tvåårig utbildning från IIIEE vid Lunds universitet i miljöekonomi samt har nu titeln ambassadör. Återstår väl se om hon törs ta upp befolkningsfrågan vid kommande miljömöte i Glasgow – hittills har svenska regeringen vägrat detta vid olika internationella miljömöten.

  35
 6. I Sverige fick vi 2 grader kallare på 30 år när lilla istiden började. Det har varit varmare och kallare i Sverige många gånger. Det kommer alltid finnas katastrofer även om de blir mer sällsynta. Man är på en förståndshandikappad nivå. Ungefär som att gå ut idag och tjafsa om att det regnar och naturligtvis regnar det mer på vissa platser. På andra platser regnas det inte. Det är naturen vi har att göra med. Lägre solaktivitet etc. När jag tittar på satellitbilder på Google Earth så ser allt likadant ut som för 20 år sedan. Isen smälter inte bort och det varierar något år från år. Precis som det ska vara.

  45
 7. Varje dag fram till nästa val, kommer minst en rapport om jordens undergång, att framföras i SVT och TV4. Där med har valrörelsen startat.
  Nu gäller det att skrämma skiten ur mindre vetande kvinnor och män. (Och alla pervo)
  Den ena ”vetenskapliga” rapporten efter den andra kommer att framföras som absolut sanning. Allt enligt det vänsterliberala etablissemanget. Utan denna makt över okunniga individer utan egen tankeförmåga är slaget förlorat. Känslan kommer smygande att vi i själva verket har förflyttat oss 500 år tillbaka.

  38
 8. Det är lika mycket vetenskap i Greta som det är riktig journalistik hos SVT, att SVT vill gå ner sig/göra bort sig på det viset.

  48
 9. När de tar in guru Greta under Vetenskap så förstår man att det finns inte många hjärnceller som fungera på dessa PK klimatextremister som tillåter detta.

  60

Kommentera