Katolsk präst mördad av afrikan som inte utvisades efter mordbrand

UTRIKES. En katolsk präst har mördats i västra Frankrike, uppger inrikesminister Gérald Darmanin. ”Allt mitt stöd för vårt lands katoliker efter det dramatiska mordet av en präst i regionen Vendée. Jag beger mig dit”, twittrar inrikesministern.

Emmanuel Ndayisenga, 40 år, kom från Rwanda till Frankrike som flykting 2012, för ett år sedan satte han eld på katedralen i Nantes och nu kom han in på polisstationen och anmälde att han mördat en katolsk präst.

En man som misstänks för att ha legat bakom katedralbranden i Nantes i fjol tros ligga bakom mordet, enligt en person som är insatt i brottsutredningen.

Enligt uppgifterna kom den misstänkte själv till polisen i staden Mortagne-sur-Sèvre och meddelade att han hade dödat en präst.

-Pettersson misstänker att om detta nämns i svenska medier kommer det inte att nämnas att mördaren är från Rwanda.

***

TIDIGARE 2021-07-27. Afrikansk migrant har erkänt mordbranden på katedralen i Nantes

BROTTSLIGHET. En 39-årig afrikansk migrant från Rwanda erkänner att han satt eld på katedralen i franska Nantes. Han var volontär vid den gotiska katedralen och var ansvarig för att stänga den kvällen då branden uppstod, den 18 juli.

Branden startade på tre olika ställen i byggnaden och efter en analys har gått att konstatera att mordbrand är den troliga orsaken till branden.

– Han ångrar sitt agerande. Min klient är fylld av ånger, säger advokaten Quentin Chabert.

Afrikanen riskerar tio års fängelse och stora böter om han döms.

Daily Mail…

-Pettersson misstänker att om detta nämns i svenskmedia kommer det inte att nämnas att han är en afrikansk migrant…

***

TIDIGARE 2020-07-19. Afrikansk migrant misstänkt för mordbranden mot katedralen i Nantes

BROTTSLIGHET.  En 39-årig man har gripits i samband med en brand i katedralen från 1400-talet i den franska staden Nantes som blåste ut målade glasfönster och förstörde den stora orgeln, rapporterar The Star. 

Mannen, en rwandisk migrant, arbetade som volontär i katedralen och hade ansvaret för att stänga och låsa byggnaden på fredagskvällen, enligt åklagare Pierre Sennes.

Sennes sa att mannen i häktet hölls för att reda ut inkonsekvenser i sitt schema.

Han sade på lördagen att tre bränder hade startats på platsen och att det inte fanns några tecken på inbrott.

Branden började på lördag morgon, uppslukade insidan av den gotiska strukturen i lågor. Det tog flera timma för brandmännen att få branden under kontroll och det var helt släckt på eftermiddagen.

-Pettersson säger att majoriteten av befolkningen i Rwanda är kristna, men ungefär fem procent är muslimer…

  • TIDIGARE 2020-07-18. Katedralen i franska Nantes brinner, tros vara anlagd

UTRIKES. Det har brutit ut en stor brand i den berömda katolska katedralen i Nantes i västra Frankrike. – Branden är inte under kontroll, den sprider sig, uppger räddningstjänsten för nyhetsbyrån Reuters

Katedralen i Nantes. Byggandet av katedralen inleddes år 1434 på platsen för en romansk katedral och tog 457 år att avsluta, med fullbordan 1891. Wikipedia.

 

Den 15 april 2019 utbröt en katastrofal brand i katedralen Notre-Dame i Paris, som bland annat fick kyrkans spira att kollapsa.
UPPDATERAT: Branden i Nantes tros vara anlagd. Åklagare har inlett en förundersökning om brott eftersom eldsvådan tycks ha börjat på tre platser. Räddningstjänsten säger att branden är under kontroll.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Katolsk präst mördad av afrikan som inte utvisades efter mordbrand

  1. SvT rapporterar kortfattat om mordet, inklusive katedral-branden. Inga andra detaljer rapporteras. Som vanligt.
    En upplyst och observant nyhets-konsument lägger dock snabbt ihop ledtrådarna och fyller själv i de strategiskt utlämnade detaljerna. Man kan ju inte begära att Svt, med sin ynkliga budget, har råd att spendera tid på att skriva en grundlig artikel.

    17

Kommentera