Stäng

Ghassan Abdo döms för dödsmisshandel av Bahaa Kolagha

VÅLDSVÅGEN. Nyköpings Tingsrätt, mål nummer B 1457-21, dömde idag Ghassan Abdo till tre och ett halvt års fängelse för vållande till annans död och grov misshandel.

Ghassan Abdo, misstänkt för mord. Foto: Polisen

I domen skriver tingsrätten att Abdo blev angripen av Bahaa Kolagha, Abdo ska, enligt domen, ha blivit slagen. Vid bråket skar Abdo den 27-årige Kolagha med kniv i låret, vilket orsakade de skador som han senare avled av.

Enligt tingsätten är det inte sannolikt att Ghassan Abdo hade för avsikt att döda Bahaa Kolagha eftersom att han knivhögg honom just i låret. Abdo döms dock inte för mord. Tingsrätten skriver dock att Abdo visat särskild hänsynslöshet i sitt agerande.

-Pettersson säger att herr Abdo är ute efter drygt två år och kan fortsätt sin karriär och utvisning var inte aktuellt, Abdo har syriskt och svenskt medborgarskap. Hur han fått det svenska medborgarskapet är obegripligt eftersom han behöver tolk på kurdiska-khormani.

***

TIDIGARE 2021-07-16. 27-åring höggs ihjäl på badplats, kurdisk syrier åtalas för mord

VÅLDSVÅGEN. En 32-årig man har åtalats för mordet vid en badplats i den sörmländska idyllen Malmköping tidigare i år. Mordet skedde på eftermiddagen den 21 april, då offret, en 27-årig man, enligt åtalet knivhöggs i låret, vilket ledde till att han förblödde.

Den misstänkte, Ghassan Abdo, född 1989, har tolkbehov på kurdiska-khormani och är medborgare i Syrien och Sverige. Abdo greps i en bil inom en halvtimme efter att polisen kommit till platsen.

Nyköpings tingsrätt mål B 1457-21: Ghassan Abdo har uppsåtligen dödat Bahaa Kolagha genom att hugga en kniv i Bahaa Kolaghas lår. Knivhugget har orsakat en skarpkantad sårskada på högra lårets insida med en sårkanal som gått ned på djupet i lårets muskulatur med skada på lårbenets artär och ven samt en av lårets ytliga vener. Orsakad skada mätte ca 11 cm i längd och ca 14 cm djupt, snett uppåt. Skadorna har medfört förblödning, vilket orsakade Bahaa Kolaghas död. Den ovannämnda gärningen har i vart fall varit livsfarlig och Ghassan Abdo har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utdela ett hugg med en kniv, vilket medfört synnerligt lidande för Bahaa Kolagha. Ghassan Abdo har åtminstone av oaktsamhet orsakat Bahaa Kolaghas död. Vållandebrottet är grovt då det är ett resultat av uppsåtligt utövat våld och då Ghassan Abdos agerande har inneburit ett medvetet risktagande av allvarligt slag.

-Pettersson säger att vi har haft knivförbud i Sverige sedan 1988 men jag tror inte knivmorden minskat så det måste bero på något annat…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Ghassan Abdo döms för dödsmisshandel av Bahaa Kolagha

Kommentera

%d bloggare gillar detta: