Misslyckad rekreation

”Jag har egen lägenhet, praktik, och jag tränar”. Orden framförs av en ung man som 2013 intervjuades i SR om sin bakgrund som kriminell. Hur gick det sen?

Debatten om hårdare straff rasar vidare, liksom frågan om sänkt straffålder. Om man skulle få längre straff skulle man bara bygga upp ett ännu större hat mot polisen och samhället. Så fortsätter den unga mannen i SR:s intervju 2013.

Den 2:a augusti i år besköts en bil i Upplands-Bro av två gärningsmän på moped. I vad som polisen tror var ett misslyckat rånförsök utsattes en småbarnsfamilj för denna beskjutning.

Nu framkommer uppgifter om att en av de maskerade och beväpnade rånarna var samma unga man som 2013 förklarade för SR att han lämnat den brottsliga banan bakom sig.

För den som vill kolla sanningshalten i dessa uppgifter återfinns numret till domstolsprotokollet i bilden ovan.

Klart man innerst inne önskar att unga människor aldrig ger sig in på brottets bana, men de som inte klarar trycket önskar man ändå lycka till när de inser sitt misstag och vad det innebär för framtiden.

Många lyckas, men många misslyckas och faller tillbaks i det destruktiva liv som det innebär att vara kriminell. Den unga mannen från 2013 är en av dem.

6 thoughts on “Misslyckad rekreation

 1. Det handlar nog bara delvis om straff. Det handlar nog lika mycket om att när de är inlåsta, kan de inte utsätta en allmänhet för fler brott den tiden. Alltså befria samhället från så många rånare, mördare, tjuvar som möjligt. Därför ska utvisning användas så ofta det är möjligt. Dra även in ev. utgivna svenska medborgarskap om de ägnar sig åt kriminalitet, för att sedan utvisa. Är de inte mogna att vistas i ett demokratiskt samhälle ska de förvisas till det land de kom ifrån. Sverige ska inte importera kriminalitet, vilket verkar vara myndigheternas avsikt ibland.

 2. Svenskt namn, både förnamn och efternamn. Profilbilden på Facebook är talande – ett golv översållat med 500 kr-sedlar. En skrytsam skitstövel alltså. Den andre skitstöveln, hans rånarkompis, är i alla fall med säkerhet importerad, – dömdes för över två sedan han till utvisning, men är kvar. Båda begärs nu häktade med skälig misstanke för: – försök till mord, försök till grovt rån, samt grovt vapenbrott.
  Mer på Flashback:
  https://www.flashback.org/t3345476p15

  25
 3. Journalister är otroligt naiva känslomänniskor vilket också förklarar varför de oftast är röd-gröna.

  48
 4. Självklart hade en ordentlig inlåsning gjort hans liv värre, det är liksom idén med fängelsestraff

  43
 5. Den ”unge mannan har egen lägenhet, praktik och tränar…”
  För det första så är det väl tveksamt om det verkligen är en man? Av namnet att döma så är det mest troligt att det rör sig om en importerad skitstövel!
  Och för det andra så påstår han att han har ”egen lägenhet”
  Var har han fått den ifrån? Det är mina pensionspengar som har finansierat det utländska asets boende! Pengar som jag vill ha tillbaka!
  Och vad är det han tränar på? Att bli ännu mer kriminell behöver han väl ingen träning till, möjligen träning att bli rumsren kanske, men det är väl också en omöjlig uppgift för aset!

  63

Kommentera