Är de Afrikanska brasorna bättre för klimatet

På NASAs brandinformations sajt FIRMS , som visar var de brinner, runtomkring hela klotet har jag tagit skärmdumparna nedan. Det är lika stora områden, se skalan nere i vänstra hörnet. De bränder som PK-media rapporterar om är väl främst Grekland – Turkiet – Italien (första bilden) och sedan Har PK media en klimatskräckkärlek till bränderna i Sibirien, (andra bilden) Men inte ett ord om de Afrikanska brasorna! Varför undrar man? Tycker PK media att de Afrikanska brasorna äro mindre allvarliga än de Grekiska brasorna tex?? Släpper inte de Afrikanska brasorna ut samma ”klimatkatastrofala” gaser som de Grekiska – Turkiska brasorna ??

Kolla även på de katastrofala brasorna i Kalifornien, HÄR

6 thoughts on “Är de Afrikanska brasorna bättre för klimatet

 1. det är ju så att afrika har altid kört med svedjebruk.? och man frogör ju då näringsämnena. man utarmar jorden..greta grötskalle i sin film glömer fulständigt röterna som fins kvar i jorden och blir så förvånad eller inte förstår att det tar en viss tid innan dom ruttnar och när bom gör det avger dom Co2 under längre tid .?
  man saknar helt enkelt förståelse för den cirkulation sol vatten = kol väte..? eller kol väte + syre = energi co2.
  miljömupparna var viksom borta på den lektionens i skolan.

  10
 2. Det är som vanligt som så att media bara kan fokusera på en sak, bränder som så att säga ”syns” är ett problem medan dem som äger rum långt bort förtigs!
  Samma sak med ”smältande isar, isar som växer passar inte in i nyhetsrapporteringen.
  Du ska för övrigt inte använda plastkassar eller sugrör av plast, om vi alla slutar med det här i västvärlden så blir haven rena, att man i delar av Afrika och Asien använder floder och vattendrag som soptippar hör överhuvudtaget inte till debatten!

  13
 3. Trots SIDA’s storvulna planer så pågår svedjebränning som vanligt i Afrika, och allt som oftast utan kontroll och det urartar i stora bränder.

  Det är tyvärr i de flesta länder i denna stora världsdel ett fåtal som får utbildning och de gör som svenska styresmän struntar fullkomligt i folket.

  16
 4. Du Justin vad baserar du ditt inlägg? Källor som avslöjar Pettersson.

  Do you know what they called a man with a small dick? Just.in

  4
  1
 5. Alla vet att muslimer tycker och att kasta sten och elda. Hur många av dessa brasor i kristna länder har muslimerna tänt på? Väldigt många är min gissning.

  27
 6. Väljer att lita på Pettersson, I detta fallet är det väl mest PK att skriva om det brinner i Europa (ej EU) eller Amerika. Om de svarta eldar bush och koskit kommer väl miljöpartister och kommunister be dem ”fly” till mitt land!
  // Johansson

  18
  2

Kommentera