Stäng

Ett barn – flera föräldrar

Ett barn ska ha rätten till fler än två juridiska föräldrar. Det menar Deidre Palacios, ordförande i RFSL och politiskt engagerad i Feministiskt Initiativ.

Lagstiftningen har inte hängt med, menar Palacios och tillägger att den utgår från att ett barn ska ha rätten till högst två föräldrar.

Hon hänvisar till Kanada där ett barn kan ha så många som fyra föräldrar och givetvis riktar sig denna uppmaning till främst hbtq-personer som engagerar donatorer för att på så vis få egna barn.

DN

Det vi inte får läsa i debattartikeln är de givna frågorna. Innebär fler föräldrar att samtliga ska ges rätten att vabba, till föräldrapenning, familjevecka och vad blir då kostnaden för oss som arbetar och betalar skatt?

Lite om denna vänsterpolitiker.

2014 ingick hon i en Facebook-grupp som ville stoppa det organiserade tiggeriet.

Hon vill se att permanenta uppehållstillstånd görs till huvudregel.

2018 ingick hon i en grupp som skänkte 100 000 kronor till nyanlända och asylsökande hbtq-personer.

6 reaktioner på “Ett barn – flera föräldrar

 1. Jag trodde jag sett och hört alla galenskaper tidigare, men fler än två föräldrar anser jag är det värsta.

  15
 2. Tänk vårdnadstvister och andra processer runt barnet. Utvecklingssamtal etc om alla bestämmer sig för att ta del av barnets liv. Två heterosexuella föräldrar räcker gott!

  18
 3. Varför bry sig om en galenpannas åsikter! Det finns ingenting värre för en person än att bli totalt nonchalerad! Låt henne bli totalt nonchalerad!

  19
 4. Här har vi ännu en flumidiot. Ett barn har två föräldrar nämligen far och mor. Man och kvinna. INGET ANNAT

  18
 5. Palacios? Är det ytterligare en av de chilenska kommunisterna som Palme släppte in som försöker utplåna konungariket?

  23
  1. Från Riksdagens dokument,
   Motion 2012/13:Sf389 av Valter Mutt (MP) ”Garantipension för återvändande chilenare”: ur texten: ”1973 bodde i Sverige cirka 90 personer med chilensk bakgrund – ldag bor cirka 50 000 chilenare i Sverige.”

   10

Kommentera

%d bloggare gillar detta: