Stäng

Att fika med Jimmie är att fika med homofober

Alice Bah Kuhnke är miljöpartist och europaparlamentariker, hon använder bland annat sin tid som skattefinansierad politiker till att vara invigningstalare på Stockholm Pride 2021, där hon ägnar sig åt att svartmåla SD och hela borgerligheten. Bah Kuhnke och Stockholm Pride i partipolitisk färg och misstänkliggör alla, även hbtq-personer, som vill byta regering!

Så det som påstår att Pride är opolitiskt och inkluderande kan glömma det. Pride är en extrem vänsterrörelse.

Texten är Alice Bah Kuhnkes invigningstal vid Stockholm Pride 2021

”Hade jag förstått hur snabbt det skulle gå att förstöra det som jag värnade allra mest, då hade jag gjort mer motstånd tidigare”.

Så sa den polska människorättsadvokat jag träffade på Bryssel Pride för flera år sedan och jag har ofta upprepat hans ord. ”Hade jag förstått…”, ”…hade jag gjort mer motstånd tidigare ”.

Jag vet att vi är många som lika mycket som vi glatt oss inför Stockholm Pride, också lever med en konstant oro, som sitter som en klump i magen som växer sig större och tydligare för varje nytt överfall, varje ny misshandel, varje ytterligare dödad… Vi är oroliga därför att vi förstår. Men gör vi tillräckligt motstånd?

I bland låter det som att kampen för hbtqi-frågor har varit ett långt segertåg. Som om hbtqi-personer bara får fler och fler rättigheter och större och större friheter ju längre tiden går. Nästan som av sig självt.

Underförstått är att hatet och diskrimineringen mot homosexuella, bisexuella, transpersoner, intersexpersoner och queera inte bara hör till historien utan även är på god väg att förpassas dit. Som att dagens homofobi och transfobi bara är skuggor som försvinner när framtiden gryr.

Målar man sin verklighetsbeskrivning så, är det lätt att dra slutsatsen att Prideparader och hbtqi-aktivism inte längre behövs.

Den bilden är inte sann.

Rätten att gifta sig, att adoptera barn, att genomgå könsbekräftande vård eller rätten att få gå i en Prideparad i sin egen hemstad. Det är inte rättigheter som kommit gratis. Det är inte förändringar som skett av sig självt. Det är tillstånd av rättigheter och friheter, som måste vinnas om och om igen.

”Hade jag förstått hade jag gjort mer motstånd tidigare.”

För att veta vart vi ska måste vi förstå var vi kommer ifrån. Och för att lära oss av historien så måste vi uppmärksamma och synliggöra den. Vi måste minnas Eva-Lis Bengtsson som grundade Sveriges första organisation för transpersoner redan 1964. Vi måste minnas kvinnorna som organiserade sig i Lesbisk Front i Sverige 1975. Vi måste minnas ockupationen av trappan hos Socialstyrelsen 1979.

Och vi måste minnas alla de som kämpade i motvind när aids-epidemin skapade stigma och nytt förtryck av hbtqi-communityt. Vi borde också resa ett minnesmärke i Sverige över aids-epidemins alla offer. Tusentals människor har dött i aids i vårt land. Liknande minnesmärken finns i bland annat New York och i Amsterdam. Självklart ska också vi ha en plats att gå till för att uppmärksamma och lära av vår historia och för att minnas alla dom som dog och dom som kämpade emot.

I dag är våra största motståndare auktoritära och förtryckande ideologier. Dom finns överallt i hela världen men de kommer inte med något nytt.

Homosexuella gasades till döds i Hitlers Tyskland. I Fidel Castros Kuba sattes homosexuella i “utbildningsläger” så sent som på 1970-talet. Och i den rasistiska Apartheidregimen i Sydafrika förtrycktes också hbtqi-personer, med omskolningsanstalter och fysiska ingrepp mot människors vilja. Kina, Ryssland, Iran, Uganda, listan kan göras lång.

I dag blir transpersoner mördade i Turkiet, Ungerns antidemokratiska ledare Viktor Orban försöker förbjuda all kunskapsspridning om HBTQI vilket han kallar “homosexuell propaganda” och i Ryssland stryps sakta men säkert alla förutsättningar för organisering och Prideparader. Situationen är särskilt dålig i delrepubliken Tjetjenien, där homosexuella grips och torteras med elchocker. Det är samma gamla förtryck, i nya kläder. Det är samma homofobi och transfobi, bara nya förtryckare.

Här i Sverige begås årligen hundratals hatbrott mot hbtqi-personer. Inte minst internets mörkaste vrår har blivit en hemvist för hatet. Det finns inget vaccin mot utvecklingen som pågår. Men medicinen fortsätter vara den samma: Respekt, kärlek och solidaritet.

Det senaste året har varit ett särskilt bra år för att se tillbaka, för att minnas svunna tider. Många har suttit hemma under pandemin, fått sitt sociala umgänge avskuret och sina fritidsintressen begränsade. Andra har sett nära och kära försvinna bort när pandemin skördat sina offer.

Pandemin har sannerligen prövat oss alla. Men kanske särskilt våra äldre, som tidigt uppmanades att stanna hemma och isolera sig. Därför vill jag rikta mig särskilt till er äldre HBTQI-personer. Till er som kom ut i en tid när homosexualitet fortfarande räknades som en sjukdom och som med stigmatiseringen tvingades leva i ett smärtsamt utanförskap.

Och till er väldigt många äldre som aldrig kommit ut, men som före pandemin hade setts, i skymundan, där ni fann stunder av lycka och kunde vara er själva. För många av er har det senaste ett och ett halvt åren varit ett mindre helvete. Vi är många som ser er och som gläds med er när vaccinet nu ge er, och oss alla, friheter tillbaka.

Nu är vi förhoppningsvis på väg ut ur pandemin åtminstone rustade med kunskaper om den, men hur är det med den större krismedvetenheten? Är vi medvetna om vem och vilka rörelser som faktiskt hotar HBTQI-personers rättigheter och frihet? Eller låter vi oss förföras av vackra ord om respekt för alla människors lika värde?

”Hade jag förstått, hade jag gjort mer motstånd tidigare”.

Sverige må vara en av världens absolut bästa platser på denna jord att vara HBTQI-person på men vi är inte vaccinerade mot den värdekonservativa, inskränkta, antidemokratiska våg som drar över stora delar av Europa. Allt som ofta under täckmanteln att värna familjen och traditioner.

Som EU-parlamentariker, med ständiga flöden av rapporter och fakta underlag från 27 medlemsstater, är hotet mot HBTQI-personers möjligheter att leva i frihet utan förtryck, Ständigt närvarande.

Förra året presenterades EU:s första hbtqi-strategi. Det var en historisk dag efter mycket påtryckningsarbete. Nu pågår kampen för att de vackra orden ska bli till handling.

I våras drev jag tillsammans med andra progressiva politiker på för att utnämna EU till en frihetzon för hbtqi-personer. Vi lyckades och det blev en tydlig markering mot den polska regeringens hbtqi-fientliga politik och landets hbtqi-fria zoner som i dag täcker nästan en tredjedel av landets yta.

För en månad sedan fick vi också, efter mycket arbete, med oss en bred majoritet i EU-parlamentet för att fördöma den nya avskyvärda ungerska lagen som likställer homosexualitet med pedofili.

”Hade jag förstått hade jag gjort mer motstånd tidigare”.

Det är bara när vi är många, tillsammans, som vi är tillräckligt starka och kan slå tillbaka mot homofobin och transfobin. Det är därför alla vi som inte är HBTQI-personer men som är allierade med HBTQI-rörelsen, spelar roll. Hatet mot HBTQI-personer får inte begränsas till en fråga för de mest utsatta att själva ta kampen mot.

Tvärtom, frågan till oss alla är, vilket samhälle vill vi leva i? Kan vi acceptera att mänskliga rättigheter, medborgerliga friheter och likhet inför lagen är ett privilegium för några få, men inte för alla?.

”Hade jag förstått hade jag jag gjort mer motstånd tidigare”.

Jag har blivit uppmanad att inte bli för politisk i detta tal. Jag är dessvärre för gammal och för svart, toppat av att ha levt ett helt liv som kvinna för att inte göra det jag måste.

Om ett år är det val i Sverige. Då avgörs vårt lands närmsta framtid. Jag hoppas och tror att det finns tillräckligt många som förstår, att ett parti vars främsta företrädare har fascisten, homofoben och antidemokraten Viktor Orbans politik som ett ideal, är ett parti som ju mer makt det får, kommer att begränsa frihet efter frihet för alla som inte ryms innanför deras snäva ramar. Att fika med Jimmie Åkesson är att fika med homofober och transfober. Det är ingen gratis kaffe.

Det har varit en ära att få invigningstala, men det är ni som ska äras. Arrangörer, volontärer och mest av allt deltagare. Som ju gör Pride i världens vackraste huvudstad till vad den är. Kampen fortsätter. Och jag ser fram emot att föra den tillsammans med er. Vi förstår. Vi gör mer motstånd nu.

Alice Bah Kuhnke, europaparlamentariker, Miljöpartiet

Texten är Alice Bah Kuhnkes invigningstal vid Stockholm Pride 2021

-Pettersson säger att när Alice Bah Kuhnke skriver om hat och diskriminering av hbtq-personer så glömmer hon nämna de värsta, dem som Miljöpartiet och andra imorterar i miljoner och hänger bögar i lyftkranar.

Homosexuella avrättas av islamister i Iran och Miljöpartiet älskar islam och muslimer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Att fika med Jimmie är att fika med homofober

 1. När man ser hur dom breder ut sig så kan man tro att dom fått större
  rättigheter, men det är rättigheter som dom tagit sig, och våra mähän
  till politiker ställer givetvis upp, vad folket i gemen tycker det bryr dom
  sig inte om!

 2. En säker strategi för kvinnor att nå framgång är att plocka av sig kläderna och anspela på sex. Grattis till din framgång Alice.

 3. Det finns en fysisk naturlag, som lyder ungefär: En aktion följs alltid av en reaktion. Den är också tillämpningsbar i politiken. Problemet i detta landet är det långsamt uppvaknande folket. Men det kommer, var så säker.
  Jämför med Ungern. Efter långvarigt vänstersocialistiskt förtryck, reagerar man blixtsnabbt, mot vansinnigheter. Perversiteter stoppas effektivt. Det sticker naturligtvis i ögonen på Europas vänsterliberala patrask.
  I Sverige kommer det uppvaknande folket att inse vansinnet, med alla dessa hbtq perversiteter och rensa bort förespråkarna för perversa veckan.

  23
 4. Har svårt för Prides sätt att ställa grupp mot grupp .
  Det är en sorts rasism som MP är förtjust i.
  Men man får skaffa sig de vänner man kan få .
  Och de blir färre och färre för MP.

  38
 5. Men nog ger denna gatukorsade Miljöextremist,en tydlig bild av vart hennes parti strävar…..
  Med en *****-stjärnig varning inför nästa års val !

  28
 6. Kunkan är bara stor i näbben, när det handlar om Ungern och Viktor Orban,
  så har denne ledare folket i Ungern på sin sida, hur är det i Sverige Kunke,?
  Tror du att Stefan Löfven har Svenska folket på sin sida?? I så fall tror du
  väldigt fel, då hade vi inte behövt att importera hundratusentals människor
  som söker ett bättre liv varje år, utan det är för att regimen ska kunna hanka
  sig kvar, vilket jag hoppas dom misslyckas med.

  49
 7. De förstår nog inte vilken bomb som de håller på att färdigställa. Rabiata heterofober med radikala islamister kommer att sluta bra. Slutet kan bara bli ett; ett totalt ödeläggande av HBT[A – Ö]-maffian då islamister inte snackar utan handlar.

  Att ens försöka kombinera dessa två ytterligheters världsbilder tyder på idioti utan bortre gräns.

  41
 8. Är den här Blaha Klunke fullt tillräknelig egentligen,jag tvivlar starkt på det,en
  inkompetent Bolibompakärring som tär på den Svenska samhällskroppen,som hyllar
  den importerade brottsligheten,nä fy fan rösta på SD till nästa val så vi får bort parasiten.

  44
 9. Alice Bah har hög nivå självgodhet och obehagligt dålig självuppfattning. MP är det farligaste partiet, som håller på att inskränka friheten, dvs.all ekonomisk och fysisk säkerhet för allmänheten. Ett typiskt fascistparti, som likt kommunister hatar nöjda svenska medborgare, som tar sitt ekonomiska och sociala vardagsansvar.

  39
 10. Att uttala sig som Alice Bah Kuhnke är vad ex Miljöpartiet kallar hat,grov kränkning
  Men återigen skämmer hon ut sig och visar upp sin intelligens.
  Hoppas hon blir anmäld för förtal.
  Men miljöpartister och sossar verkar till skillnad från sverigedemokrater
  komma undan med sina ständiga kränkningar.

  48
 11. Jag skulle vilja ha en stor skattefinansierad tillställning för alla oss som får samhället att fungera. Vilka är vi då? Ja, det är vi små grå tråkiga medborgare som jobbar hela dagarna och hela livet. Vi är hetrosexuella så vi ser till att fylla på med barn som kan fortsätta där vi slutar. Vi går och röstar var fjärde år och gör kort sagt inte så mycket väsen av oss.
  Men tyvärr fungerar vänsterfeministernas samhälle så att de mest avvikande, mest kostsamma och de som tillför samhället minst, får mest resurser. Vi vanliga lönsamma och skötsamma får inget, eller bara lite.

  51
 12. Mats Skogkär skriver mycket bra om miljöpartiet i Bulletin: ”Sveriges skadligaste parti”

  ”Den kriminalitet som utgår från landets alla utsatta områden har nått en sådan omfattning att hela samhället påverkas. Att dessa getton vuxit fram är en följd av politiska beslut, av en ohållbar migrations politik. I den processen har Miljöpartiet spelat en avgörande roll. Men partiet har ingenting lärt.

  Den som idag letar bostad i någon av landets större städer – och många mindre – tvingas till andra överväganden än för bara tio år sedan:

  Hur stor är risken för den som bor här att hamna i skottlinjen i samband med en uppgörelse mellan kriminella, eller att skadas i ett bombdåd? Eller för den delen: risken för att komma ner till ett utbränt bilvrak när det är dags att ta sig till jobbet på morgonen?

  “Jag är bestört och förbannad över skottlossningen i Flemingsberg där två barn skadats”, kommenterade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi den senaste skottlossningen där oskyldiga – i detta fall barn på en lekplats – träffats av förlupna kulor.

  “Jag blir både chockad och arg över skottlossningen i Flemingsberg där två barn skadats”, ekade Stenevis språkrörskollega Per Bolund.

  Bestört och förbannad, chockad och arg. Slitna klyschor. Tomma ord så länge situationen inte förbättras. Men något måste politiker säga. Även denna gång.

  I stadsdelen Kronogården i Trollhättan var det oroligt natten till måndagen. Bilar och däck brändes, maskerade ungdomar sköt raketer mot människor och fordon, och kastade sten mot polisen.

  Numera går det knappast en dag utan att liknande händelser rapporteras.

  Kronogården är, till skillnad från Flemingsberg där barnen sköts, ett av landets totalt sextio utsatta eller särskilt utsatta områden.

  Så här beskriver Polisens Nationella operativa avdelning, Noa, vad som kännetecknar ett utsatt område:

  “I dessa områden finns en mängd riskfaktorer som kan leda till en bristande framtidstro såsom arbetslöshet, ohälsa och misslyckad skolgång. Riskfaktorerna kan även bestå i strukturella faktorer som bostadsområdets fysiska miljö och en upplevd oro bland etniska grupper då historiska och globalt aktuella konflikter ger lokalt avtryck. Därtill finns en stor riskgrupp med unga personer som lätt påverkas av normbrytande beteenden, ett stort antal kriminella aktörer och en genomsnittlig lägre kollektiv förmåga. Tillsammans resulterar detta i en kriminaliserandeprocess som med tiden får så stort genomslag att ett helt bostadsområde påverkas och en alternativ social ordning skapas.”

  Det kan sägas kortare. Så här: områden härjade av kriminalitet som bebos av en segregerad, fattig, etnisk underklass. Eller ännu kortare: getto.

  De flesta i Sverige bor numera inom skotthåll från en värld som de för inte så länge sedan bara kom i kontakt med genom dystopiska, amerikanska kriminaldramer som The Wire. Fiktionen har blivit verklighet.

  Den kriminalitet som utgår från dessa områden har nått en sådan omfattning att hela samhället drabbas. Värst utsatta är ändå de som bor där. Alla de vanliga människorna som bara vill leva ett liv i trygghet, ha ett jobb att gå till och kunna försörja sig och sin familj. Den stora majoriteten.

  Det är ingen slump som gjort att dessa områden vuxit fram i Sverige de senaste decennierna. Det är en följd av en högst medveten politik med oavsedda men förutsägbara effekter. En politik för vilken Miljöpartiet spelat en avgörande roll, till exempel genom migrationsuppgörelsen med alliansregeringen 2011.

  De särskilt utsatta områdena, med sin etniska underklass, är en direkt konsekvens av den migrations politik som förts och som Miljöpartiet drivit på för.

  Döva och blinda för konsekvenserna har partiet ingenting lärt.

  Miljöpartiet vill inte stoppa den ekonomiska migrationen till EU, de vill öppna lagliga vägar för den. Fattigdom eller snarare drömmen om ett bättre liv ska ge rätt att flytta till Sverige, enligt partiets migrations politiske talesperson Rasmus Ling och EU-parlamentariken Alice Bah Kuhnke. Att ”stoppa människor från att söka skydd eller ett drägligare liv” är omänskligt, skrev de i Svenska Dagbladet (21/6).

  Och problemet hösten 2015, när 10 000 asylsökande i veckan anlände till Sverige, var enligt språkröret Stenevi inte att det kom så många, utan att vårt system för mottagande var underdimensionerat. Att Sverige den gången skulle ha varit ens i närheten av något tak för hur många vi kan ta emot ville Stenevi inte medge när hon frågades ut av Anders Holmberg i 30 minuter i SVT (21/4).

  I ett allt högre tonläge varnas för vad som kan hända om ett parti som vill förändra Sverige i grunden ges inflytande över regeringspolitiken.

  Men ett sådant parti har haft inflytande över regeringspolitiken sedan 1998.

  Ett sådant parti sitter i regeringen sedan 2014.

  Partiet heter Miljöpartiet.

  Och ja, det har förändrat Sverige i grunden.”

  Mats Skogkär

  Utbildad vid Journalisthögskolan i Göteborg. Reporter på TT Nyhetsbyrån i 15 år. Ledarskribent på Sydsvenskan i 15 år.

  https://bulletin.nu/skogkar-sveriges-skadligaste-parti

  41
  1. Ja man får väl gratulera Mats Skogkär till att ha kommit till insikt
   långt om länge, du har ju själv tillhört gänget som slänger rasiststämplar
   över alla som påpekat detta i många år, inte minst från journalistkåren,
   det är en skam att inte fler av detta skrå vågar erkänna att dom hade fel
   och dom som påpekade farorna hade rätt, men här är många ännu som
   behöver vakna, för klocka är en bra bit över tolv!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: