Stäng

Två pojkar mycket allvarligt skottskadade i Linköping

INSÄNDARE. Knappt har trycksvärtan torkat efter rapporteringarna om skjutningen i Kristianstad förrän ett nytt äger rum i det mångkulturella ”utsatta” området Berga i Linköping. Precis som i Kristianstad är det med all sannolikhet även denna gång frågan om s k mångkulturella tillgångar som visar upp sina färdigheter i vapenhantering.

Steget Efter. Morgan Twittrar

Jag börjar allt mer misstänka att det är något fel på mig som inte tycker att liknande händelser hör hemma i ett normalt samhälle och att det är helt otroligt att dom tre tonåringarna som greps och anhölls i samband med skjutningen i tisdags släpptes på fri fot två dagar senare på torsdagen.

Två män och en kvinna i 60-årsåldern fick allvarliga skador vid skjutningen som ägde rum utanför ett köpcentrum mitt på dagen.

Min tydligen sjuka och onormala uppfattning är att dom tre tonåringarna som greps skall sitta bakom lås och bom ända tills detta har utretts och rättegång hållits. Vad skall dessa tre få för uppfattning när dom efter två dagar kan springa omkring i samhället efter att allvarligt skadeskjutit tre personer? Vad hindrar dessa tre att återigen ge sig ut och återigen skjuta för dom misshagliga personer där risken återigen är överhängande att oskyldiga kommer i vägen för kulorna?

I sydsvenskan idag finns en otrolig artikel som för mig som ju har en onormal syn på liknande händelser är svår att smälta. Det är kriminologen Manne Gerell, docent i kriminologi vid Malmö universitet, som får uttala sig om just skjutningar.

Han tycker inte att man ska bli överraskad att något sådant inträffar även i mindre städer. Det verkar som om han menar att detta är en företeelse som vi inte skall reagera så mycket på utan kanske rent av acceptera.

Sydsvenskan verkar vara inne på samma linje eftersom man i dagens tidning inte kan läsa något om den senaste skjutningen i Linköping.

Manne Gerell fastslår i artikeln även att ju fler skott som avlossas så blir risken större att fel personer träffas.

Manne Gerell, jag är imponerad av att du lyckats komma fram till detta faktum som faktiskt även jag som bara är en simpel pensionerad lokförare också kommit fram till.

Och nu kommer det mest fantastiska i artikeln. Manne Gerell, säger att den här typen av skjutning som i Kristianstad så är sannolikheten stor att ingen kommer att dömas för brott.

Artikeln avslutas med att åklagare Johan Eriksson fastslår att enligt vad som framkommit i utredningen hittills så finns det inte längre tillräckliga skäl för fortsatt anhållande av dom tre misstänkta.

Tre allvarligt skadeskjutna personer därav en helt oskyldig 60 årig kvinna och dom misstänkta släpps på fri fot. Finns det någon mer än jag som tycker att det svenska rättsväsendet är sjukt?

Eller är det jag som har en sjuk uppfattning om densamma? Är det normalt att jag efter två dagar kan träffa på den person på stan som nästan skjutit ihjäl mig?

Jag tycker i varje fall inte det!

Sandor Herold

7 reaktioner på “Två pojkar mycket allvarligt skottskadade i Linköping

 1. För husransakningar efter vapen och narkotika borde man med fördel kunna använda militär personal. Det är mer skrämmande.

  11
 2. Tänk vad hånad Åkesson blev av sina partiledarkolleger när han sa att just dessa är en kulturell belastning. Undrar hur psykotiska vänsterfeministerna är som inte kan uppfatta verkligheten.

  13
 3. Polisen säger att dådet är gängrelaterat. Åldern på gängmedlemmar har droppat ganska bra. När jag var 15 körde jag moppe och kollade flickor. När jag var 16 arbetade jag som konditor lärling för 3 kronor i timmen. Man drack några pilsner (äkta klass IIB), gick till folkparken, lyssna på musik och kollade flickor och hade skoj. Vi var ett gäng på 20 skallar, hade eget korplag i hockeybocky, gick på barnmattiné, samlades och hängde, pratade motorer, trimning och flickor, senaste Leksandsmatchen och bestämde att vi skulle åka till Romme och se Tunabro spela kval till Div 1. Att skjuta någon för att komma åt kvarter fanns inte i hjärnan på någon av oss

  Jag bodde i samma bostadsområde som Julia Cesar, gått i skola i samma källarlokal som hon

  23
 4. Varför gör polisen aldrig raider hos dom allt mer beväpnade klanerna?
  Det är inga problem att göra husransakan i andra fall Man hade kunnat
  plocka in många vapen ifall man kom med 25-30 poliser oanmälda.

  25
 5. Problemet att leva i en demokrati är ju att lagar måste följas, finns inga bevis efter en viss tid så kan de misstänkta ej kvarhållas i häktet: ”Efter ett gripande kan man alltså som längst hållas frihetsberövad i 12 timmar. Om åklagaren däremot väljer att anhålla efter förhöret gäller en annan tidsfrist. Efter att ett anhållningsbeslut meddelats måste en häktningsförhandling hållas inom tre dagar.”
  Finns då ej tillräckligt med bevis måste den häktade släppas.

 6. Kan ju inte bli lätt att hitta vittnen när dom misstänkta gärningsmännen går fria? Dom kan ju se till så vittnen får ”minneslucka”

  23
 7. Jag tror inte man gjort oannonserade tillslag med husrannsakan hos de importerade gängens närmsta släktingar och kompisar. Jag tror myndigheterna i Kristianstad tappat huvet vad gäller rättssäkerhet. Det borde vara undantagstillstånd. Kommun efter kommun faller ihop, som vattenskadade korthus i ekonomi och rättssäkerhet. Det tvingar förstås vakna väljare att välja invandrarkritiska, problemlösande partier, som kan börja skapa en grund för en positiv samhällsutveckling igen. Det blir i bästa fall efter nästa val.

  29

Kommentera

%d bloggare gillar detta: