”Jönköpingsbo” döms till åtta års fängelse och utvisning för mordförsök

BROTTSLIGHET. En man i 35-årsåldern från Jönköping döms till åtta års fängelse för mordförsök på två personer vid en ändhållplats i Göteborg i våras. Enligt domen är upprinnelsen en konflikt mellan langare och två heroinmissbrukare, skriver SVT.

Flera personer döms för den grova misshandeln av de två missbrukarna. De har enligt domen misshandlats med flera tillhyggen, bland annat järnrör, hammare och kniv, innan mannen från Jönköping gått till attack med ett basebollträ.

Den misshandlade mannen fick krossår på huvudet, brott på skallen och en blödning under den hårda hjärnhinnan. Han fick också skador på andra delar av kroppen.

Vissa delar av misshandeln filmades av övervakningskamera på spårvagnen. Dessutom fanns flera vittnen på plats.

Göteborgs tingsrätt konstaterar att mannen från Jönköping ”utdelat två hårda slag med basebollträ i huvudet på en försvarslös person som inneburit livshotande skador och med viss sannolikhet döden för XX om inte denne omgående kommit under avancerad akutvård”.

De övriga döms till fängelse i sex månader respektive tre år för grov misshandel. Samtliga dömda utvisas ur Sverige och förbjuds komma tillbaka på tio år.

-Pettersson undrar varför SVT kallar en utvisningsdömd för Jönköpingsbo? Eller har Sverige börjat utvisa smålänningar? Varför är inte alla utvisningar på livstid?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “”Jönköpingsbo” döms till åtta års fängelse och utvisning för mordförsök

 1. SVT eller SR försöker dölja det faktum att kriminaliteten har ökat genom för stor invandring!

  En svensk som emigrerade till USA blev svenskamerikan, kommer en somalier till Sverige blir han Somaliersvensk, eller Syriensvensk o.s.v. och detta efter de blivit svenska medborgare före detta är de en Somalier boende i Jönköping.

  Men enligt det nya, helt förkastliga, blir alla svenskar då de beträder vårt lands fasta mark.

  13
  • Tja,detta med att ändra beteckningen för kriminella och deras offer,har blivit vardagliga i Abzurdien.
   Läste idag att en ”person”,fallit från ett höghus i Malmö. Polisen var som vanligt förtegen.
   Tidigare skrevs ”man” eller ”kvinna” föll från balkong. Tydligen har folk förstått vilken typ av grupp det handlade om ?
   Därav än luddigare beskrivning….
   F.ö. har dessa invandrarbrott blivit lika vanliga,som sömn under natten !

   • Dumheter” Ingen normal människa fantiserar om ”vilken typ av grupp det handlar om!

    Olyckan/brottet i Malmö skedde på Dammfrivården – tio våningar äldreboende!

    5
    1
   • p.pb.l :
    Kan du då förklara varför man hemlighåller ett sådant fall ? Detta inte bara tisseltassel från Polisens sida…
    Om det nu var en äldre människa som ville avsluta sitt liv på detta sätt,är väl detta inte konstigare än de som slänger sig framför ett tåg ! (c:a 1.500 årligen)

 2. Jag har inte heller förstått tidsbestämd utvisning. Längtar rättsväsendet på dem så mycket att de vill ha dem tillbaks att plåga svenskarna med? Eller blir de botade från kriminalitet i utlandet? Det borde alltid vara livstid utvisning då Sverige dras med invandrad brottslighet upp över öronen, som kan ta ca: 20 år att minska till rimliga nivåer. Men vill myndigheterna bli av med kriminaliteten? Jag är inte så säker på det. Sverige behöver nog nyval i många kommuner också för det kan inte fortsätta i samma spår.

  15
 3. Märkligt att skriva om en man ”från Jönköping” och ”Jönköpingsbo”.
  För det första kommer han från ett av skitländerna, vänstern importerar ifrån, för det andra, syftar Jönköpingsbo på individer, som bor och arbetar där. Åsyftad nolla har aldrig dragit in en spänn till det gemensamma.

  20
 4. Är det inte sedan rätt länge dags att ta bort det här med ”försök till”? Förstår faktiskt inte ens varför det kom till!

  Hur kan det bli så lågt straff bara för att offret mirakulöst överlevde?

  Men det ligger väl bra till för domstolarna, vilkas enda målsättning verkar vara att behålla galningar ute bland vanligt folk!

  10 års utvisning? Nu kommer väl aldrig utvisningen att förverkligas ändå, men bör sådana någonsin mer gå lösa här igen!

  23
 5. ”Eller har Sverige börjat utvisa smålänningar?”

  Jag vet en smålänning jag skulle vilja utvisa. Inte till Maramö utan till Långtbortistan.

  29

Kommentera