Stäng

Enkel Procenträkning för Miljöpartister

Wikipedia kan man inhämta uppgiften att Gotland har en yta på 3183,7 km².

Mäter man ytan av de kalkbrotten som Cementa bryter kalk i på Google Map, så får jag det till att brotten sammanlagt har en yta som är mindre än 4 km² . Dvs. cirka 0,00125 av hela Gotlands (Kalkstenshawaiis) yta. Nuvarande kalkstensbrott täcker alltså cirka 0.125667 % av hela Gotlands yta! LÄNK

13 reaktioner på “Enkel Procenträkning för Miljöpartister

 1. En miljöpartist kan inte räkna. Dom kan för övrigt inget annat heller förutom att snacka skit. Det är dom bra på men det är ju ingen merit precis…..

 2. Inte själv Miljöpartist eller insatt i detta till fullo, men vad jag har förstått så handlar detta främst om vattnet. Om detta beslut är väl grundat på verkligt tillförlitliga mätningar, flertalet experter & vetenskap, som visar att brytningen som den ser ut kommer riskera vattnet, så tycker jag
  faktiskt att det är rätt att stoppa brytningen. Iaf fram tills dess att den som bryter kan bevisa
  att det inte kommer skada Gotlands vatten.
  Vatten är för många något vi tar för givet, men det dyrbaraste vi egentligen har på jorden.
  Gotland är dessutom en ö & känslig. Det som görs är oåterkalleligt.
  Inte värt att chansa eller riskera enligt mig.

  5
  8
  1. PS. Skulle även vilja säga… att om detta dvs är sant, så tycker jag att Miljöpartiet för första gången på länge, faktiskt agerar som ett Miljöparti skall göra för att ens ha rättighet att kalla sig det. Inte med globalistfejkade klimathot & vurmande för Afghaner & dylikt.
   Självklart skall vi vara rädda om vår jord, men all vetenskap & statistik skall sträva efter att vara så sann som möjligt går, och för att utvecklingen skall gå framåt, måste allt kunna ifrågasättas.
   Alla vetenskapsröster måste nå fram, inte bara de som passar den globalistiska agendan.
   Vetenskap är inte vetenskap om du ändrar & tar bort en parameter… för att det passar ditt mål.

 3. Mentalpartisterna är förvisso vrickade, men kom ihåg att Rikspuckot sålde ut landet, när han tog in dem i regeringen. Där är problemet, det ultimata sveket. Skall aldrig glömmas. Så länge denna ohederliga regering sitter kvar går vi leva med vansinnigheterna. Dagen kommer när kärnkraften återstartas/byggs ut och vindsnurrorna raseras.

  26
 4. Borde inte miljöpartister då egentligen bojkotta alla nuvarande cementbyggnader, broar osv? Lev som du lär och bo inte i din dyra cement-trerummare på söder. Vänta bara när dom inser att deras tandborstar är gjorda utav plast också..

  42
 5. Det finns inget som är enkelt för miljötalibanerna, dom gissar , överdriver
  och skarvar när det passar dem. Man får va som man e, när man inte är
  som man ska!

  37
 6. Jag läste att problemet var att saltvatten trängt in i sötvattensystemet och att detta skulle orsakats av Cementas aktivitet, ett hjärnspöke från MP.

  Problemet är att en snurrig del av vår befolkning har fått för sig att vi ska leva gott, men som på artonhundratalet, att de samtidigt förstör vår natur och miljö med tusentals vindsnurror bryr de sig inte om.

  Jag svär varje vecka då jag måste gå ut med en kasse full av plast som har varit omslag till mina matvaror, det är något MP hade kunnat bry sina hjärnor med.

  Plastkassar var de emot men en plastkasse kan användas flera gånger utan återvinningsprocess vilket inte plastomslagen kan.

  MP kan möjligen ha tankeförmåga men använder den oftast felaktigt.

  45
  1. Det är vad saken gäller. Alltså vilken påverkan fortsatt kalkbrytning vid Slite har på miljön. Petterssons matematiska beräkningar är ovidkommande.

   2
   40
   1. Pettersson har inte gjort några matematiska beräkningar. Den som påstår det har inte läst inlägget och är fullständigt ovidkommande…

    35
   2. ”enkel procenträkning” är matematisk beräkning per definition. Det är inte frågan om arealer som Pettersson tycks tro. Därför är Petterssons beräkningar ovidkommande.

    20
   3. Du har fortfarande inte förstått att Pettersson inte gjort några matematiska beräkningar.

    Försök läsa inlägget och vem som skrivet det så ser du att Pettersson per definition inte räknat eller skrivit inlägget.

    15
  2. För ett par år sen testade jag hur många ggr en vanlig plastkasse kunde användas för mat inköp. Tror jag använde påsen 18 ggr. Visserligen började den mot slutet se skamfilad ut. Sista resan gjorde den som skräppåse👍

Kommentera

%d bloggare gillar detta: