Kriminella somalier gripna på militärbas i Norrland

INVANDRING & BROTTSLIGHET. Straxt utanför byn Vidsel som ligger 150 km nordväst om Luleå i Norrbotten ligger Europas största militära övnings- och provområde på land. Det är Robotförsöksplats Norrland med vidhängande flygplats.

Robot 365 Bloodhound Mk I vid infarten till militärbasen. Foto: CurtLL, CC BY

Där på det militära skyddsområdet, greps i juni fyra medlemmar från det kriminella nätverket Shottaz från den somaliska miljön i Rinkeby, Stockholm, enligt Norrländska Socialdemokraten, bakom betalvägg och jag misstänker att tidningen inte skriver om att det rör sig om somalier. Somalierna är misstänkta för brott mot skyddslagen och försök till grovt vapenbrott efter att de tagit sig in på ett militärt skyddsområde i Vidsel.

I lördags avrättades en kvinna i Luleå, polisen misstänker att en gängmedlem från men sköt kvinnan. En man har anhållits misstänkt för att ha varit mördarens chaufför. Det ska ha varit en uppgörelse där den dödade kvinnan var direkt måltavla.

Franky 23 och Gucci 21 mördades, Shottazmedlemmar som mördades i Köpenhamn.

Om Shottaz på bloggen…

Jas 39 Gripen, på väg att starta på Vidselbasen Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

-Pettersson säger att regeringen ger sig inte förrän de låtit Somalierna göra om Sverige till Somalia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kriminella somalier gripna på militärbas i Norrland

  1. I och med förstatligandet av polisväsendet försvann stats- och landsfiskalerna som var chef över polis, åklagare och fogdar. Kanske dags att återinföra positionen i samtliga Sveriges kommuner och varför inte göra det till ett valämbete?

    20
    • Bara att titta på vilken flagga vårt ”försvar” hyllar högst, så kan man räkna ut resten….

      37

Kommentera