EU har skickat brandplan till Turkiet

UTRIKES. Två vattenbombande flygplan från Spanien och ett från Kroatien har anlänt till sydvästra Turkiet för att delta i släckningsarbetet av de omfattande skogsbränderna, rapporterar The Guardian.

Bild från Youtube

Stödet kommer från EU efter att den turkiska regeringen meddelat akut brist på brandplan. Inledningsvis antydde landets styre att bränderna var anlagda i syfte att skada staten, men den teorin har nu övergivits. Det pågår mer än 130 bränder i Turkiet.

Vi bör undvika att falla i fällan att polarisera situationen, säger den turkiska inrikesministern Suleyman Soylu när han besökte en av de svårast drabbade platserna.

-Pettersson noterar att Turkiet inte är med i EU, så jag hoppas dom betalar med något annat än fler illegala migranter till Europa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “EU har skickat brandplan till Turkiet

 1. Sverige kan bidra med 300 000 turkar, kurder, syrier, afghaner, irakier och minst en polisutbildad libanes som får enkelbiljett till Turkiet för att hjälpa till med släckningsarbetet.
  Vad turkarna gör med dem efter att bränderna är släckta är upptill dem men de får inte komma tillbaka hit.

 2. Varför? Erdogan pumpar ju in invasiva människoliknande arter i EU, när han vill ha pengar. Turkarna ska inte ha någon hjälp. Låt det brinna. Fyll upp brandplanen med bensin.

  18
  2
 3. Skicka genast ner några Herculesplan fyllda med turkar som vi bekämpar elden med. Vi har tröttnat på den undermåliga integrationen och dåliga pizzor. En spark i baken bara så gör det någon nytta.

  23
  1

Kommentera