Aftonbladet kör ett klimatkatastrof skrämsel igen

Fakta koll — titta på siffrorna och diagrammen!

Läs Aftonblaskans klimatskrämsel HÄR, inte dåligt, men tittar man på fakta så….

Extremsmältning på Grönland – 18 miljarder ton is bort,

Sedan drar man till med: ”I forskarvärlden råder konsensus om att klimatförändringarna, vilka orsakar temperaturökningar och stigande havsnivåer, är orsakade av mänsklig aktivitet.”. I tidningsvärlden kanske denna konsensus finns, men absolut inte i forskarvärlden, det är bara så att PK-media inte släpper fram forsklare som delar deras åsikt i frågan!

Tittar man på PolarPortals hemsida, som data man använder för att skrämmas, kommer ifrån, så hittar man graferna nedan, de är uppdaterade tom, 31/7.

Obs att det ”klimatkatastrofalt” smält ytterligare 2 dygn i detta diagram sedan ABs larmartikel, ca 8 Gigaton per dygn. Den övre grafen visar att runt 8 Gigaton smältning på ett dygn inte är nått speciellt ovanligt

Tittar man lite närmare på den nedre grafen, så ser man,

Att det till sista juli i genomsnitt åren från 1981 till 2010 smält 53 Gigaton mer snö på Grönland än i år och smält-sesongen 2011 – 2012 har det smält 300 Gigaton mer än i år. Kan någon förklara varför det är ”klimatkatastrofsmältning” i år, när det till dax dato smält mindre än genomsnittligt?? vi överlevde den ”superkatastrofala” smältningen 2012??

Den högsta siffran (LÄNK) för ”nedrammlad snö” på Grönland denna säsong, 553,2 Gigaton 3/6, och igår 31/7 noterades 465 Gigaton, dvs det har netto smält av 88,2 Gigaton. Samma datum 2012 hade det alltså smält av 388,2 Gigaton, dvs i år cirka 23% av smältningen 2012.

14 thoughts on “Aftonbladet kör ett klimatkatastrof skrämsel igen

 1. Jo sitta och författa sagor för de efterblivna i Abzurdistan,tycks sälja lösnummer !
  Vem kunde tro att denna Röd/Gröna skitblaska,skulle ge sig in och konkurrera med Astrid Lindgren o. Bröderna Grimm ?
  Misstänker att Gretas PR-bolag sponsrar dem ….

 2. Aftonbladet är aktiva på flera arenor där misshag uttrycks mot PK. Utan undantag sätts nu etiketten ”hot mot demokratin” på allt som inte går i PK:s ledband.

  Tycka vad man vill om att vaccinera eller inte vaccinera sig mot covid19. Man har rätt att uttrycka och agera efter den övertygelse man själv har.

  Nu hänger Aftonbladet ut en person som är kritisk mot vaccinet, inte vaccinering i allmänhet. Personen är dessutom en känd person i PR-branschen. Sannolikt kommer uthängningen att påverka personens framtida möjligheter inom det yrke denne utövar, vilket förmodligen är Aftonbladets syfte med publiceringen.

  För inte så länge sedan benämnde Aftonbladet och andra MSM, alternativmedia som ”Pissrännan”. Det motiverades bl a med att alternativmedia hängde ut kriminella med namn och bild när de själva ”maskade” och inte minst ”pixlade” samma bilder. Sannolikt för att läsarna inte skulle kunna se ett mönster bland de kriminella, då dessa oftast (tydligen) såg ut att ha annat ursprung.

  Aldrig har nog detta ”lilla alster” till tidning bättre förtjänat epitetet Aftonslasken.

  15
 3. Det spelar ingen roll hur miljön är!

  När vi är dödade, skadade eller förslavade, inför islamiseringen som ska genomföras med Socialdemokraternas godkännande.

  Och naturligtvis är Aftonlögnen med och bidrar till islamiseringen av Sverige och svenskarna.

  24
 4. Maldiverna skulle försvinna, något alla skrämsel-makare i miljörörelsen var helt säkra på för ett tiotal år sedan när isen smälter. De lyckades t.o.m. övertyga de styrande i ö-nationen att köpa land för sin befolkningen när katastrofen inträffar.

  Sist jag tittade var det ingen skillnad och Maldiverna går fortfarande utmärkt att besöka. Lite som färgfemman i Bingolotto det dyker alltid upp något nytt sätt att skrämmas med. Bara att öppna nästa lucka.

  20
 5. Hur gör Aftonslasken när man mäter upp hur många ton is som smält bort?
  Jag menar när man inte kan ange en nyhet rätt precis som den är utan
  omskrivning beroende på vem det handlar om??Inte särskilt trovärdigt.

  Och Ex pressen är precis lika illa!

  22
 6. PK-media måste just nu för att upprätthålla sin politiska agenda satsa krut på lögner om ”klimatkatastrof”, underförstått Global uppvärmning p g a mänsklig aktivitét. Därför att snart kommer västvärldens gräsrötter bistert verkligt komma att förstå att vad som pågått under de senaste 3 åren i verkligheten är ”Global Avkylning”.

  Under Lilla Istiden så gav de starka kontrasterna mellan polarområden och ekvatorn upphov till väder (i förlängningen till klimat) som ledde till svåra stormar, torka, skyfall och ökenbildning. Detta innebär missväxter, svällt etc. Precis tvärtom vad klimatbedrägeriet påstår orsakas av varmt klimat. Räddningen har varit att naturligt så har CO2 i atmosfären ÖKAT. Klimatbedragarna har istället med propaganda fått gräsrötterna att tro att återhämtningen efter Lilla Istidens slut (sedan ca 1870) handlar om global uppvärmning. Faktiskt har inte den globala ”återhämtningen” upphört. Det oroande är att vi just nu har avkylning i stället för fortsatt återhämtning.

  Södra Halvklotet har f n för det 3:e året en oroväckande hård vinter, vilken till slut (i år) innebär massor av felslagna skördar. Redan nu har världsmarknaden för olika livsmedelsråvaror höjt priserna med ca 40%. En bekräftelse god som någon. Även på Norra Halvklotet kommer de områden som är invaderade av Arktisk kyla (för årstiden) få felslagna skördar. T ex Mellanvästern i USA, men även i stora delar av Europa och Nordafrika (där det var senvårens köldknäpp som slog till). Tur att Rysslands skördar blir så stora att de kan försörja bristområden.

  Vi är just nu utsatta för corona-bedrägeri från Big Pharma. Inom kort lär vi sitta i ett ”livsmedlesbedrägeri” från ”Globala Livsmedelsindustrin”. Sverige är då ett lätt byte, då vi inte har beredskap för någonting vad det månde vara, utan är helt i händerna på Globalismen. Sverige kan försörja sin befolkning i typ 2-4 veckor (oförändrad standard) och kanske 6 månader med strikt ransonering. De med pengar lär knappast svälta, men klimatflykt som påstås bli fallet från MENA till Sverige kanske istället blir Etniska Svenskar ut ur Sverige.

  23
  1
 7. Fram till den 25 juli var varken AB eller övrig svensk media, intresserade av, att rapportera om vad som hänt på Grönland i år. Men då kom det några riktigt varma dagar och ”extrem-rubrikerna” fick åter spaltutrymme. För ett bevis för ”klimatkrisen”.

  Att is och snömassan har växt under året på Grönland. Eller att havsis tillväxten runt Antarktis har växt enormt mycket i år. Jämfört med tidigare år och det 30-åriga medianvärdet. Har inte varit intressant att nyhetsförmedla. Man kan ju undra varför?

  Här på länk, ett interaktivt diagram över Grönlands ismassa på årsbasis. Du kan själv lägga in valfritt år, ända tillbaks till 1979, för jämförelse. Tillhanda genom NASA:s satellitbilder och sammanställt genom NSIDC i Colorado ,USA. Uppdateras dagligen.

  https://nsidc.org/greenland-today/greenland-surface-melt-extent-interactive-chart/

  22
 8. För ca 40år sedan då var det skogs döden som var på tapeten vi har aldrig haft så mycket skog i Sverige som nu……

  34
 9. Svaret från KLIMATCEKTEN blir, vi visste inte hur allvarligt klimatkatastrofen var 2012 men nu råder total samstämmighet bland ALLA nu levande forskare och framtida !!!!

  21

Kommentera