Stäng

PK-polisen Nadim Ghazale anmäld för hets mot folkgrupp

INVANDRING & RASISM. SVT:s expertkommentator och Sommarpratare i P1, polisen Nadim Ghazale, har polisanmälts för stötande och nedsättande saker han skrivit på Twitter. I en kommentar liknar han bland annat Israel vid ”mänsklig cancer”. I den kritikerstorm hans uttalanden orsakat tas han i försvar av justitieminister Morgan Johansson som kallar Ghazales kritiker för ”hatare”, rapporterar Världen Idag.

Nadim Ghazale. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

En storm av kritik riktas mot Nadim Ghazale, polis och expertkommentator i SVT:s Veckans Brott och nyligen sommarvärd i P1. Detta sedan efter att flera grova inlägg han skrivit på Twitter har uppmärksammats.

2014 skrev Nadim Ghazale på twitter ”Fuck cancer, även mänsklig cancer, såsom ISIS, Hamas, Israel och Putin.” Nadim Ghazale medger att han nog har skrivit inläggen men skriver på Twitter att de inte längre går att hitta på sajten.

2014 och 2015 ska han även ha twittrat ”Fuck er SD & andra rasistsvin”, ”SD kan suga närmsta inavlade hästpenis” och ”Kan vi inte ge SD och rassepacket ett landskap, typ Skåne, så de kan stänga in sig och låta oss andra normala leva ifred”.

I ”Sommar i P1” berättade han om rasismen i Sverige och sa bland annat sa ”Är du vit, svensk, straight och man – då är du redan inkvoterad. Grattis, du fick den enklaste vägen”.

Nadim Ghazale, som kom till Sverige som barn från Libanon, ber om ursäkt för de gamla uttalandena på Twitter, men ursäkten verkar inte genuin och han fortsatte nyligen när an var sommarpratare.

Om Nadim Ghazale på bloggen…

-Pettersson tycker inte vi ska ha statligt anställda tjänstemän som hatar en stor del av svenska folket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “PK-polisen Nadim Ghazale anmäld för hets mot folkgrupp

 1. Så tycker jag de skall ta Morgan Johansson till KU så han kan få förklara sin förbannade värdegrund som tydligen innefattar och rymmer all smörja som panikslagna sossar häver ur sig i sociala medier .
  Vi ska inte ha Svenskhatare i vår regering eller i Statliga institutioner

 2. Vill minnas att man drevade mot en Brandman i Boden som var med i NMr man menade att han kundestrunta i rädda utlänningar med den logiken kan man ju undra hur denna beväpnade Polis agerar om man är SD med tanke på allt hans hat. Klart olämplig som polis och bör avskedas

  15
  2
  1. Du menar brandmannen som aldrig existerat?
   Det har ju framkommit att denne person endast existerade i den lögnaktige krönikörens hjärna.

 3. Intressant förslag men blir antisemitismen bland araber i Sverige mindre då? Man ska betänka att Ghazale är polis, alltså någon som ska upprätthålla lag och ordning i Sverige, då ska man nog inte göra sådana uttalanden som han gjort. Kommer polisen i Sverige att bli som poliserna i USA där rasismen är utbredd? Hur ska judiska församlingen då våga anmäla antisemitiska brott? Jag vet att jag dragit det här till sin spets, men man blir nyfiken på vart utvecklingen tar vägen

  1. Vem har påstått att rasismen i den amerikanska poliskåren är utbredd? SVT?
   Att de arbetar efter vad de vet och erfarenhet säger är den effektivaste arbetsmetoden för att förebygga och utreda brott men det gör dem inte till rasister. Det gör dem till effektiva poliser.

   I Sverige får inte polisen arbeta på det sättet för det skulle utpeka vissa kriminella grupper som mindre aktade i samhällets ögon. Därför måste polisen arbeta brett och slösa tid på sådant som inte är viktigt. Därför har t.ex. mordupplösningen i Göteborg fallit från 80% uppklarning till mindre än 20% uppklarning.

 4. En polis som hatar 25-30 % av folket som betalar hans lön får uttala sitt hat i radio och på nätet. Han borde avskedas direkt. Idioterna i regeringen bevisar återigen hur förståndshandikappade dom är. Sverige är ett sjukt land

  83
  1
  1. Ja och så får han beröm av stolpskottet till justitieminister, det säger
   allt om förfallet av Sverige och dess så kallade företrädare där han
   tar en skitstövel i försvar som hatar en tredjedel av befolkningen, men
   kallar dem som reagerar hatare!

   46
   1

Kommentera

%d bloggare gillar detta: